Az egyesülettel, honlapunkkal, versenyekkel kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket a e-mail címre várjuk.
Korábbi híreink
Újabb magyar gólok
[2008. június 28. 21:33]


A szerdai naphoz hasonlóan ezúttal is a spanyol válogatottat bekísérő gyerekek győztek a finálé mini előzetesén. Ezúttal azonban sokkal szorosabb mérkőzésen – naná, Németország volt az ellenfél – 4-4 után büntetőkkel. Pedig az elején nem úgy tűnt, hogy lesz esélye Köveskúti Simon gárdájának, hiszen a németek már 3-0-ra vezettek. Ám ekkor jött a feltámadás: „Eleinte sok helyzetet kihagytunk, a passzaim után nagy lehetőségek maradtak ki. Aztán beszóltak nekem a pályára, hogy inkább oldjam meg egyedül. Sikerült megszereznem az első spanyol gólt, majd lőttem egy kapufát, végül adtam egy gólpasszt, így gyorsan megkezdtük a felzárkózást. Pár perc múlva már mi vezettünk 4-3-ra, de a végeredmény döntetlen lett. Izgultam a büntetőmnél, de sikerült belőnöm, így 4-2-re megnyertük a párbajt” – foglalta össze a történéseket a békéscsabai Szokolay Focisuli tanítványa.

Ez a találkozó nagyon izgalmasan alakult, és kifejezetten jót tett neki, hogy a német, osztrák, svájci gyerekekből álló „Németország” csapata legalább olyan erős volt, mint a 11 különböző országból érkezett gyereksereg. „Együtt fogom kísérni a spanyol gárdát belga, máltai, marokkói, észt, angol, dán, ír, orosz, ukrán és ciprusi fiúkkal, valamint lányokkal. A végén többen odajöttek gratulálni nekem.” – meséli a nyolcas számot viselő fiatalember, aki Casillas mellett, Xavi, vagy Puyol kezét is megkérné.

A rengeteg dicséretet kapó szőke középpályás interjúkat adott a meccs végén, majd a szállodai fürdőzéssel és grill-vacsorával zárta a napot. „Alaposan elfáradtam ma, és holnap se lesz könnyű napom. De már alig várom, főleg, hogy állítólag a díjátadó ceremóniánál is ott leszünk a pályán” – avat be minket Simon a legújabb és örömteli fejleményekbe, majd eltűnik a hotelszobájában. Nagy napra ébred holnap...
Tovább »

Élje át az élményeket!
[2008. június 28. 13:31]


Honlapunk Fotógalériájában megtekinthető a McDonald's Játékoskísérő Program bécsi történéseinek képes összefoglalója.

Kattints
ide, és válassz napot magadnak!
Tovább »

A spanyoloknak szerencsét hozhatunk
[2008. június 28. 12:54]


Torresék fölényes elődöntőbeli győzelme után jó ómen lehet a hispánoknak, hogy ismét az ő csapatukat „erősíti” egy magyar játékoskísérő. A békéscsabai József Attila Általános Iskola 10 éves tanulója, Köveskúti Simon ugyanis Aragonés együttese valamelyik tagjának kezét fogva sétál majd ki a gyepre a vasárnapi fináléban. „Már eljátszottam a gondolattal, hogy kit kísérnék szívesen, és mind a két csapatban lenne kedvemre való. Azért örülök, hogy végül Spanyolország mellé osztottak be, mert igazából nekik drukkolok. Casillas, vagy Villa kezét fognám a legszívesebben, de a csatárról azt mondták, hogy nem fog játszani a döntőben” – vélte a már Bécsben tartózkodó kisfiú.

A McDonald’s Játékoskísérő Programjának résztvevője még otthon figyelemmel kísérte elődje, vagyis Lőrincz Attila kalandjait, így felkészülten néz szembe a kihívásokkal. „Gratulálok Attilának, mert nagyon örültem a sikereinek. Mi ketten már korábban találkoztunk Budapesten, amikor filmeket készítettek rólunk, meg különböző stúdiókba vittek minket. Ezt a legnehezebb megszokni, itt is minden lépésemet fotózzák és filmezik. Ehhez képest egy jót focizni, gyerekjáték…” – avat bele minket gondolataiba a szőke srác, aki ugyancsak nagyon ügyesen tereli a labdát. Erre a tulajdonságára szombaton délután is nagy szükség lesz, amikor jön majd a spanyol – német döntő felvezető gyerekmeccse.

Simon maximalista, aki mindig a legjobbat szeretné kihozni magából, és mindig a csúcsra tör. Ezt bizonyította, amikor falmászásnál macskaügyességgel haladt a tetőig, amikor a szőnyegfociban szórta a gólokat (képünkön), vagy éppen ezt szimbolizálja a tény is, övé a labdarúgó EB főmeccse: „Nagy szerencsém volt. A békéscsabai McDonald’s-ban ettünk, amikor értesültünk a nyereményjátékról. Bedobtam a cetlit, majd egy nap apukámat felhívta egy ismerőse, hogy olvasta az újságban a nevemet, mint győztesét. Hát, mit mondjak, nagyon megörültem!” – meséli Simon, aki ígéretet tett arra, hogy szerencséjéért megdolgozik a bécsi napok alatt.

Újvári Gábor, Bécs
Tovább »

Itt is kapufáztak
[2008. június 28. 07:43]


A Góliát-McDonald's FC Tanévzáró Fesztiválján megrendezett ügyességi verseny nyertesei a következők voltak:

1. helyezett: Bicski Bence (Budapest, Krúdy Gy. Ált. Isk.)
Nyereménye: 1db NIKE póló

2. helyezett: Baross Gábor (Budapest, Krúdy Gy. Ált. Isk.)
Nyereménye: 1 db NIKE tornazsák

3. helyezett: Frikton Dominik (Máriakálnok, Herman O. Ált. Isk.)
Nyereménye: 1 db NIKE csuklóvédő

4. helyezett: Sági Roland (Mezőfalva, Petőfi S. Ált. Isk.)
Nyereménye: 1 db NIKE csuklóvédő
Tovább »

Elnökségi döntések
[2008. június 27. 17:13]


A Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetség elnökségi ülésének hivatalos jegyzőkönyvéből kiderül, hogy milyen határozatokat hozott a grémium az első ülésén. Kattints a Tovább gombra!
Tovább »

Aludva rá egyet
[2008. június 27. 12:33]


Megvalósult egy góliátos fiú álma! Már május óta egy világhírű csatár kézfogójáról álmodott, szóba jött nála Cristiano Ronaldo, Ruud van Nistelrooy és Fernando Torres, végül a spanyol félisten lett a befutó. Ausztriai szereplésével (hat gólt szerzett a felvezető meccsen) közel került a kiskunhalasi srác ahhoz, hogy kívánságát teljesítsék, de biztosra menni nem lehetett. „Mondták, persze hogy mondták, hogy talán sikerülhet, de aztán a kijáróban veszni látszott a terv. Ekkor azonban odalépett hozzám a főszervező, és határozottan megcserélt az előttem álló osztrák fiúval. Így lett Xaviból Torres, így lett teljesen kerek a világ!” – mesélte a nagy nap utáni reggelen Lőrincz Attila, a kiskunhalasi Szilády Árom Gimnáziuum góliátos labdarúgója.

Az öltözőfolyosón aztán más sem kerülte el a fiú figyelmét, ugyanis Casillas, Torres, Iniesta, Xavi, Ramos és Puyol teli torokból üvöltözött és hergelődött a kivonulás előtt. „Az oroszok csak álltak szerényen, szavukat sem lehetett hallani. A spanyolok nagyon fel voltak pörögve, ketten még az orosz himnusz alatt is le-föl szaladgáltak három méteren belül.” – mesél tovább Attila. „Torres nem sokat foglalkozott velem a kivonulás során, a spanyol himnusznál azonban a két vállamra tette a kezét, majd megsimogatta a fejemet. Nem biztos, hogy hajat mosok mostanában…”

Az örökre életre szóló élményt tovább nyomatékosította azzal a McDonald’s Játékoskísérő Program névszponzora, hogy két táskányi ajándékkal lepte meg a fiatalokat. Mezek, nadrágok, cipő, labda, játékok, játékok és játékok emlékeztetik őket, hogy milyen eseménynek voltak ők tevékeny részesei. „Itt volt velem a két tesóm, nekik is jut bőven belőlük. S persze lesz mit otthon is mutogatni” – zárta szavait Attila. Mit tehetnénk hozzá? Lesz mit mesélni is Kiskunhalason, ahová pénteken tér vissza az EB egyik hivatalos magyar pályára lépője. Akkor, amikor kiérkezik Bécsbe „váltótársa”, a döntőben érdekelt békéscsabai Köveskúti Simon.
Tovább »

Az álom beteljesült
[2008. június 26. 21:47]


Mély nyomokat hagyott Lőrincz Attilában a szerdai mérkőzés, amelyen hat gólt lőtt „spanyol” színekben az oroszokat képviselő játékoskísérők csapatának. A mérkőzés után a kamerák kereszttüzébe került a meccs hőse, hiszen vagy a különböző televíziós csatornáknak (Sport1, Duna TV, Sport Klub, Hír TV) összefoglalót készítő Aloha Produkció, vagy a TV2, Két testőr című műsora faggatta. Ráadásul megrohamozták az osztrák játszótársai is, és autogramokat kértek tőle: „Furcsa volt a nevemet leírni sapkára, mezre, papírra, de jól esett az érdeklődésük. Ha nagy játékos leszek egyszer, akkor lesz majd alkalmam ezt gyakorolni” – mondta nevetve a Góliát-McDonald’s FC Célbarúgó Versenyének győzteseként Bécsbe kikerülő kissrác.

Kamerából aztán csütörtökön is volt elég, ekkor az ORF stábja kiváncsiskodott a 22 gyermek környékén, akik között 10 osztrák, 3-3 ukrán és orosz, valamint 1-1 marokkói, észt, litván, ír, szlovén, finn és magyar gyermek található. A népes mezőnyt úgy osztották ketté, hogy a hazai gyermekek mellett Lőrincz Attila lesz a 11. spanyol kísérő, a többieknek Arsavinék jutnak. „Már hallottam olyan hangokat, hogy van esélyem Fernando Torres kezét fogni, de még nem élem bele magam. Tegnap a teljesítményemmel próbáltam érvelni amellett, hogy gólvágót rendeljenek egy másik gólvágó mellé…” – fejtegette álmai megvalósulásának esélyeit a csütörtöki gyorséttermi ebédnél Attila.

A délutáni program aztán már a munkáról szólt. Szigorú vizsgálatok után bejutott a 22 srác a stadionba, vállukon egy-egy táskával, amely már tartalmazta az egy hónappal ezelőtt leadott méretű ruhákat és cipőt. A stadionban az átöltözés után főpróba következett, vagyis töviről-hegyire végiggyakorolták a programot, többek között végighallgatták az orosz és a spanyol himnusz helyett a Hupikék Törpikék zenéjét... Ebben az időszakban Galambos Tímea volt a kiskunhalasi srác kíséretében, akit a McDonald’s Nemzetközi Játékoskísérő Programjának keretében rendeltek mellé tolmácsnak: „Nekem is új ez a munka, de nagyon élvezem. Én már itt születtem Ausztriában, de otthon csak magyarul beszélünk, az egyetemen pedig angolul tanulok, így megfeleltem a kritériumoknak. Arra persze nem gondoltam, hogy én kerülök majd a középpontba Attila kiváló focis teljesítménye miatt, hiszen a kollégák tőlem kérdezték, hogy miképpen tud ennyire jól játszani a magyar gyermek. A tíz osztrák csapattárs miatt pedig ment a viccelődés, hogy feléledt az Osztrák-Magyar Monarchia…” mondta nevetve Tímea.

A nagy barátkozásnak aztán meglett az eredménye, mert a program fő felelőse gondoskodott arról, hogy a magyar fiú Fernando Torres mellé kerüljön. Az eredeti felállásban ugyanis Xavi jutott volna neki, de az alagútban egy gyorsan levezényelt cserének köszönhetően megvalósult az álom. „Sokat köszönhetek Juliennek, akin végig éreztem, hogy kedveskedni akar nekem. A meccs szünetében a lelátón nagyot pacsiztunk, majd azt kívánta nekem, hogy majd magyar válogatottként is vegyek részt ilyen eseményen…” – árulta el nekünk Lőrincz Attila, s bizony egyetérthetünk a brit szervező vélekedésével.

Legközelebb arról számolunk be, hogy mi történt a játékoskijáróban és a himnuszoknál, milyen ember közelről Torres!
Tovább »

Rég hallottunk róla!
[2008. június 26. 12:29]


Osztályon belül váltott csapatot a 2005 augusztusa óta Angliában futballozó korábbi MTK-védő, Kovács János. A korábbi góliátos, illetve utánpótlás-válogatott hátvéd a Chesterfieldtől a Lincoln Cityhez igazolt, és kétéves szerződést kötött a negyedosztályban szereplő együttessel.
Tovább »

Hat magyar gól az oroszoknak
[2008. június 25. 20:12]


Lőrincz Attila vezérletével tönkreverték Bécsben az oroszokat. A 11 éves kiskunhalasi játékos hat gólt és négy gólpasszt jegyzett azon a mérkőzésen, amelyen a csütörtöki EB-elődöntő játékoskísérői egymás ellen játszottak. A Spanyolországot képviselő ifjú így tevékeny részese volt a 13-1 arányú győzelemnek. „Nem volt túl magas színvonalú a meccs, de én ennek is nagyon örültem. Óriási megtiszteltetésnek veszem, hogy egyáltalán itt lehetek, a gólparádé meg csak hab volt a tortán.” – mondta csapzottan a lefújás után Attila.

A szebbnél szebb gólok, az önzetlen passzok mindenki elismerését kivívták, nem véletlen, hogy a magyar srác kapta meg – mint a mezőny legjobbja – a meccs labdáját, amit rögtön alá is íratott a társakkal: „Azt már régen megtanultam, hogy a foci csapatjáték. Társak nélkül az ember semmire sem megy. Örülök, hogy aláírták a labdámat a társak, de a legbecsesebb Ági néni aláírása nekem” – indokolta meg szép gesztusát a meccs hőse, a kiskunhalasi góliátos fiú.

Vadnai Ágnes, a McDonald’s Magyarországi Étterem Hálózat Kft. kommunikációs menedzsere ugyanis a helyszínen tekintette meg a találkozót, ami után büszkén fogadta a gratulációkat külföldi kollégáitól: „Ezen a meccsen is bebizonyosodott, hogy a legjobb helyre került ez a lehetőség. Attila tudása és viselkedése mindenkit lenyűgözött, méltán büszkélkedhettünk vele itt Bécsben!” – osztotta meg velünk tapasztalatait a McDonald’s Nemzetközi Játékoskísérő Programjának magyarországi felelőse.

A délelőtti családi park, a délutáni sikeres meccs után este fürdőzés következett a szállodában, majd kerti partyval múlatták az időt a gyerekek a német-török mérkőzésig. De az ő eszük már a másik elődöntőn jár…
Tovább »

Ismét műsorváltozás
[2008. június 25. 13:13]


Nem jut könnyen hozzá az élményhez, aki a Mnini EB pénteki eseményeit szeretné megnézni a Sport Klubon, mert ezúttal a műsor időpontját változtatták meg váratlanul, és két órával korábban került levetítésre a Futsal Magazin. Az ismétlés időpontja: ezen a szombaton (28-án) 20:00 óra!
Tovább »

Spanyol kézbe kerül a gyermek
[2008. június 25. 06:35]


Jó kis nemzetközi csapat jött össze kedden este a bécsi Sportpark Hotelben, ahová Írországból, Finnországból, Marokkóból, Észtországból, Ukrajnából, Szlovéniából, Oroszországból és persze Magyarországról érkeztek a gyerekek, hogy a McDonald’s Játékoskísérő Programjának részeként bevezessék a csütörtöki elődöntő résztvevőit a himnuszokhoz. Az ismerkedés után jött az első jó hír, legalábbis Lőrincz Attilának miszerint ő spanyolokat bekísérő tizenegynek lett a tagja: „Ez az! Még létrejöhet az álmom, ugyanis én Torres kezét szeretném fogni. Persze nem leszek durcás, ha Villa, vagy Iniesta jut nekem, a lényeg, hogy gólvágó legyen!”- lelkendezett a kiskunhalasi kisfiú.

A pontos leosztás majd a csütörtöki főpróbán fog eldőlni, mert ott már a gyermek magasságát is figyelik, és összevetik a kikísérendő játékoséval. Mert az nem járja, hogy mondjuk egy kissrác Xavit eltakarja. Aprólékosan készülnek tehát a szervezők, a szponzori pólókat már az első este odaadták a főszereplőknek, akiket így nem nehéz beazonosítani a kontinensbajnokság centrumát amúgy ellepő reklámrengetegben sem. „Az külön szuper, hogy rengeteg ajándékot is kapunk, tényleg lesz mire emlékeznem majd. Már a szállásnak is örülni tudtam, mert itt lehet velünk a két tesóm is anyuék mellett” – elmélkedett a stílszerű vacsora, vagyis egy tányérnyi nagyságú bécsi szelet mellett Attila.

A Práterben elköltött vacsora mellett maradt idő arra is, hogy játékautóban vezessenek a gyerekek, nos Attila itt is bizonyította rátermettségét (képünkön húgát fuvarozza éppen). Szerdán is családi program várja a játékoskísérőket délelőtt, majd 16:00 órakor kezdődik a gyerekmeccs, vagyis a 22 bekísérő egymás ellen a két országot képviselve játszik egy futballmeccset: „Azért a győzelemért a pályán tenni könnyebb, mint a lelátón kiszurkolni azt, éppen ezért a mi meccsünkön biztos vagyok a spanyol győzelemben. Néhány góllal megpróbálom letenni a névjegyem, aztán csütörtökön meg drukkolok a spanyol győzelemért, hogy ezzel is segítsek Simonnak (Köveskúti Simon, aki a döntőben szerepel majd – a szerk.), aki szintén a spanyoloknak szorít” – gondolt váltótársára a 11 éves gyermek, aki végül 22:00 óra után bújt ágyba. Lesz miről álmodnia…

Újvári Gábor, Bécs
Tovább »

Az orosz-spanyolra készülve
[2008. június 24. 13:45]


A foci EB-n innen, az évzárón túl Lőrincz Attila már nagyon várja a holnapi utazást. A kiskunhalasi Szilády Áron Gimnázium növendéke már május 15-e óta tudja, hogy ott lesz majd Bécsben a csütörtöki elődöntőn, ám csak tegnap éjjel 11 óra tájban derült ki, hogy melyik két csapat játékosainak kerül a közelébe: „Izgultam rendesen. Ha már az egyik kedvencem, Hollandia az - én szempontomból – utolsó pillanatban elbukott, nagyon reméltem, hogy a spanyolok nem járnak ugyanúgy. Jobb lett volna, ha Torres is rúg büntetőt, de a lényeg az volt, hogy nem az olaszok jutottak az elődöntőbe. Nem bánnám, ha az „én meccsemen is” büntetők döntenének!” – mondta a 11 éves kisfiú.

A mostani hétvégéje amúgy is zsúfolt a srácnak, hiszen ekkor tartották az iskolájában és a klubcsapatában is az évzárót. A Góliát-McDonald’s FC játékosa külön írásbeli dicséretet kapott azért a gimiben, mert megnyerte az egyesület országos Célbarúgó Versenyét, ezzel is öregbítve Magyarország egyik legrégebbi tanintézményének hírnevét: „Mindenki gratulált a suliban már májusban is, de most az EB ideje alatt érzik át a srácok meg a tanárok, hogy mekkora dolog vár rám. Most betárazott videókkal próbálnak vadászni rám csütörtökön, hogy megpillantsanak a meccs előtt. Sajnos nincs rá garancia, hogy „benne leszek a tévében”. A focis csapattársaim meg irigykednek egy kicsit, de én is ezt tenném a helyükben…” – mondta csibészes mosollyal Attila.

Kedden délelőtt indult el a Lőrincz-család Kiskuhalasról Bécsbe, hogy kezdetét vegye a nagy kaland. A McDonald’s Nemzetközi Játékoskísérő Program lényege, hogy nem csak a gyermeknek, hanem az őt kísérő családtagoknak is élményt nyújt a három nap: „Örülök, hogy apáék is jönnek az EB-re, mert amúgy is rengeteget köszönhetek nekik. 5 éves korom óta cipelnek focizni, az utóbbi években már Kiskunmajsára, és mindent alárendelnek annak, hogy én sikeres lehessek. Remélem ezzel a pár nappal valamit sikerül törlesztenem nekik…” - vélekedett a jelenlegi kontinensviadal első játékoskísérője, akit majd a vasárnapi fináléban egy másik magyar srác követ. Ahogyan a honlapunk fogja az ő útjukat…
Tovább »

Egy hét csúszás!
[2008. június 24. 10:03]


A Sport Klub Televízió Futsal magazinjából anyagtorlódás miatt kimaradt a múlt héten a góliátos anyag, ezért a 3 részes műsor minden anyaga egy héttel eltolódott. Vagyis ma lesz a Góliát-McDonald's FC Tanévzáró Fesztiváljának pénteki eseményeit feldolgozó film.

Menetrend a Sport Klubon:

2008.06.24. 19:30 Mini EB péntek
2008.07.01. 19:30 Mini EB szombat
2008.07.08. 19:30 Mini EB vasárnap
Tovább »

Kádár játszana az EB-n
[2008. június 22. 21:02]


U19-es válogatottunk szerdán edzőtáborba vonul, hogy elkezdje a felkészülését a csehországi Európa-bajnokságra. A selejtezők során sajnálatos sérülése miatt egy mérkőzésen sem tudott pályára lépni a Newcastle védője, Kádár Tamás, aki szerdán konzultál az angol orvosokkal a folytatásról.
Tovább »

Javában zajlik a munka
[2008. június 21. 15:20]


A Góliát-McDonald's FC központjában gőzerővel folyik a munka, hiszen egyrészt a remekül sikerült Tanévzáró Fesztivál utómunkálatai zajlanak (kapuk, hálók szállítása, eredmények egyesítése, összefoglalók készítése, kommunikációs feladatok ellátása stb.), másrészt az egyesület megszűnő alaptevékenysége miatt készülnek a különböző kimutatások, leltárok, elszámolások.

Másrészről a központ munkatársai a Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetség 2008/2009-es tanévében érvényes támogatási- és versenyrendszerének finomhangolását végzik, miközben készül az új marketingcsomag, a beindulást elősegítő kommunikációs terv, vagy éppen a körzeti szervezők és sportcsoportvezetők feladatait rögzítő dokumentum. Ezek elfogadása az MGYLSZ elnökségének a kompetenciája lesz július 1-jén!
Tovább »

Íme a 3 perces film!
[2008. június 19. 19:58]


A nemzetisport.hu weboldalon látható az Aloha Produkció által készített három perces kisfilm, amit hétfőn a Hír TV is műsorára tűzött. Ebben nyilatkoznak az érintett felek a Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetségről is.

A videó megtekintéséhez kattints
ide!

Tovább »

Egy hét múlva jön a csoda!
[2008. június 19. 14:37]


Jövő csütörtökön 20:35 órakor jön el az a pillanat, amit Lőrincz Attila kiskunhalasi góliátos már május óta úgy vár. Ekkor rendezik ugyanis az EB második elődöntőjét Bécsben (a Hollandia-Oroszország és a Spanyolország-Olaszország mérkőzések győzteseinek részvételével), és ezen kísérheti be a 11 éves kisfiú az egyik világsztárt. Vasárnap pedig a békéscsabai Köveskúti Simon (képünkön) lép pályára a döntőben ugyanezen célból a McDonald's Nemzetközi Játékoskísérő Program keretében.
Tovább »

Összefogás a gyerekfociért
[2008. június 18. 17:42]


A kiválóan szervezett hétvégi versenyen sokan nyilatkoztak az Aloha Produkció stábjának az átalakulással kapcsolatban. A Sport1 (június 29-i) és a Sport Klub (július 1-jei) adásaiban megszólal többek között Kisteleki István (az MLSZ elnöke), Dr. Baksa László (a GMFC elnöke), Zurbó Sándor (a Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetség alelnöke), Kovács Szilveszter (a Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetség főtitkára) és Polónyi László (a GMFC és az MGYLSZ elnökségi tagja) is, akik megerősítették a Góliát és az MLSZ "házasságát", amelynek új szervezete lesz a Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetség.
Tovább »

Televíziós megjelenések
[2008. június 17. 20:15]


A Góliát-McDonald's FC 20. Tanévzáró Fesztiválján több film is készült az eseményekről. Hétfőn a Hír TV sugárzott egy 3 perces összefoglalót, kedden pedig a Sport Klubon ment 8 percnyi film a múlt pénteki történésekről.

A további időpontok:

Sport Klub június 24., kedd 19:30 Futsal Magazin (a szombati nap 8 perces összefoglalója)

Sport1 június 29., vasárnap 13:15 Junior Klub Sportmagazin - 10 perc

Sport Klub július 1., kedd 19:30 Futsal Magazin (a vasárnapi nap 10 perces összefoglalója)

www.sportside.hu összefoglaló

NSO TV 3 perces összefoglaló
Tovább »

Sztárok a megnyitón
[2008. június 16. 19:13]


A Góliát-McDonald's FC hétvégén lezárult Gyermeklabdarúgó Fesztiválján számos - futballunkban elismert - egyéniség tette tiszteletét. Kanta József és Kincses Péter az egykori góliátosokat képviselte, Király Gábor díszelnökként volt jelen, Kisteleki István az MLSZ nevében beszélt, Zurbó Sándor a Góliát ötletadójaként és a Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetség alelnökeként járt a tornán. Kasnyik János, Polónyi László, Vámosi József, Horváth Lajos elnökségi tagok mellett a sportszakállamtitkár, Elbert Gábor is ott járt a Népligetben, csakúgy, mint az MGYLSZ főtitkára, Kovács Szilveszter, vagy a BLSZ tiszteletbeli elnöke, Kakó Gyula.

A GMFC elnöksége ezúton is köszöni a megjelenteknek, hogy személyesen is támogatták egyesületünk idei legnagyobb rendezvényét.
Tovább »

A spanyolok a befutók
[2008. június 15. 22:49]


Nemcsak Ausztriában, hanem a Népligetben is menetelt Spanyolország csapata! A Góliát-McDonald’s FC 20. Jubileumi Tanévzáró Gyermeklabdarúgó Fesztiválján a Budapesti Olimpiai Központban vasárnap a 3 – 4. osztályosok (II. korcsoport) Mini EB-jén ugyanis az óhatvani Kodály Zoltán Általános Iskola csapata (Spanyolország mezében) a döntőben a nagyatádi Babay József Általános Iskola (Svájc) legjobbjait győzte le 2-0-ra, míg a 3. helyet a békéscsabai Belvárosi Általános Iskola (Horvátország) szerezte meg. A gólkirály a békéscsabai Tóth Gergely és a nagyatádi Grabanics Máté lett 10-10 góllal.

A 7 – 8. osztályos lányok (IV. korcsoport) közül a Kaposfői Általános Iskola lett a legjobb, miután a döntőben a rábatamásiakat győzte le 2-0-ra. Az ovisok döntőjében a szolnokiak 4-1-re nyertek a zagyvaszántóiak ellen.
Tovább »

Hollandia tovább szárnyal!
[2008. június 14. 19:56]


Nemcsak Svájcban, hanem a Népligetben is remekelt Hollandia gárdája! A Góliát-McDonald’s FC 20. Jubileumi Tanévzáró Gyermeklabdarúgó Fesztiválján a Budapesti Olimpiai Központban szombaton az 1 – 2. osztályosok (I. korcsoport) Mini EB-jén ugyanis a győri Fekete István Általános Iskola csapata vezette győzelemre a narancsmezeseket. A döntőben a győriek a Törökország mezében feszítő gyöngyösi Kálváriaparti Általános Iskola legjobbjait győzték le 2-1-re, míg a 3. helyet a nagyatádi Babay József Általános Iskola (Horvátország) szerezte meg. A gólkirály a gyöngyösi Tóth Levente lett 9 góllal.

Az 5 – 6. osztályos lányok (III. korcsoport) közül a sárospataki Árvay Általános Iskola lett a legjobb, miután a döntőben a Budapest XVI. kerületi Bornemissza Péter Általános Iskolát győzte le. A Jubileumi Staféta-váltófoci első helyezettje a mezőberényi Bélmegyer Kistérségi Iskola lett.
Tovább »

Franciaország győzött!
[2008. június 13. 23:44]


Franciaország – Lengyelország döntőre került sor a Góliát-McDonald’s FC 20. Jubileumi Tanévzáró Gyermeklabdarúgó Fesztiválján a Budapesti Olimpiai Központban. A 3 napos esemény pénteki felvonásában, az 5 – 6. osztályosok (III. korcsoport) egy ún. Mini EB-n vettek részt olyan mezekben, amelyeket a svájci-osztrák rendezésű kontinensviadalon a nemzetek viselnek. A döntőben a Jánossomorja Általános Iskola (Franciaország) győzött az ikladi Német Nemzetiségi Általános Iskola ellen, míg a 3. helyet a veszprémi Rózsa Általános Iskola (Csehország) szerezte meg. A gólkirály a veszprémi Szabó Bence lett 15 góllal.

A 7 – 8. osztályosok (IV. korcsoport) közül a Besenyszög Általános Iskola lett a legjobb, miután a döntőben a hevesi Városi Általános Iskolát győzte le. Korsós Márk (Heves Városi Általános Iskola) 10 góllal szerezte meg a gólkirályi címet.

Szombaton az 1 – 2. osztályosok (I. korcsoport 56 csapatának), az 5 – 6. osztályos lányok (III. korcsoport 10 csapatának) és a „Staféta” Váltófoci (8 csapatának) küzdelmeire kerül sor.

Tovább »

Elkezdődött!
[2008. június 13. 09:00]


Immárom huszadszor indul útjára a labda a Góliát-McDonald's FC szervezésében a tanév lezárásaként. Ezúttal is a Népligetben varázsolják a gyerekek a labdát reggel kilenc és este öt óra között! Aki teheti, keresse fel a hétvégén a helyszínt!
Tovább »

EB-felkészülés
[2008. június 12. 22:28]


U19-es válogatottunk június 25-én megkezdi a felkészülést a júliusi, csehországi Európa-bajnokságra. Együttesünk a csoportmeccsek során július 14-én Bulgáriával, 17-én Spanyolországgal, 20-án pedig Németországgal mérkőzik meg.

A játékosok június végétől háromszor is edzőtáborba vonulnak. Június 25. és 30., valamint július 2. és 7. között Dunavarsányban készülnek a kontinenstornára, július 9-én pedig Tatára költözik a csapat, s 12-én innen utazik szálláshelyére, Prágába.

Sisa Tibor szövetségi edző 24 játékost hívott meg, s kijelölt 12 tartalékot is, akik szükség esetén bekapcsolódhatnak a felkészülésébe (kiemelten az egykori góliátos labdarúgók):

Gulácsi Péter, Pokorni Péter, Szekeres Adrián, Burányi Tamás, Kenderes Zoltán, Debreceni András, Korcsmár Zsolt, Lengyel Dániel, Dvorschák Gábor, Kádár Tamás, Présinger Ádám, Busai Attila, Búrány Zoltán, Gál András, Iszlai Bence, Nagy Olivér, Dudás Ádám, Koman Vladimir, Nikházi Márk, Gosztonyi András, Szabó László, Németh Krisztián, Simon András, Takács Marcell

Vésztartalékok: Balikó Milán, Gőcze Gergő, Kiss Márton, Devecseri Szilárd, Rása Gergő, Takács Péter, Tóth Péter, Farkas Zoltán, Bajner Bálint, Birtalan Botond, Kovács Dániel, Palkó Dávid

Képünkön Nagy Olivér látható.

Tovább »

Sorozat az MLSZ honlapján
[2008. június 12. 12:39]


Az MGYLSZ szerepéről, terveiről indult egy sorozat a www.mlsz.hu oldalon, amelyben statisztikákkal is alátámasztják a teendőket az iskolai labdarúgás területén. Vasárnap egyébként az MLSZ elnöke, Kisteleki István (képünkön) is tiszteletét teszi a Góliát-McDonald's FC Tanévzáró Fesztiváljának megnyitóján, hogy megerősítse a két szervezet együttműködését.

Tovább »

Három góliátos az év csapatában
[2008. június 12. 10:22]


A Nemzeti Sport osztályzatai alapján összeállított együttesben három egyori góliátos labdarúgó is helyet szorított magának. A bajnok MTK-t Pintér Ádám és Kanta József képviseli a kezdő 11-ben, míg Kiss Tamás (képünkön), a paksiak kiválósága is büszke lehet erre a szezonjára.
Tovább »

Új rovat
[2008. június 11. 14:36]


A Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetség megalakulásáról, céljairól és feladatairól már eddig is sokat lehetett olvasni honlapunkon, és ez így is marad egészen augusztus 1-jéig, amikor elindul az új szervezet vadonatúj weblapja.

A tájékozódást megkönnyítendő új menüpontot hoztunk részre honlapunk bal oldalán, legfelül, ahol összegyűjtve, folyamatában is végigkísérhetőek az átmeneti szakasz történései.
Tovább »

Góliátos cserebere
[2008. június 11. 08:57]


A bajnok MTK első igazolása a Haladás gárdájából érkezett, az egykori góliátos Nagy Gábor (képünkön) személyében. Érdekesség, hogy az érte adott Simon Attila és Lengyel Dániel, valamint kölcsönbe Szombathelyre kerülő Simon Ádám is egyesületünkben kergette a labdát anno.
Tovább »

Holnapután kezdődik
[2008. június 11. 06:55]


Pénteken indul a nagyszerű, jubileumi Tanévzáró Fesztivál, vagyis a Mini EB 2008. A szervezők javában készülnek, hihetetlen mennyiségű kapu, háló, asztal, szék, üdítő, információs anyag kerül ki a helyszínre, hogy a főszereplők már csak a játékra koncentrálhassanak. A három napos ünnep kapcsán a média is nagyon aktív lesz, hiszen számtalan televíziós, rádiós tudósítás készül az eseményről.
Tovább »

Összefoglaló a jövőről!
[2008. június 10. 11:17]


"Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetség a gyermeklabdarúgás új struktúrája" címmel jelent meg egy összefoglaló prezentációs anyag a www.mlsz.hu weboldalon, amely segít a tájékozódásban az ősztől megváltozó körülmények között.

Az előadás anyaga
itt olvasható.
Tovább »

Miskolci győztes a fotópályázaton
[2008. június 09. 16:09]


A Góliát-McDonald's FC elnöksége által kiírt fotópályázat győztese Pataki Levente (1997.03.30.) lett, aki a miskolci Kazinczy Ferenc Kéttanítású Általános Iskola góliátos labdarúgója (edző: Götz György). Gratulálunk a nyertesnek, akinek díja egy digitális fényképezőgép (kis képünkön), amit postai úton kap majd meg!

A díjnyertes kép a Tovább gomb megnyomása után tekinthető meg!
Tovább »

Fontos tudnivalók az átalakulásról!
[2008. június 08. 13:29]


Honlapunk segítségével szeretnénk információkat nyújtani a góliátos csoportvezetőknek, intézményvezetőknek, körzeti szervezőknek, illetve a programban érintett gyermekeknek és szüleiknek a nyár nagy átalakulásáról, a Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetségről!

Az idén 20. évét ünneplő Góliát-McDonald's FC egy minőségileg magasabb szinten (egyesületi forma helyett szövetségként) folytatja, illetve kibővíti a két évtizede megszokott tevékenységét. Az állam (ÖTM, NUSI-NUPI), illetve a sportszövetség (MLSZ) teljes mellszélességgel állt a GMFC elnökségének, valamint küldöttgyűlésének határozatai által indukált átalakulás mellé, többek között kitüntetésekkel is elismerve egyesületünk tevékenységének fontosságát, nélkülözhetetlenségét.

Az MLSZ tagozataként létrejövő önálló jogi személyiséggel bíró Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetség alapító tagjai a Diáksport Egyesületek, teljes jogú pártoló tagjai a tevékenységben résztvevő nevelési-oktatási intézmények lesznek, akik saját labdarúgó sportcsoportot működtetnek, és a gyermeklabdarúgó-szövetség versenyein részt vesznek. Reményeink szerint az eddig a GMFC-hez tartozó intézmények mindegyike csatlakozik majd az MGYLSZ-hez! Az alakuló küldöttgyűlésre szeptemberben kerül majd sor, ekkor választják majd meg a küldöttek a szövetség elnökét, elnökségét.

A nyár az átmenet időszaka. A GMFC május 9-i küldöttgyűlése által hozott határozatokat ezen időszak alatt az egyesület elnöksége hajtja végre, megkönnyítve a váltást, elősegítve a következő tanév problémamentes elindítását.

Mindeközben az MLSZ elnöksége kinevezte az MGYLSZ ideiglenes elnökségét, amely az alakuló küldöttgyűlésig látja el feladatait. Ebben az elnökségben három GMFC elnökségi tag (Polónyi László, Vámosi József, Tóth János) is dolgozik, míg további három góliátos (Horváth Lajos Péter, Majoros Attila, Újvári Gábor) állandó meghívottként vesz részt az üléseken. Az MGYLSZ alelnöke az a Zurbó Sándor lett, aki a Góliát-rendszer ötletgazdája. Mindemellett az MGYLSZ apparátusaként az a négy fő dolgozik tovább (Majoros Attila, Rozmann Mónika, Tóbiás Emese, Villám Károly), akik év(tized)ek óta a Góliát-McDonald's FC-nél tevékenykednek. Az új szervezet kommunikációs ügyeinek ellátásakor is fennmarad az állandóság, hiszen Újvári Gábor felel a sajtó-, honlap- és PR ügyekért.

Jelen pillanatban párhuzamosan folyik a munka, hiszen mindenki gőzerővel készül a Mini EB-re, a GMFC 20. Tanévzáró Fesztiváljának gördülékeny lebonyolításáért, miközben készül az MGYLSZ komplex labdarúgó utánpótlás versenyprogramja, támogatási rendszere és költségvetése.

Az viszont már most biztos, hogy a nemsokára napvilágra kerülő új feltételek teljesítése esetén az intézmények, sportcsoportvezetők támogatása nagyságrenddel nagyobb lesz, mint a korábbi években, miközben még több torna, rendezvény vár a programban résztvevőkre!


Tovább »

A Mini EB csoportbeosztásai
[2008. június 06. 16:27]


Soha nem látott mennyiségű korcsoport vesz részt a Góliát-McDonald's FC idei Tanévzáró Fesztiválján 2008. június 13-15. között a Népligetben.

A Mini EB 2008 sorsolása után az alábbi csoportbeosztások készültek el:

Fiú I. korcsoport

Fiú II. korcsoport

Fiú III. korcsoport

Fiú IV. korcsoport

Lány III. korcsoport

Lány IV. korcsoport

Ovis korcsoport

Stafétafoci
Tovább »

Az elnök levele
[2008. június 05. 11:37]


Dr. Baksa László, a Góliát-McDonald's FC elnöke által jegyzett és alább olvasható levelet több, mint 1000 intézményvezető, sportcsoportvezető, szervező kapta meg.

"A Góliát-McDonald's FC elnöksége és fő támogatói /a McDonald’s Magyarországi Étterem Hálózat Kft., a NIKE Magyarországi Fióktelepe és a Chevrolet/ nevében tisztelettel köszöntöm Önt és a nevelő testület tagjait!

Mindenek előtt köszönjük a gyermekek foglakoztatásához, a csoportvezető kollégák tevékenységéhez nyújtott erkölcsi és anyagi támogatást. Az idei év különösen jelentős számunkra. 1988-ban alapított egyesületünk májusban ünnepelte 20. születésnapját!!!

A visszajelzések és a szeretet-megnyilvánulások alapján úgy érezzük, hogy az elmúlt két évtized igazolta pedagógiai, egészséges életmódra-nevelési és sportszakmai céljaink, támogatási és szolgáltatási rendszerünk életszerűségét, helyességét, az intézmények pedagógiai programjaihoz „kapcsolódás” lehetőségét.

Büszkék vagyunk arra, hogy a 20 év alatt ezerötszáznál több település és önkormányzat, több mint kétezerötszáz nevelési-oktatási intézmény, több ezer testnevelő és labdarúgó edző értékes összefogásával és példamutató tevékenységével a Góliát-McDonald's FC - az ország legnagyobb diáksport egyesületeként - 200.000 (5-14 éves fiú és leány) gyermeket foglalkoztatott!

Örömmel tájékoztatom, hogy egyesületünk - alapítása 20. évfordulója alkalmából - az Oktatási Minisztérium Elismerő Oklevelét vehette át, a tanuló ifjúság - különösen a kisiskolás korosztályok - tanórán kívüli testnevelésének és sportjának szervezése, egészséges életmódra-nevelése, a rendszeres sportolás és a labdarúgás megszerettetése, valamint a kiemelkedő képességű gyermekek sportegyesületekbe, labdarúgó szakosztályokba irányítása terén végzett két évtizedes kiemelkedő munkája elismeréséül.

Köszönjük, hogy támogatták törekvéseinket, hiszen ez mindannyiunk közös elismerése!

Az új tanévkezdés jelentős, pozitív változásokat hoz az iskolai (óvodai) gyermeklabdarúgás-képzés területén. Engedje meg, hogy most erről tájékoztassam.

A Magyar Labdarúgó Szövetség az Önkormányzati Minisztérium Sport Szakállamtitkársággal egyetértésben, a GMFC két évtizedes kiemelkedő tevékenységét elismerve- szellemiségében és tevékenységében a Góliát-McDonald’s FC jogutódjaként- létrehozta a Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetséget (MGYLSZ).

Az MLSZ az MGYLSZ-et gyermeklabdarúgó tagozataként, jogi személyiséggel rendelkező egységeként alapítja meg. Az új gyermeklabdarúgó-szövetség a továbbiakban is épít a Góliátos intézményvezetők-, sportcsoportvezetők-, körzeti szervezők értékes tevékenységére.

A Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetség tevékenységének elsődleges célja a közoktatási intézményekben tanuló 5-12 éves gyermekek egészséges életmódra-nevelésének kialakítása és fejlesztése, valamint a labdarúgás sportág széles körű megismertetése, megszerettetése.

A Góliát-McDonalds' FC elnöksége üdvözli és támogatja a labdarúgó-szövetség és az állami sportirányítás törekvéseit, hogy a jövőben állami-, szövetségi-, szponzori források igénybevételével – az említett korosztályon belül – egységes rendszerben, egy szervezet irányítása alatt működjön az iskolai-, és óvodai, valamint az egyesületi labdarúgó utánpótlás-nevelés és képzés.

Reményeink szerint ezzel az átalakulással 20 éves közös munkánk kiteljesedik, az iskolai, óvodai gyermeklabdarúgás lehetőségei bővülnek. A jelentős pluszforrásoknak köszönhetően szolgáltatási rendszerünk az elmúlt évekhez képest bővül, és az eddiginél több település intézményeinek tudjuk egészségre-nevelő programunkat felkínálni. Szeretnénk, ha egyidejűleg javulna a sportági képzés színvonala, a gyermekek személyiségének fejlesztése is.

A gyermeklabdarúgó-szövetség alapító tagjai a DSE-k. Teljes jogú pártoló tagjai a tevékenységben résztvevő nevelési-oktatási intézmények lesznek, akik saját labdarúgó sportcsoportot működtetnek, és a gyermeklabdarúgó-szövetség versenyein részt vesznek.

Reméljük, hogy az idén a Góliátban sportoló több mint 15.000 kisfiút és kislányt, a 430 iskolát és óvodát, az 540 testnevelőt és labdarúgó edzőt, a következő tanévben is körünkben, a Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetség tagjai közt üdvözölhetjük!

Az új tanév megkezdése előtt levélben részletesen fogjuk Önt tájékoztatni a tudnivalókról!

Kérjük, hogy a 2008/2009-es tanévkezdéskor az előző éveknek megfelelően szíveskedjék elősegíteni a labdarúgó sportcsoportok mielőbbi megszervezését, a foglalkozások beindítását, a szükséges létesítmények és időpontok biztosítását.

Az új tanév intézményi célkitűzéseinek megvalósításához, a gyermeklabdarúgó-szövetség programjának támogatásához sok sikert kívánok!

Dr. Baksa László elnök"
Tovább »

Fotópályázat
[2008. június 04. 07:15]


Hat pályamű érkezett a Góliát Kommunikációs Irodájába a május 31-i határidőig, amelyeket Németh Ferenc, a Nemzeti Sport fotósa, Dr. Baksa László, a Góliát-McDonald's FC elnöke és Rozmann Mónika bírálja el.
Tovább »

Kádár az EB döntőben?
[2008. június 03. 19:52]


Van esély arra, hogy ott legyen az U19-es Európa-bajnokságon a védelem egyik kulcsfigurája. Kádár Tamást hétfőn megműtötték Newcastle-ben, és már el is hagyhatta a kórházat. A kisebb operációt tíznapos rehabilitáció követi. A „Szarkák” tehetsége térdproblémái miatt egyetlen percet sem játszhatott az U19-es válogatott múlt heti selejtezőin, és úgy tűnt, hogy a a júliusi Eb-döntőben is nélkülöznie kell majd őt Sisa Tibornak. A rehabilitáció kedden délelőtt már elkezdődött a Newcastle edzőközpontjában. Legkorábban tíz nap múlva térhet haza, de arról csak Kevin Keegan dönthet, hogy mikor kezdheti el az edzéseket, így nem tudja mekkora esélye van az Eb-részvételre.
Tovább »

Tőzsér klubot váltott
[2008. június 03. 14:52]


Az AEK Athén magyar válogatott középpályását, Tőzsér Dánielt 1,4 millió euróért leigazolta Tóth Balázs jelenlegi csapata, a belga első osztályú a Racing Genk - adta hírül a görög sajtó.

Tovább »

Adatdömping
[2008. június 03. 09:00]


Időpontok, helyszínek, gólok, eredmények hihetetlen mennyiségben. A legutóbbi időszak feltöltései az alábbi körzeteket érintették: Ajka, Berettyóújfalu, Bonyhád, Budapest (Buda, XIX, XX. ker.), Győr, Hajós, Hetvehely, Iregszemcse, Jászberény, Kaposfő, Kaposvár, Kecskemét, Kunszentmáron, Nyíregyháza, Pécs, Polgárdi, Siófok, Szentkirály, Szekszárd, Szolnok, Tiszafüred, Tokaj.

Minden adat a Versenyek, eredmények menüpont alatt, a fotók pedig a galériában találhatók.
Tovább »

Vendégek érkeznek
[2008. június 03. 06:03]


A Góliát-McDonald's FC alapításának Jubileumi 20. évfordulója alkalmából együttműködő partnerének a Magyar Diáksport Szövetségnek felajánlást tett, hogy a labdarúgó fiú I-II. korcsoportok győztesei meghívást kapnak a "Mini EB 2008" Góliát-McDonald's FC Tanévzáró Gyermeklabdarúgó Tornájára. Nagy örömünkre a Magyar Diáksport Szövetség 2007/2008. tanévi I. korcsoportos Diákolimpiai Bajnoka a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola (felkészítő tanár: Barna Imre) és a II. kcs. Békés megyei békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium Diákolimpiai Bajnoka (felkészítő tanár: Papp Tibor) elfogadták meghívásunkat, és részt vesznek a 2008. június 13-15. között megrendezésre kerülő 267 csapatos rendezvényen.
Tovább »

Újabb góliátos az élvonalban!
[2008. június 02. 09:16]


Vasárnap este Horváth László kapus személyében új "volt Góliátos" mutatkozhatott be az NB I-ben Kaposvárott. Az 1988-ban született játékos a kaposmérői iskolában kezdte, majd a kaposvári II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola góliátos csapatában folytatta pályafutását, ahonnan egyenes út vezetett a Rákóczihoz.
Tovább »

Nagy élmény volt!
[2008. június 01. 08:54]


A McDonald's Nemzetközi Játékoskísérő Program keretében került sor a GMFC Célbarúgó Versenyének 2-12. helyezettjei részére szombaton este az a felejthetetlen élmény, hogy bekísérhették a magyar labdarúgó válogatott tagjait a horvátok elleni mérkőzésre. A srácok óriási izgalommal készültek az eseményre, majd nagyon fegyelmezetten viselkedve hajtották végre a feladatukat. Az este érdekessége volt, hogy a horvát csapatot is góliátos gyerekek kísérték be!
Tovább »

Ezúttal Bodor és Szélesi
[2008. május 31. 23:49]


A horvátok elleni barátságos válogatott mérkőzésen ezúttal Bodor Boldizsár és Szélesi Zoltán játszott a Szusza Ferenc Stadionban, ahol azonban még náluk is nagyobb tapsot kapott az U19-es válogatott, amely kiharcolta az EB döntőbe jutást. Learathatta a mintegy 10.000 néző tapsát Lengyel Dániel, Nagy Olivér, Busai Attila, Simon András, Simon Ádám, Présinger Ádám és Kádár Tamás. Az EB-döntőn majd csatlakozhat társaihoz Korcsmár Zsolt is.
Tovább »

Nagyon fontos!
[2008. május 30. 10:31]


Felhívjük a tisztelt csoportvezetők figyelmét, hogy a Mini EB 2008 Tanévzáró Fesztiválunkra a név szerinti nevezéseket június 2-ig kell leadni a honlapunkon található elektronikus lap segítségével!

A névszerinti nevezési lapokhoz kattints ide!
Tovább »

Kádár Tamást műteni kell
[2008. május 29. 11:20]


Eldőlt, hogy sajnos elkerülhetetlen a műtét Kádár Tamásnál, így az U19-es válogatott fiatal tehetségét jövő hét hétfőn meg is operálják Newcastleban. Az egykori góliátos labdarúgó hétfőn Angliába repült, mivel klubja visszarendelte orvosi vizsgálatra, és így a fiatal játékos nem csatlakozhatott Erwin Koeman válogatott keretéhez.
Tovább »

Megalakult az MGYLSZ elnöksége
[2008. május 28. 21:38]


Korábban már jeleztük honlapunkon, hogy az idén 20 éves Góliát-McDonald's FC a tanév végén megszünteti a tevékenységét, és a jövőben a Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetség égisze alatt folytatja utánpótlás-nevelési feladatait. Az MLSZ elnöksége 2008. május 23-án kinevezte a megbízott MGYLSZ tisztségviselőket, akik a következők lettek:

Elnök: Egyelőre nem került megválasztásra az alakuló közgyűlésen kerül sor kijelölésre
Alelnök: Zurbó Sándor Főpolgármesteri Hivatal sportszakmai alosztályvezetője

Elnökségi tagok:
Dr. Fazekas Sándor - Országgyűlési képviselő, Karcag város polgármestere
Kovács Norbert - Veszprém megye Önkormányzata elnökének tanácsadója
Markó Edina - a női korosztályos válogatottak edzője
Ofella Zoltán - a Vác FC ügyvezető elnöke
Pálfalvi Gábor - az Ovifoci Club Győr elnöke
Polónyi László - iskolaigazgató
Tóth János- a Testnevelés Egyetem docense
Török Károly - a BLSZ elnöke
Vámosi József - Hajdú-Bihar Megyei LSZ UP Bizottságának elnöke

Megbízott főtitkár:
Kovács Szilveszter - az MLSZ NUSI-UPI program vezetője

Az új elnökség az MGYLSZ alakuló közgyűléséig látja el feladatát. Az első ülésükre május 30-án 15:00 órakor kerül sor az MLSZ székházában: 1112 Budapest, Kánai út 314/24.

Napirendi pontok:
1., Az MGYLSZ helyének, szerepének bemutatása a magyar labdarúgásban. Előadó: Kovács Szilveszter
2., Az MGYLSZ tervezett versenyrendszerének bemutatása. Előadó: Kovács Norbert
3., AZ MGYLSZ intézményi támogatási rendszere tervezetének bemutatása. Előadó Kovács Szilveszter
4., Az MGYLSZ tervezett költségvetésének ismertetése. Előadó Kovács Norbert
5., Az MGYLSZ szervezetével, működésével tervezett apparátusával kapcsolatos tájékoztató. Előadó Zurbó Sándor
6., Az MGYLSZ feladat- és ütemtervének ismertetése az alakuló közgyűlésig. Előadó: Zurbó Sándor
7., Egyebek.
Tovább »

Nagyüzem
[2008. május 27. 15:08]


Honlapunk rovataiban már megtalálhatóak Ajka, Bélapátfalva, Bonyhád, Hajós, Kecskemét, Miskolc és Tiszakécske versenykiírásai, valamint Hatvan, Szolnok és Mohács eredménysorai, utóbbi helyszínről képriporttal is szolgálhatunk.

Hamarosan újabb körzetek (Hetvehely, Ajka, Bonyhád, Buda, Győr) adatai kerülnek fel a világhálóra.
Tovább »

Gratulálunk az MTK-nak!
[2008. május 26. 21:01]


A REAC 3-0-ás győzelmével megszerezte 23. bajnoki aranyérmét az MTK Budapest gárdája, amelyben kilenc (!) egykori góliátos lépett pályára ebben a szezonban. Pintér Ádám, Kanta József, Pátkai Máté, Zsidai László, Busai Attila, Molnár Marcell, Pál András, Lencse László, Simon Attila tehát magyar bajnoknak mondhatja magát, amihez szívből gratulálunk!
Tovább »

Tőzsér kapós
[2008. május 23. 07:30]


A pepsifoci.hu információi szerint a görög AEK Athént erősítő Tőzsér Dániel a következő szezontól Olaszországban folytathatja pályafutását, a Serie A-ba való feljutásra eséllyel pályázó Bologna együttesénél. A honlap úgy tudja, néhány hete a középpályás átigazolása ügyében már meg is kezdődtek a tárgyalások.

A korábban Debrecenben és a Ferencvárosban is megforduló, egykori góliátos játékos nem cáfolta, igaz, egyelőre nem is erősítette meg a hírt, annyit viszont elárult, több nyugat-európai együttes is érdeklődik iránta.
"Elég sok csapat komoly érdeklődéséről tudok, nem arról van szó, hogy meg akarják nézni, mit tudok, ennél már előrébb tartunk. Spanyol, olasz és belga kérőm is van, a menedzseremmel pedig napi kapcsolatban vagyok" - nyilatkozta Tőzsér a pepsifoci.hu-nak.
Tovább »

A rajzpályázat nyertesei
[2008. május 22. 11:20]


A Góliát-McDonald's FC a jubileumi 20. tanév tiszteletére rajzpályázatot írt ki a góliátos sportcsoportokban focizó gyerekek részére "Pályatársak" címmel.

A DÍJAZOTT ALKOTÁSOK

0. korcsoport (óvoda):

I. díj: Magyar Norbert (Margaréta Óvoda, Jászapáti)
II. díj: Bélteki Adrián (Margaréta Óvoda, Jászapáti)
III. díj: Bobák Erik (Margaréta Óvoda, Jászapáti)

Óvónő: Bugyi Lajosné


I–II. korcsoport (1–4. osztály):

I. díj: Szilvási Csaba (Budapest, XX. Stromfeld Aurél Általános Iskola)
II. díj: Pirbusz Dániel (Budapest, XX. Stromfeld Aurél Általános Iskola)
III. díj: Petike Zsolt (Budapest, XX. Stromfeld Aurél Általános Iskola)

Külölöndíj: Mayer Rita (Német Nemzetiségi Általános Iskola, Iklad)
Felkészítő: Jónás József Lászlóné


III–IV. korcsoport (5–8. osztály):

I.díj: Stekinger Andrea (Budapest, XV. Czabán Általános Iskola és Óvoda)
felkészítő: Verebélyi Gyula
II. díj: Sziráki László (Zagyvarékas, Damjanich János Általános Iskola és Óvoda)
III. díj: Csala Bertalan Zagyvarékas, Damjanich János Általános Iskola és Óvoda)
felkészítő: Gyárfás –Szabó Mónika

(Megjegyzés: ebben a korcsoportban Verebélyi Gyula nem pontozott, érintettség okán.)


A zsűri tagjai
  • Gallusz Gyöngyi Munkácsy - díjas grafikusművész;
  • Szepesiné Bercsényi Éva rajztanár, Bp. XV. kerület művészeti munkaközösség vezetője;
  • Verebélyi Gyula rajztanár
  • Szunyogh László rajztanár, a Pestújhelyi NOK. intézményegység–vezető helyettese


Díjazás
Korosztályonként az I – III. helyezetteknek 5.000 3.000 és 2.000 Ft értékű alkotócsomagok (benne minden, ami egy kis művésznek kell: festékek, filcek, pasztellek). A legjobb művekből internetes tárlat készül egyesületünk honlapján, a díjnyertes alkotásokból a budapesti Czabán Általános Iskola és Óvoda pincegalériájában kiállítást szervezünk. A nyertes alkotásokat a Góliát-McDonald’s FC júniusi Mini EB Tanévzáró Fesztivál rendezvényének ideje alatt is bemutatjuk.
Tovább »

Szántai Levente is a keretben
[2008. május 21. 10:26]


Mint ismeretes, Erwin Koeman szövetségi kapitány eredetileg Fülöp Mártont, Köteles Lászlót és Sebők Zsoltot hívta meg a kapusok közül a válogatott keretbe. Sebők Zsolt sérülése miatt azonban nem lehetett ott a keret váci edzésein, így a holland tréner a gödi edzőtáborba a REAC kapusát, Szántai Leventét hívta be.

Az egykori góliátos játékos többszörös utánpótlás-válogatott, ám a felnőtt csapatnál most jár először.
Tovább »

A horvátok ellen kísérünk be!
[2008. május 20. 15:39]


Amint az a McDonald's Nemzetközi Játékoskísérő Programja kapcsán már jeleztük, a GMFC Célbarúgó Versenyének 2-12. helyezettjei egy válogatott mérkőzésen kísérhetik be labdarúgó csapatunkat a himnuszokhoz. Nos, a nagy nap május 31-én, szombaton jön el, amikor 20:30 órakor kezdődik majd a Szusza Ferenc Stadionban a Magyarország - Horvátország barátságos mérkőzés.

A 11 fiú, akit ez a program érint, 19:15 órakor találkozik a Megyeri úton, a főbejáratnál Villám Károllyal és Újvári Gáborral. minden fiút egy felnőtt bekísérhet, s a lelátóról megnézheti a találkozót!

Íme, a névsor:

Balázs Mihály - ÁMK II. Rákóczi F. Á.I., Rákóczifalva
Szmilek Dominik - Gagarin Ált. Isk, Salgótarján
Nyúl László - Szentkirályi Ált. Isk.
Hang Tamás - Balla Károly Ált. Isk, Csévharaszt
Nagy Attila - Jankovich M. Ált. Isk, Rácalmás
Artner Boldizsár - Vári Emil Ált. Isk, Kisvárda
Kolláth Martin - Petőfi I. Ált. Isk., Kondoros
Csernák Martin - Kertvárosi Ált. Isk, Nyíregyháza
Szigethy Marcell - Pannónia Ált. Isk, Budapest
Bayer Krisztián - Kodolányi J. Ált. Isk, Pécs
Pomaházi Gábor - Mátyás Kir. Ált. Isk, Jászboldogháza
Tovább »

Góliát a tévében
[2008. május 20. 13:49]


A Hír TV Pálya című magazinja tegnap tűzte műsorára a McDonald's Nemzetközi Játékoskísérő Programjáról készült kisfilmet, míg a Sport Klub Televízió Futsal Magazinjában ma este fél nyolctól látható egyesületünk Célbarúgó Versenyének és ünnepi küldöttgyűlésének összefoglalója. A Sport 1 Televízióban pedig június 1-jén 13:15 órakor kezdődik a Junior Sportmagazin, amiben szintén ezek a témák szerepelnek.
Tovább »

Lőw Zsolt újra a Bundesligában!
[2008. május 19. 07:20]


Adott volt a feladat a Hoffeinheim számára a Bundesliga 2 utolsó, 34. fordulója előtt: a feljutáshoz mindenáron le kellett győzni a Greuther Fürth együttesét. Lőw Zsolték - a magyar védő a mérkőzés minden percét élveszhette - véghezvitték a küldetést, és 5-0-ra legyőzték a Greuther Fürth alakulatát, így jöhetett a fieszta.

A Hoffenheim vezetőinek, Dietmar Hopp tulajdonosnak tehát valóra vált álma, a gárda két esztendő alatt két osztály ugrott, és jövőre már olyan csapatok ellen készülhet, mint a Bayern München vagy a Werder Bremen.
Tovább »

Három góliátos gól egy meccsen
[2008. május 18. 17:25]


A Soproni Liga 28. fordulójának eddigi találkozóin csak az MTK - Tatabánya összecsapáson született egykori góliátos fiú által szerzett gól, ám azon rögvest három is. Pintér Ádám lélektanilag szerzett fontos gólt csapatának, míg Kanta József (képünkön) két találata mellett még két gólpasszt is jegyzett.
Tovább »

Ezt a levelet kaptuk
[2008. május 18. 07:26]


Kedves Góliátosok!

Fantasztikus élményben volt részünk hétfőn este Pakson a Paks-Újpest mérkőzés kapcsán. Köszönet a GÓLIÁTNAK, hiszen ismét hatalmas élményt biztosított egy kicsi, ízig-vérig GÓLIÁTOS kisgyereknek, Tóth Gergőnek. Már akkor nehezen tudta a száját összecsukni, amikor közöltem vele, hogy ő lett az egyik győztese a Sípmester játéknak. Hát még akkor, amikor a most már villanyvilágítással ellátott paksi stadionba belépett. Aztán amikor a több válogatottságot megélt játékosok között megjelent a játékoskijáróban és üdvözölték. Felejthetetlen órákat töltött Pakson. Szeretném megköszönni a paksi csapatvezetők részéről a fogadtatást, akik kedvességükkel lenyűgöztek. Pedig szokatlanul más volt a helyzet, hiszen TV-s meccs volt, és rekordnézőszám született. Gergőt egy Paks emblémás ajándékgyűjteménnyel örvendeztették meg, amit remélem büszkén mutat majd a csapatttársaknak. Nekem biztosították, hogy a pálya közvetlen közeléből fényképezhessem a megörökítendő pillanatokat, pedig a helyzet a TV-ből is látható volt, nem volt mindennapos. Ne feledkezzem el a játékvezetőkről, akik nagyon kedvesek voltak Gergővel és beavatták a rejtelmekbe. Külön öröm számomra, hogy egy év után ismét egy tanítványom élhette át ezeket a megismételhetetlen pillanatokat. A mérkőzésen jelen volt a tavalyi "ötödik" játékvezető (a képeken sárga melegítő felsőben), aki már előre átadta a tavalyi tapasztalatait Gergőnek. A képsorozat végén két volt tanítványommal látható a két kisgyerek( Enyedi Tamás és Tóth Gergő), a két volt tanítvány (Kiss Tamás és Weitner Ádám) pedig egymást váltotta a pályán a mérkőzés végén. Köszönet még egyszer a GÓLIÁTNAK, és méltó volt az esemény a 20 év ünnepi sorozatához! GRATULÁLOK GÓLIÁT és boldog újabb 20 évet kívánok!

Tisztelettel és köszönettel: Enyedi Attila Szekszárd körzeti szervező
Tovább »

Francia tornán a lajosmizseiek
[2008. május 17. 15:29]


Egykori és jelenlegi góliátosokból álló, – a tavalyi Tanévzáró Fesztiválon a legjobb nyolc közé jutott – csapat képviselte Lajosmizsét Franciaországban, a Bordeaux melletti Le Verdonban 36. alkalommal megrendezett Pünkösdi tornán. Az Atlanti-óceán partján elterülő településen az 1994-95-ben született lajosmizsei gyermek-labdarúgók francia, spanyol és magyar egyesületeket felvonultató 16 csapatos mezőnyben 6 győzelemmel és 1 vereséggel az előkelő 2. helyen végeztek. A csapat leggólerősebb játékosa, Ilonka Richárd kapta a torna legjobban fejelő játékosának felajánlott különdíjat.
Tovább »

Koeman kerete
[2008. május 16. 16:31]


Erwin Koeman, válogatottunk április 24-én kinevezett szövetségi kapitánya által a magyar-görög (május 24., 19 óra, Puskás-stadion) és a magyar-horvát (május 31., 20.30 óra, Szusza-stadion) barátságos mérkőzésekre kijelölt bő keretben öt góliátos játékos is található.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:
Fülöp Márton (Sunderland AFC)
Köteles László (Diósgyőri VTK)
Sebők Zsolt (FC Fehérvár)

Védők:
Szélesi Zoltán (RC Strasbourg)
Csizmadia Csaba (SV Mattersburg)
Bodnár László (Red Bull Salzburg)
Bodor Boldizsár (Roda JC Kerkrade)
Juhász Roland (RSC Anderlecht)
Vanczák Vilmos (FC Sion)
Lőw Zsolt (TSG 1899 Hoffenheim)
Vaskó Tamás (Bristol City FC)
Kádár Tamás (Newcastle United)

Középpályások:
Huszti Szabolcs (SV Hannover '96)
Dárdai Pál (Hertha BSC)
Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven)
Gera Zoltán (West Bromwich Albion)
Hajnal Tamás (Karlsruhe)
Vadócz Krisztián (NEC Nijmegen)
Tóth Balázs (Racing Genk)
Dárdai Pál (Hertha BSC)
Filkor Attila (Grosseto)

Támadók:
Ferenczi István (Barnsley FC)
Orosz Péter (FC Wacker Innsbruck)
Priskin Tamás (Watford FC)
Németh Krisztián (Liverpool)
Tovább »

Korcsmár fontos meccseket hagy ki
[2008. május 16. 10:58]


Korcsmár Zsoltnak a napokban pihennie kell, és természetesen naponta rehabilitációs kezelésekre jár. A javulás ütemétől függ, hogy Korcsmár mikor kezdhet el edzeni, a játékos mindenesetre már hétfőtől az Újpesttel készülne, és a Debrecen elleni szezonzáró bajnokin már pályára szeretne lépni.

A hátvédre az U19-es válogatottban is várna kötelezettség: nemzeti csapatunknak a négycsapatos elitkörben kellene kiharcolnia az Eb-részvételt - Korcsmár Zsolttal a pályán.
Tovább »

Lőrincz Attila célba rúgott, és célba ért!
[2008. május 15. 14:49]


Lőrincz Attila, a kiskunhalasi Szilády Áron Gimnázium 1997. február 21-én született tanulója nyerte meg a Góliát-McDonald's FC Célbarúgó Versenyét. Az ő jutalma ezáltal az, hogy a McDonald's Nemzetközi Játékoskísérő Program keretében 2008. június 26-án 20:45 órakor Bécsben az EURO2008 Labdarúgó EB elődöntőjében a pályára kísérht egy világsztárt.

Az országos döntőbe jutott további 11 gyermek pedig a magyar labdarúgó válogatottat kíséri be a pályára a közeljövőben. A tizenegy nyertes, vagyis a Célbarúgó Verseny 2-12. helyezettjei:

Balázs Mihály - ÁMK II. Rákóczi F. Á.I., Rákóczifalva
Szmilek Dominik - Gagarin Ált. Isk, Salgótarján
Nyúl László - Szentkirályi Ált. Isk.
Hang Tamás - Balla Károly Ált. Isk, Csévharaszt
Nagy Attila - Jankovich M. Ált. Isk, Rácalmás
Artner Boldizsár - Vári Emil Ált. Isk, Kisvárda
Kolláth Martin - Petőfi I. Ált. Isk., Kondoros
Csernák Martin - Kertvárosi Ált. Isk, Nyíregyháza
Szigethy Marcell - Pannónia Ált. Isk, Budapest
Bayer Krisztián - Kodolányi J. Ált. Isk, Pécs
Pomaházi Gábor - Mátyás Kir. Ált. Isk, Jászboldogháza

A McDonald's éttermekben fogyasztók közül sorsolták ki ma azt a szerencsést, aki az EB fináléjában lesz Játékoskísérő: Kassai Viktor (képünkön) FIFA játékvezető húzása után a szerencse a békéscsabai Köveskúti Simonnak kedvezett.
Tovább »

Jól megérdemelt elismerések
[2008. május 14. 16:07]


Csodálatos pályafutásának elismeréseként a Magyar Labdarúgásért Érdemérem Arany fokozatát vehette át Kisteleki Istvántól három egykori kiváló labdarúgó, Grosics Gyula, Buzánszky Jenő és Sándor Károly, s ugyanezt a kitüntetést kapta áldozatkész munkájáért Csende Sándor és Radek Janalik is ma az MLSZ közgyűlésén. Ezüst fokozatot vehetett át dr. Baksa László és Jakab Béla, míg Bronz fokozatú érdeméremben Madár Gábor, Szeip István, Tamási Gábor és Varga István részesült.
Tovább »

Hivatalosan is megalakult az MGYLSZ!
[2008. május 14. 14:38]


Megalakult a Gyermeklabdarúgó-szövetség, minek következtében a Magyar Labdarúgó-szövetség égisze alá kerül a teljes utánpótlás-nevelés. A szponzori bevételek is növekednek, 2008-ban akár 500 milliós támogatást is kaphat az MLSZ. Többek közt ezek is elhangoztak a szövetség szerdai közgyűlésén.

„A múlttal nem kívánunk foglalkozni” – adta ki a parancsot Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó-szövetsség elnöke a szerda délelőtt közgyűlés alatt. A lehetséges 99 küldöttből 71 tartotta fontosnak a megjelenést a szerdai összetartáson, s közülük 12 tartózkodás mellett, mindenki áldását adta a Gyermeklabdarúgó-szövetség megalakulására. Kisteleki István szerint egységesíteni kellett az országban párhuzamosan futó többféle utánpótlás-nevelő programot, mert azok csak kioltották egymást, és rivalizálásuk nem tett jót a labdarúgásnak. Most pedig megszületett a megoldás, a Góliát McDonald's FC-re épülő program szerdától hivatalosan is beindul.

Kisteleki beszélt a szponzorpénzekről is. Az elnök elmondta, hogy a mostani 347 milliós támogatás akár évi 500 milliósra is növekedhet, ami nagy részben a két legnagyobb szponzortól, az OMV-től és a Szerencsejáték Zrt.-től érkezik a szövetség kasszájába. "A Szerencsejáték Zrt. 50 millió forinttal (plusz ÁFA), míg a kettő plusz egy évre szóló szerződés révén az OMV évi 100 millióval (plusz ÁFA) támogatja az OLLÉ-programot. Ennek köszönhetően az osztrák cég névadója lett a pályalétesítési programnak, továbbá valamennyi, 5-12 éves korosztály számára kiírt bajnokságnak" - mondta Kisteleki István.
Tovább »

Elismerési Ünnepség
[2008. május 13. 09:09]


A Góliát-McDonald's FC megalakulásának 20. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezésre és a GMFC saját alapítású elismeréseinek átadására került sor, amelyeket az egyesület elnöke, Dr. Baksa László adott át 45 fő részére.

Emlékérem elismerésben részesült:

Androkity Jánosné úrhölgy, Somogy megyei sportcsoportvezető
Bódai Ibolya úrhölgy, Veszprém megyei körzeti szervező
Enyedi Attila úr, Tolna megyei körzeti szervező
Faragó Gyula úr, Bács-Kiskun megyei sportcsoportvezető
Gelencsér János úr, Baranya megyei körzeti szervező
Horváth Lajos Péter úr, ÖTM Sport Szakállamtitkárság Stratégiai és Nevelési Osztály, Sport Főosztályának főtanácsosa, elnökségi tag
Horváth Tamás úr, Heves megyei körzeti szervező
Kiss Ferenc úr, Budapest XIII. kerületi sportcsoportvezető
Pápai Lajos úr, Somogy megyei körzeti szervező
Póka György úr, Pest megyei sportcsoportvezető
Polónyi László úr, Jász-Nagykun-Szolnok megyei körzeti szervező, elnökségi tag
Radek Janalik úr, McDonald’s Kft. ügyvezető igazgató
Tóth Tibor úr, Budapest XX. kerületi sportcsoportvezető
Verebélyi Gyula úr, Budapest XV. kerületi sportcsoportvezető

Díszoklevél elismerésben részesült:

Bérdi József úr, Somogy megyei sportcsoportvezető
Besenyei János úr, Heves megyei sportcsoportvezető
Faragó László úr, Bács-Kiskun megyei körzeti szervező
Garda István úr, Fejér megyei körzeti szervező
Kulman Miklós úr, Baranya megyei sportcsoportvezető
Lovrencsics László úr, Pest megyei körzeti szervező
Pap László úr, Somogy megyei sportcsoportvezető
Szép István úr, Vas megyei körzeti szervező
Széplaki József úr, Pest megyei sportcsoportvezető
Szilágyi Tibor úr, Veszprém megyei sportcsoportvezető
Tóth Pál úr, Jász-Nagykun-Szolnok megyei sportcsoportvezető
Urbányi Tamás úr, Nógrád megyei sportcsoportvezető
Vadnai Ágnes úrhölgy, McDonald’s Kft., kommunikációs és marketing menedzser
Varga László úr, Békés megyei sportcsoportvezető
Varga Jenő úr, Győr-Moson-Sopron megyei körzeti szervező
Varjas Zoltán úr, Tolna megyei körzeti szervező
Vecsei Sándor úr, Tolna megyei körzeti szervező
Weimann Gábor úr, Somogy megyei körzeti szervező

Intézményi Díszoklevél elismerésben részesült:

ÁMK Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Mecseknádasd
Eötvös Iskola Buzás János Általános Iskolai Tagintézménye, Nyárlőrinc
Fekete-Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Ajka
Heves Városi Nevelési-Oktatási Intézet, Heves
Kovács Mihály Általános és Művészeti Iskola, Abádszalók
Munkácsy Mihály Általános Iskola, Pápa
Öveges József ÁMK, Zalaegerszeg
Park Utcai Általános Iskola, Mohács
Polgármesteri Hivatal, Tiszabura
Széchenyi István Általános Iskola, Polgárdi
Széchenyi Krt-i Általános Isk., Sportisk. és Alapf. Műv.okt.Int., Szolnok
II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Hajdúnánás
Egyesített Óvodai Intézmény, Tiszavasvári

Jubileumi órát kapott:

Nagy Tibor úr, Jász-Nagykun-Szolnok megyei körzeti szervező
Vámosi József úr, Hajdú-Bihar megyei körzeti szervező, elnökségi tag
Zsolt László úr, Baranya megyei sportcsoportvezető

A Góliát-McDonald's FC alapításának 20. évfordulója alkalmából emlékplakettet kapott:

Dr. Baksa László úr, a Góliát-McDonald’s FC alapító elnöke
Török Ottó úr, a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet főigazgatója
Kakó Gyula úr, alapító tag
Kaluzsa Györgyné úrhölgy, Budapest XXI. kerületi sportcsoportvezető (20 éve)
Kertész Iván úr, Budapest XXI. kerületi sportcsoportvezető (20 éve)
McDonald’s Magyarországi Étterem Hálózat Kft. (15 éve névadó szponzorunk)
NIKE Magyarországi Fióktelepe (kizárólagos sportszertámogatónk)

A Magyar Diáksport Szövetségtől elismerő oklevelet kapott:

Nagy Tibor úr, Jász-Nagykun-Szolnok megyei körzeti szervező, sportcsoportvezető
Török Pál úr, Budapest XVI. kerületi sportcsoportvezető, 20 éve Góliátos sportcsoportvezető
Tovább »

Csak Kanta talált be
[2008. május 12. 21:02]


A Soproni Liga 27. fordulójában az egykori góliátosok közül csak Kanta József volt eredményes, ám az ő találata még rengeteget érhet a kék-fehérek számára. Az MTK irányítója Nyíregyházán szerezte meg gyönyörű egyéni alakítás után a vezetést csapatának, amely végül 2-0-ra győzött.
Tovább »

Villannak a vakuk
[2008. május 11. 14:09]


Május 31-ig szól fotópályázatunk, amelyre a körzeti tornákon készült akciófotókat várjuk. Érdemes kattogtatni a gépeket, mert az ELEKTROMÁNIA (Elektronikai, szórakoztató elektronikai, számítástechnikai és műszaki webáruház) jóvoltából a fotópályázat győztesének egy darab digitális fényképezőgép jár, ezzel is támogatva a 20 éves Góliát-McDonald's FC gyermektagságát, céljaink megvalósulását.

Felhívjuk honlapunk olvasóinak figyelmét, hogy a weblapunkról közvetlenül elérhető az
ELEKTROMÁNIA honlapja!

Tovább »

20 éves a Góliát – McDonald’s FC
[2008. május 10. 10:50]


200 000 gyermek vett részt a programban

A Góliát - McDonald's FC 2008 május 9-én tartotta alapításának 20. évfordulója alkalmából jubileumi küldöttgyűlését. A küldöttek elfogadták az Elnökség beszámolóját a 2007. évi tevékenységről-, a 2007. évi gazdálkodásról szóló beszámolót, a közhasznúsági jelentést, a Felügyelő Bizottság beszámolóját, továbbá a 2008. évi költségvetést.

A gyűlésen tájékoztató hangzott el arról, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség létrehozza gyermeklabdarúgó tagozataként, önálló jogi személyiségű szervezetként a Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetséget. Az új szervezet lényegében a Góliát – McDonald’s FC gyermeklabdarúgó rendszerének átvételét jelenti, melyet a 2008 / 2009-es tanévtől az állami sportvezetés és az MLSZ is támogat.

A délelőtti küldöttgyűlést követően délután 13 órakor az egyesület megalakulásának 20. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezésre és elismerések átadására került sor.


A rendezvényen megjelentek és köszöntötték a résztvevőket: Simkó László, a McDonald’s Magyarországi Étterem Hálózat Kft. marketing és kommunikációs igazgatója, Bukta Zsuzsanna, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium miniszteri főtanácsadója, Horváth Csaba, az ÖTM Sport Szakállamtitkárság főosztályvezetője, Kisteleki István, az MLSZ elnöke, Szlatényi György, a Magyar Diáksport Szövetség főtitkára.

A résztvevők a Budapest Fővárosi Önkormányzat Dísztermében ünnepi műsort tekintettek meg, majd az egyesület alapító elnökének, Dr. Baksa Lászlónak az ünnepi köszöntőjét hallgatták meg. A közel 100 résztvevőt köszöntötte a McDonald’s, az ÖTM, az MLSZ és az MDSZ vezető képviselője.

Az ünnepség fő eseményeként átadásra került az Oktatási és Kulturális Miniszter Elismerő Oklevele, melyet a 20. évforduló alkalmából, a tanulóifjúság egészséges életmódra-nevelése, a labdarúgás alapjainak szélesítése, a kiemelkedő képességű gyermekek sportegyesületekbe irányítása érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért kapott a Góliát – McDonald’s FC Országos Diáksport Egyesület.

Ezt követően az egyesület elnöke Dr. Baksa László 45 fő részére a GMFC saját alapítású elismeréseit adta át.

Az esemény zárásaként a résztvevők az egyesület utolsó 5 évének főbb rendezvényeiről – az Aloha Produkció által – készített kisfilmet tekintettek meg.
Tovább »

Tudnivalók az országos döntőről!
[2008. május 09. 07:32]


Tisztelettel tájékoztatunk minden érdekeltet, hogy a „McDonald’s Nemzetközi Játékoskísérő Program” keretében meghirdetett Góliát-McDonald’s FC Célbarúgó Verseny, Országos Döntőjének időpontja 2008. május 15. csütörtök 09:00 órakor lesz.

Helyszín: III. ker. Zápor Általános Iskola és Gimnázium udvara(Budapest, III. kerület Zápor u. 90.)

Megközelíthető: Személygépkocsival a Hungária körúton át Budára a Vörösvári útra a McDonald’s Étteremig, onnan 70-80 m-re visszakanyarodás 180°-ban, majd az Étteremnél jobbra 1 perc. Tömegközlekedéssel 1-es villamossal az Árpád híd felé. A Vörösvári úton a Rendelő Intézet megállónál kell leszállni, ahonnan 5 perc gyalog.

Tudnivalók:

- A szülői nyilatkozatot kitöltve minden gyermek hozza magával.
- Az iskola udvara salakos pálya, ennek figyelembe vételével tetszőleges futballcipő használható.
- A versenyt minden körülmények között megtartjuk. Nincs pótnap!
- A győztes még aznap 11:30 órakor részt vesz egy sajtótájékoztatón!
- Az országos döntő győztese a 2008. június 26-i 20:45 órakor kezdődő labdarúgó EB-elődöntő mérkőzés előtt a pályára vezet egy világsztárt.
- A Célbarúgó Verseny 2-12. helyezettjei az egyik magyar válogatott mérkőzésen lesznek bekísérők.

Kérdés esetén az
info@goliatfc.hu e-mail-címen lehet érdeklődni!
Tovább »

Nagyatádi célbarúgók
[2008. május 08. 19:45]


Szakály Gyula körzeti szervező Nagyatádon április 30-án tartotta meg a Célbarúgó Verseny körzeti fordulóját. A győztes László Bence (képünkön edzőjével) lett a Bárdos Iskolából. Az eseményen készült képeket Fotógalériánkban lehet megtekinteni!
Tovább »

Lőwék ismét feljutásra állnak
[2008. május 08. 06:40]


A Koblenz elleni 3-1-es győzelmének köszönhetően két fordulóval a befejezés előtt a feljutást jelentő harmadik helyen áll Lőw Zsolt csapata, a Hoffenheim a Bundesliga II-ben. A magyar válogatott futballista végigjátszotta a koblenziekkel vívott találkozót, melyen a második gól előtti akció tőle indult.
Tovább »

Pénteken küldöttgyűlés
[2008. május 07. 09:58]


A Góliát-McDonald's FC évi rendes küldöttgyűlését 2008. május 9-én, pénteken 10:30 órakor tartja Budapest Főváros Önkormányzata Közgyűlésének Dísztermében (Címe: 1056 Budapest, V. ker., Váci u. 62-64., II. emelet)

A szervezet legmagasabb döntéshozó fóruma után 13:00 órakor kezdődik a 20. születésnapi ünnepség, melynek keretében kerül sor az egyesületünk saját alapítású elismeréseinek átadására.

Napirendi pontok:

1. Beszámoló a Góliát-McDonald's FC legutóbbi - 2007. május 11-i - Küldöttgyűlése óta eltelt időszak tevékenységéről.

2. Beszámoló a Góliát-McDonald's FC 2007. évi gazdasági tevékenységéről - a 2007. évi pénzügyi beszámoló-, - a közhasznúsági jelentés- és - a mérleg elfogadása, - a Felügyelő Bizottsági jelentés elfogadása.

3. A Góliát-McDonald's FC 2008. évi pénzügyi tervének elfogadása.

4. Tájékoztató a Magyar Gyermek-Labdarúgó Szövetség (MGYLSZ) tervezett megalakulásáról, továbbá a MGYLSZ-gel való várható együttműködésről.

Tovább »

Kozmor Ákost megműtötték
[2008. május 07. 07:46]


Három hetes várakozás után eldőlt: műteni kell Kozmor Ákost, a Siófok játékosát. Kozmor mintegy három héttel ezelőtt szenvedett ágyéksérülést, amit egy injekciókúrával próbáltak meg kezelni, ám az rosszul sült el. Az egykori góliátos játékos "hátsó fertályában" - az injekció miatt - egy csomó alakult ki, és ennek a csomónak szükséges az azonnali eltávolítása, mert begyulladt.

A műtéti beavatkozásra tegnap reggel került sor Székesfehérváron. Szerencsére, az operáció, - habár fájdalmas volt- jól sikerült, és a Siófok ifjú játékosa, már el is hagyhatta a kórházat. Jelenleg otthon lábadozik, és várja, hogy minél előbb felépüljön, és visszatérhessen a csapatba, de erre minden bizonnyal csak a nyári alapozáson kerülhet sor.
Tovább »

Élménybeszámoló a Újpest-Fehérvár mérkőzésről
[2008. május 06. 14:39]


Megérkezett szerkesztőségünkbe Galambos Bence levele, amit most közre is adunk:

"Nagy élményt jelentett számomra, hogy életemben először részese lehettem egy NB I-es mérkőzésnek ötödik játékvezetőként. Ezen a Góliat- McDonald's FC Sípmester játék győzteseként szerepelhettem. Sok szeretettel fogadtak a mérkőzés játékvezetői, valamint az Újpest FC vezetői. Nagyon jó hangulatban és barátilag zajlott a játékvezetők és közöttem kialakult beszélgetés. Egy életre szóló dicsőség volt számomra, hogy neves újpesti és fehérvári játékosokkal foghattam kezet, és Sitku Illés mellett állva elvégezhettem a kezdőrúgást. Nagy köszönetet szeretnék mondani Vágner László Úrnak, hogy kisorsolt engem. Az Újpest összes vezetőjének szintén köszönöm a szívélyes fogadtatást.

Üdvözlettel :

Galambos Bence, a Nagyiváni Általános Iskola tanulója"
Tovább »

Életre szóló élmény
[2008. május 06. 08:30]


A Góliát-McDonald's FC és az MLSZ JB közös Sípmester játékának győztesei már több mérkőzésen is túl vannak, hiszen a góliátos gyerek működött közre a Bp. Honvéd - MTK, az Újpest - Fehérvár, a Kaposvár - Bp. Honvéd és az MTK - Vasas találkozókon. Ez utóbbin készült kis képünk, amelyen Kőhalmi Kristóf Áron látható. Külön báját adja a történetnek, hogy a bácsalmási Vörösmarty Mihály Általános Iskola nebulója két korábbi góliátos játékos, vagyis Kanta József és Molnár Marcell között készül a kezdőrúgás elvégzésére!

Az Újpest - Fehérvár meccsen szerephez jutó Galambos Bence élményeiről fényképes beszámolónk is van, amely
ide kattintva tekinthető meg.
Tovább »

Továbbra is várjuk a gyerekfotókat!
[2008. május 05. 07:26]


Május 31-ig lehet beküldeni a Góliát-McDonald's FC-ben focizó gyermekeknek a saját maguk által készített fényképeket, amelyeket a tavaszi körzeti tornákon készítenek. Az értékes nyereményeket ígérő pályázatunkról bővebben itt olvashatsz!
Tovább »

Fényképáradat Szolnokról
[2008. május 04. 21:13]


Nemrég érkezett meg szerkesztőségünkbe az a sok-sok fénykép, ami a szolnoki körzet februári III. és IV. korcsoportos döntőjén készült, valamint ami az április 6-i Jubileumi Sportnapot ábrázolja.

Fotógalériánkra kattintva élvezhetők a jó minőségű képek.
Tovább »

Ketten voltak eredményesek
[2008. május 04. 07:07]


A Győr játékosa Tokody Tibor nem lehetett túlságosan elégedett a 26. fordulóban lőtt góljával, hiszen csapata 2-1-re kikapott Pakson. Bonifert Péter (képünkön) azonban örülhetett, hiszen ő nyitotta meg a gólok sorát a Siófok - Tatabánya (3-0) mérkőzésen.

A vendégek egyébként ezen a mérkőzésen búcsúztak matematikailag is az élvonaltól.
Tovább »

Fontos gólpassz
[2008. május 03. 08:53]


Takács Marcell, az Újpest egyik korábbi góliátos labdarúgója első labdaérintéséből gólpasszt adott Sándor Györgynek a liák Fehérvár elleni mérkőzésén. Az átadás jelentőségét növelte, hogy ez volt a találkozó egyetlen gólja, így az újpestiek továbbra is versenyben vannak az aranyéremért.
Tovább »

A szekszárdi célbarúgó
[2008. május 02. 15:49]


A többihez hasonlóan Szekszárd körzetben is megrendezték a Célbarúgó Versenyt, amelyen öt gyermek vett részt. A győzelmet, s ezzel a Budapesteni rendezendő országos döntőn való részvétel jogát végül Lengyel Zoltán szerezte meg a szekszárdi Ötös Iskolából. Képünkön a győztes látható. A verseny további képei pedig fellelhetők Képgaléria rovatunkban.
Tovább »

Véget ért a rajpályázat!
[2008. május 02. 08:46]


A Góliát-McDonald's FC a jubileumi 20. tanév tiszteletére rajzpályázatot írt ki a góliátos sportcsoportokban focizó gyerekek részére "Pályatársak" címmel. A cél az volt, hogy a verseny során az indulók rajzaikkal érzékeltessék, hogy mit jelent a Góliát-McDonald’s FC-ben játszani; tehát lehetett rajzot készíteni focimeccsről, edzésről, csapattársakról, stb. Szerettük volna ha kifejezik a gyerekek az alkotásaikkal a focival kapcsolatos érzéseiket, álmaikat, vágyaikat. A játékban részt vehetett minden olyan gyermek, aki a 2007/2008-as iskolai tanévben a Góliát-McDonald’s FC központilag regisztrált labdarúgója. A pályaművet A4, vagy A3 méretű rajzlapon kellett beküldeni. A rajzolás technikája kötetlen, tehát lehet színes ceruza, festés, pasztell, filc, stb. lehetett.

Nos, 38 pálymű érkezett be, amelyeket az alábbi összetételű szakértői csoport zsűriz:
Gallusz Gyöngyi Munkácsy - díjas grafikusművész;
Szepesiné Bercsényi Éva rajztanár, Bp. XV. kerület művészeti munkaközösség vezetője;
Verebélyi Gyula rajztanár
Szunyogh László rajztanár, a Pestújhelyi NOK. intézményegység–vezető helyettese

A beküldött rajzok bescannelt verziói megtekinthetők Fotógalériánkban két részben!
Tovább »

Versenykiírások öt körzetből
[2008. május 01. 11:13]


Tokaj, Kaposfő, Pécsvárad, Hetvehely és Salgótarján körzeteiből 19 korcsoport versenykiírása böngészhető honlapunkon. Minden sporteseményre májusban kerül sor.
Tovább »

Május 15-én lesz a döntő!
[2008. április 30. 12:38]


A McDonald's Nemzetközi Játékoskísérő Program keretén belül megrendezésre kerülő Célbarúgó Verseny döntője 2008. május 15-én, csütörtökön 09:00 órakor lesz Budapesten a Zápor Általános Iskola és Gimnázium udvarán (III. kerület, Zápor u. 90.), 150 méterre a Vörösvári úti McDonald's étteremtől, ahol 11:30 órakor a sajtónak bemutatjuk a győztest!
Tovább »

Remek képek
[2008. április 30. 08:08]


A Chevrolet - Góliát Kupa tavaszi tornáiról természetesen az eredményeket is tartalmazza honlapunk, mi több a legtöbb helyszínről fényképes beszámolóval is szolgálhatunk. Ezúttal kisvárdai eredmények és pápai képek és eredmények színesítik weblapunkat.

Eredmények itt:
Versenyek, eredmények

Fotók itt: Fotógalériák
Tovább »

Érkeznek a versenykiírások
[2008. április 29. 09:36]


Legutóbb Kaposvárról, Szekszárdról, Iregszemcséről és Szolnokról kapta meg szerkesztőségünk a a Chevrolet - Góliát Kupa helyi versenykiírásait, amelyek már meg is tekinthetők táblázatunkban!
Tovább »

A zárómeccsre is jutott...
[2008. április 28. 06:35]


A forduló utolsó és egyben rangadó mérkőzésén is született egykori góliátos által szerzett gól vasárnap. Pátkai Máté (képünkön) szerezte meg a Bozsik Stadionban a vezetést az MTK-nak az első félidőben, a találkozó végén pedig a 100. bajnoki mérkőzését játszó Kanta József második gólpasszát jegyezve rúgatott gólt Szabó Ádámmal, aki kalakította a 2-0-ás végeredményt.
Tovább »

Pólóeredmény
[2008. április 27. 08:53]


A REAC megfejelte a múlt heti teljesítményét, hiszen az Újpest otthonában rúgott 4-4-es döntetlen után, ezúttal "hazai pályán", vagyis Sopronban ért el 5-5 (!)-ös döntetlent a Diósgyőrrel szemben. A tíz gól közül kettőt góliátos labdarúgó lőtt, hiszen a Sopronban otthonosan mozgó Dancs Roland (képünkön) duplázott.
Tovább »

Győztes gól a forduló nyitányán
[2008. április 26. 11:32]


Kincses Péter találatával győzött a Vasas a Zalaegerszeg ellen a Soproni Liga 25. fordulójának nyitómérkőzésén. A péntek esti bajnokin az egykori góliátos a 65. percben szerezte meg a három pontot érő gólt.
Tovább »

Bodor helyzeti előnyben?
[2008. április 25. 17:08]


A holland Roda együttesének egykori góliátos védője, Bodor Boldizsár kimondottan örül Erwin Koeman érkezésének.

"- Az elmúlt két kapitány nem igazán ismerte a játékomat, így nem is számított rám - mondta a vasárnap Holland Kupa-döntőt játszó Bodor. - Koeman viszont tisztában van a képességeimmel mert többször is játszottam egykori csapata, a Feyenoord ellen. Róla egyébként csak jókat mondhatok, ha jól emlékszem a 4-3-3-as szisztémát valósította meg a rotterdami klubnál, amely ugyanakkor széles taktikai repertoárral rendelkezett. A Feyenoordnál nem volt szerencséje, ugyanis ott abban az időszakban kevés jó futballista szerepelt, és nehéz volt jó eredményt elérni.
Tovább »

Új kapitány
[2008. április 25. 09:19]


Csütörtöki ülésén az MLSZ elnöksége döntött, és elfogadva Kisteleki István elnök előterjesztését, 2008. május 1-jétől Erwin Koeman urat nevezte ki a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitányává. Az elnökség megköszönte Várhidi Péter szövetségi kapitányi munkáját, s továbbra is számít a szakember tevékenységére.

A Góliát-McDonald's FC vezetősége is sok sikert kíván az új kapitánynak, és kiváncsian várja, hogy hány egykori góliátos lesz majd keretének a tagja!
Tovább »

Április végéig tart az akció!
[2008. április 24. 08:08]


E hónap végéig van lehetőség arra, hogy a McDonald's jóvoltából egy szerencsés éttermi fogyasztó részese lehessen az EURO 2008 bécsi döntőjének. Azok az 1997-1998-ban született gyerekek közül, akik egy Happy Meal menüt vásárolnak április 30-ig kisorsolnak egyet, aki a fináléban játékoskísérőként szerepelhet. Lesz még egy hasonló korú gyermek, aki kijut az Európa bajnokságra, ő a GMFC Célbarúgó Versenyének május 15-i győztese lesz.
Tovább »

"Megbolondult" a falu
[2008. április 23. 10:29]


Futball-lázban ég egész Hoffenheim. A Lőw Zsoltot foglalkoztató falusi csapat ugyanis újoncként, a legjobb tavaszt produkálva feljutó helyen áll a német bajnokság másodosztályában. Csak egy kis ízelítő: a polgárok kidíszítik házaikat a hazai meccsek idejére, a falu összes boltjának dolgozói kék-fehérben szolgálják ki a vevőket.

Tovább »

Simon András bajnoki gólja
[2008. április 21. 23:43]


Utolsó bajnoki mérkőzését is megnyerte a Liverpool már aranyérmes reserve csapata, mely hétfőn későn este három magyar játékossal a kezdőben győzte le 3-1-re a Wigant. A találkozón Simon András góllal ünnepelte azt, hogy liverpooli pályafutása során először egy bajnokin a kezdő csapatban kapott helyet. Simon ezzel elmondhatja magáról, hogy Németh Krisztiánhoz hasonlóan az első olyan meccsén, amikor kezdőként kapott bizalmat, egyből be is talált. A mérkőzésen egyébként a Liverpool a második félidőben játszott csak igazán jól, és tudott fordítani 0-1-ről. Az egyenlítő gólt Simon András fejelte a 48. percben, és akkortól kezdve a hazaiak ismét megállíthatatlanok voltak.
Tovább »

Kecskeméti fotók
[2008. április 20. 14:44]


Honlapunk képgalériájában a kecskeméti II. körzet tavaszi tornájáról látható 24 db remek fotó. A 2008. április 16-án Lajosmizsén megrendezésre került eseményen az I. II. és III. korcsoportban versenyeztek a csapatok. Majoros Attila képviselte a Góliát-McDonald's FC központját az eseményen, míg a Chevrolet részéről Baranyi Zsolt kereskedelmi igazgató jelent meg a helyszínen. Külön emelte a torna rangját, hogy Basky András, Lajosmizse polgármestere is meglátogatta a rendezvényt.
Tovább »

Tőzsér Dániel még küzd a BL-ért
[2008. április 19. 10:00]


A görög bajnokság utolsó fordulójában hazai pályán győzött a 76. perctől Tőzsér Dánielt is a soraiban tudó AEK Athén, ám így is csak a 2. helyet szerezte meg a tabellán. Az Olimpiakos mögött végző négy csapat rájátszásban küzd a második kiadó BL helyért.
Tovább »

Újabb debütálás az NB I-ben
[2008. április 18. 12:35]


A múlt hét végén Győrben esett át a tűzkeresztségen Molnár Marcell, aki a karcsai ÁMK-ban kezdett el a Góliát-McDonald's FC keretein belül futballozni. Ugyan a hazaiaktól 1-0-ra kikapott az MTK Budapest gárdája, de az ifjú titánnak így is felejthetetlen maradt a bemutatkozás.
Tovább »

Özönlenek a versenykiírások
[2008. április 17. 10:29]


Az utóbbi napokban szerkesztőségünkbe érkezett tavaszi focis programok már mind olvashatóak honlapunkon. Ezúttal Bóly, Karcag, Jászberény, Szekszárd, Heves és Bp. XIII. ker körzeteinek versenykiírásai, időrendjei, a mérkőzések párosításai lettek nyilvánosak a Góliát-Chevrolet Kupa keretein belül. A versenyek hangulatát külön feldobja, hogy a helyszínek döntő többségén egy napon rendezik meg az összes korcsoport mérkőzését, így a kupa a település egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseményévé növi ki magát!
Tovább »

Milyen meccsre utaznak a Sípmesterek?
[2008. április 16. 14:49]


Az MLSZ Játékvezetői Bizottságával való egyeztetés után eldőlt, hogy a következő hat (mindegyik TV-s!) NB I-es találkozón vesznek részt a góliátos gyerekek:

Pálinkás Donát - 2008. április 27. 18:00, Honvéd-MTK (Kispest, Bozsik József Stadion)

Galambos Bence - 2008. május 2. 19:00, Újpest-Fehérvár (Újpest, Szusza Ferenc Stadion)

Kőhalmi Kristóf Áron - 2008. május 3. 15:00, MTK-Vasas (MTK, Hidegkuti Stadion)

Jéhn Máté - 2008. május 5. 18:00, Kaposvár-Honvéd (Kaposvár)

Földvári Krisztián - 2008. május 9. 19:00, Nyíregyháza-MTK (Nyíregyháza)

Tóth Gergő - 2008. május 12. 18:00, Paks-Újpest (Paks)
Tovább »

Kiss Tamás karambolja
[2008. április 16. 13:02]


Kiss Tamás és Mészáros István az élvonalbeli Paks két labdarúgója szerencsés kimenetelű autóbalesetet szenvedett hétfőn késő délután, amikor a csapat edzésről igyekezett hazafelé. A volán mögött ülő Mészáros egy traktor előzésébe kezdett, de a manőver balul sikerült és a focisták autója az út menti árokban kötött ki. A két játékos komolyabb sérülés nélkül megúszta a balesetet, igaz néhány napig nem látogatják a csapat edzéseit.

"A biztonság kedvéért azért kihívták hozzánk a mentőket, de szerencsére mindketten megúsztuk kisebb sérüléssel" – mondta az egykori góliátos, Kiss Tamás, aki egy éve szemműtéten esett át, ezért egy ideig szemüvegben futballozott. – "Az ütközés következtében meghúzódott a nyakam és a vállam is, így ezt a hetet biztosan kihagyom.”
Tovább »

Pál Andrásnak súlyos a sérülése
[2008. április 16. 06:12]


Pál András ebben a szezonban már nem léphet pályára. A játékos a Győr elleni bajnokin sérült meg Supics brutális belépője után. Az egykori góliátos labdarúgó bal bokájában a belső deltaszalag sérült meg, ami jelen esetben majdnem teljes szakadást jelent. A következmény: kevés esély van arra, hogy a támadó a tavaszi szezon hátralévő mérkőzésein pályára lépjen.

"Nagyon el vagyok keseredve. Nemrég épültem fel az egyik sérülésből, és most itt a másik. Rettenetesen szerencsétlennek érzem magam" - kommentálta szomorúan helyzetét Pál András, akinek honlapunk olvasói és a magunk nevében is mielőbbi felépülést kívánunk!
Tovább »

Újabb képek a neten
[2008. április 15. 08:08]


A Sípmester játék sorsolásáról készült fotók már megtalálhatók képgalériánkban.

Kattints ide!
Tovább »

Készül az U19!
[2008. április 14. 20:47]


A május 19-24. között Székesfehérváron és Tatabányán sorra kerülő, a nyolccsapatos Eb-részvétel szempontjából sorsdöntő úgynevezett elitkörre (amelyen Litvánia, Ciprus és Portugália lesznek az ellenfelek) készülő U19-es válogatottunk szerdán tartja főpróbáját: a Zalaegerszeg melletti Andráshidán Horvátország hasonló korú legjobbjai lesznek Németh Krisztiánék ellenfelei.

Sisa Tibor szövetségi edző csapata egy hónappal ezelőtt sokat ígérő, 1-1-es döntetlent játszott Kecskeméten a németekkel, s most is hasonló, vagy még jobb helytállás várható utánpótlásunk legreményteljesebb korosztályától.

Az U19-es válogatott kerete

Kapusok:
Gulácsi Péter (Liverpool FC)
Pokorni Péter (Paksi FC)

Védők:
Szekeres Adrián (MTK Budapest)
Korcsmár Zsolt (Újpest FC)
Dvorschák Gábor (Újpest FC)
Lengyel Dániel (MTK Budapest)
Kádár Tamás (Newcastle United)
Présinger Ádám (Integral-DAC)

Középpályások:
Busai Attila (MTK Budapest)
Koman Vladimir (Sampdoria)
Rása Gergő (REAC)
Nagy Olivér (PMFC-Pécs Plaza)
Dudás Ádám (Győri ETO FC)
Búrány Zoltán (Tisza Volán)
Kis Róbert (Soroksár SC)
Gosztonyi András (MTK Budapest)

Csatárok:
Németh Krisztián (Liverpool FC)
Simon András (Liverpool FC)
Tovább »

Ismét három gól a Góliátosoktól
[2008. április 14. 07:50]


Ezúttal is három egykori játékosunk betalált a Soproni Liga aktuális fordulójában, de emellett egy súlyosnak tűnő sérülés is borzolta a kedélyeket, amit Pál András szenvedett el a Győr elleni rangadón. Az ugyancsak MTK-s (kölcsönben Siófokon játszó) Miklósvári János (képünkön) meglepetés-találata pontot eredményezett a Balaton-partiaknak a Bp. Honvéd pályáján (1-1). Az újpesti Korcsmár Zsolt is fontos gólt fejelt a Tatabányának, ami elengedhetetlenül kellett a 3-2-es győzelemhez. Kiss Tamás ezzel szemben csak a góljának örülhetett Sopronban a REAC ellen, hiszen a Paks 2-1-re kikapott az alsóházi rangadón.
Tovább »

Bodor gólt lőtt
[2008. április 13. 20:00]


A holland labdarúgó bajnokság utolsó előtti fordulójában gólt szerzett Bodor Boldizsár, ezzel hozzájárulva a Roda 4-1-es győzelméhez a Venlo ellen.
Tovább »

Szakály Péter bemutatkozott
[2008. április 12. 19:36]


Az egykori góliátos labdarúgó, Szakály Péter hosszú sérülés, majd betegség után tavasszal először lépett pályára bajnoki mérkőzésen. Ez am eccs nem csak ezért lehetett felejthetlen a nagyatádi születésű srácnak, hanem mert először játszhatott a háromszoros magyar bajnok Debrecen színeiben.
Tovább »

Íme a Sípmesterek!
[2008. április 11. 15:53]


A Sípmester játék fődíjsorsolására 2008. április 11-én, pénteken került sor a Góliát-McDonald's FC központi irodájában. A hat győztes nevét Vágner Lászó, az MLSZ JB elnöke húzta ki.

A sorsolás végeredménye:


Az alábbi hat – Góliát-McDonald’s FC-ben regisztrált – gyermek jogosult részt venni az MLSZ JB és a GMFC által kijelölt NBI-es labdarúgó mérkőzéseken, mint az adott találkozók játékvezetőinek kísérője:


1. Tóth Gergő (5. sz. Általános Iskola, Szekszárd)

2. Kőhalmi Kristóf Áron (Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Bácsalmás)

3. Pálinkás Donát (Városi Általános Iskola, Kunszentmárton)

4. Jéhn Máté (Kodolányi Általános Iskola, Pécsvárad)

5. Földvári Krisztián (Zrínyi Ilona Általános Iskola, Tiszafüred).

6. Galambos Bence (Kossuth Lajos Gimnázium, Szakközép és Általános Iskola, Nagyiván)
Tovább »

Sorsolás következik
[2008. április 10. 23:44]


Vágner László, az MLSZ Játékvezetői Bizottságának elnöke sorsolja ki pénteken délelőtt azt a hat gyermeket, akik a tavaszi szezonban egy életre szóló élményhez juthatnak. A szerencsés hat góliátos ugyanis 2008. április 18. és május 31. között hat különböző helyen (mindenki a lakhelyéhez legközelebb eső NB I-es mérkőzésen) a négy kijelölt játékvezető kísérőjeként részt vehet egy első osztályú labdarúgó mérkőzésen. (1 órával a mérkőzés előtt találkozik a játékvezetőkkel, pályabejárás, átöltözés az ajándék játékvezetői ruhába, bemelegítés, kivonulás, a mérkőzés alatt a negyedik játékvezető mellett ülhet stb.)
Tovább »

Jobb későn, mint soha
[2008. április 10. 10:14]


Megérkezett szerkesztőségünkbe egy újabb körzet téli eredménysora, amelyeket táblázatunkban fel is tüntettünk. A kaposfői eredmények mellett a verseny képgalériája is megtekinthető rovatainkban.
Tovább »

Simon angol bajnok lett!
[2008. április 09. 06:21]


Németh Krisztián góljával a Liverpool reserve csapata 1-0-ra verte idegenben a Blackburnt, és ezzel két fordulóval a befejezés előtt bebiztosította bajnoki címét. A mérkőzés egyetlen gólját egy parádés alakítás után a magyar csatár szerezte, akinek kilencedik mérkőzésén ez volt a nyolcadik gólja. A találkozón az egykori góliátos Simon András cseréként Némethet váltotta, míg Gulácsi Péter a kispadon kapott helyet.
Tovább »

18 csapat Pápán
[2008. április 08. 14:35]


Négy korcsoportban vívják meg tavaszi tornájukat a Pápa körzetéhez tartozó góliátos csapatok a „Chevrolet-Góliát Kupa” elnyeréséért. A rendezvények időpontja április 24-25. lesz. A részletes versenykiírás letölthető a Versenyek, eredmények menüpont alól.
Tovább »

Az 5. heti nyertes
[2008. április 07. 19:07]


A Sípmester játék ötödik heti nyertese: Faragó Réka (Fekete István Általános Iskola, Lajosmizse) lett. Nyereménye egy Sípmester feliratú játékvezetői mez, amelyet majd postán kap meg.
Tovább »

Íme, a jó válaszok!
[2008. április 07. 06:54]


Véget ért Sípmester játékunk, amelynek összes kérdése és a helyes válaszok a Tovább gomb megnyomásával olvashatóak. Az ötödik heti nyertes nevét kedden hozzuk nyilvánosságra, míg annak a hat gyermeknek a neve, akik NB I-es mérkőzéseken működhetnek közre, pénteken kerül kisorsolásra Vágner László jóvoltából.

Tovább »

Három góliát-gól
[2008. április 06. 08:00]


Pakson Kiss Tamás nyitotta meg a gólok sorát a Tatabánya elleni mérkőzésen, ahol a hazaiak végül 6-0-ra nyertek (Weitner Ádám két gólpasszt adott). Grúz Tamás bebiztosította a Kaposvár 2-0-ás győzelmét Siófokon. Kincses Péter (képünkön) mérlege egy gól egy gólpassz, ezekkel járult hozzá a Vasas Diósgyőrött elért 5-4 (!)-es győzelméhez. Még pénteken adott gólpasszt Zsidai László Hrepkának Zalaegerszegen, ahol a listavezető MTK ezzel a góllal nyert.
Tovább »

Jubileumi sportnap Szolnokon
[2008. április 05. 07:50]


A Góliát-McDonald’s DLK, a Széchenyi Krt.-i Általános Iskola, valamint a „Széchenyi Lakótelepért Egyesület” 2008. április 6-án közösen ünnepli megalakulásuk 15, illetve 10 éves évfordulóját Szolnokon. E jeles jubileumot ünneplendő játszanak mérkőzéseket a gyerekek minden (!) korosztályban, sőt az egykori góliátos labdarúgókból álló csapatok is fociznak. A 20. évét ünneplő GMFC ezúton is gratulál a helyi szervezőknek - közülük is kiemelten Kővári Lászlónénak és Lippai Jánosnak -, és Majoros Attila szervezési vezető személyében képviseli magát a jeles napon!
Tovább »

Nebuló EB Zánkán
[2008. április 04. 11:23]


2008. június 19-23. között a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrumban a labdarúgó EB mintájára rendezik meg a Nebuló EB-t, ahol a labdarúgó palánták lejátszhatják a saját EB-jüket. Az 5 napos futballfesztiválon számos program és meglepetés vár az érdeklődőkre. Minden csapat egy garnitúra mezt kap, a győztes csapat jövőre ingyen vehet részt a tornán! Díjazzák a legjobb kapust, a legjobb mezőnyjátékost, a gólkirályt, a legjobb edzőt és természetesen a legsportszerűbb csapatot. A sportprogramok mellett tartalmas üdülést kínálnak a résztvevőknek és szurkolóknak egyaránt. A labdarúgó EB negyeddöntőinek megtekintése kivetítőn, 11-es rúgó verseny, 11-es rúgó rekordkísérlet. A szombati napon szezonnyitó Zánkavics fesztiválon ( gyerekprogramok, koncertek, tűzijáték) való részvétel, ingyenes sétahajózás. A döntő napján egy gálamérkőzésen fellép a Magyar Médiaválogatott is.

Csak 16 csapat nevezését tudják elfogadni, ezért érdemes gyorsan reagálni!

További információ, nevezés: Lengyel Balázs: 06-70/252-1197

A nebuloeb honlapja
Tovább »

A szerencse kegyeltjei
[2008. április 04. 11:11]


A Szentkirályi Általános Iskola honlapján olvasható a következő cikk: "Végetért a Góliát-McDonald's FC honlapján meghirdetett "Ki tud többet a támogatóinkról?" című játék. Sok tanulónk vett részt ebben a játékban. Nem múlt el hét szentkirályi nyertes nélkül! Bár a főnyereményről lemaradtunk, nem lehet okunk panaszra, hiszen összesen 12-en kaptak NIKE, CHEVROLET vagy MCDONALD'S ajándékcsomagot!

Rögtön az első héten az összesen kisorsolt 9 nyertes között 4(!) szentkirályit is találhatunk. Ráadásul mindannyian egy korcsoportba tartozó labdarúgók!
A szerencsések: Bagány Krisztián, Tari Krisztián, Szűcs István (4.osztály), Szabó Tibor (5.osztály)(képen).
A második forduló sem múlt el szentkirályi nyertes nélkül! Ezúttal Szutor Dorka (6.osztály) gazdagodott egy ajándékcsomaggal. A harmadik fordulóban Steklács János (2.osztály) és Hojsza Attila (4.osztály)nevét húzták ki a nyertesek között. A negyedik körben Molnár Zoltán (3.osztály) került a nyertesek közé. Az utolsó fordulóban ismét 4 diákunk örülhetett: Kasza Tibor, Tari Roland (4. osztály), Ádám Ákos és Nyúl László (5.osztály).

Gratulálok nekik és köszönöm mindazoknak, akik résztvettek a játékban!
Szutor Sándor"


Az iskola honlapja és a cikk
itt érhető el!
Tovább »

Kádár az első csapat közelében?
[2008. április 04. 07:04]


Kevin Keegan, a Newcastle United menedzsere és a csapat szurkolói egyaránt elismerik Kádár Tamás teljesítményét. A „Hatalmas Egér” egy nyilatkozatában három embert emel ki a reserve együtteséből, egyikük a magyar reménység, a drukkerek pedig egy internetes szavazáson vélekedtek úgy, hogy nagy eséllyel pályázik záros határidőn belül az első csapatba kerülésre.

Tovább »

Indul a tavaszi szezon!
[2008. április 03. 14:20]


A szerkesztőségünkbe érkező versenykiírások is jelzik, hogy közeledik a Góliát-McDonald's FC tavaszi Chevrolet Kupa sorozata. Zagyvarékas, Kecskemét és Iregszemcse is elküldte már programját, ám érkezett még téli eredménysor, illetve képsorozat Tiszafüredről és Miskolcról is.

Az adatok megtekinthetőek a Versenyek, eredmények és a Fotógalériák menüpont alatt!
Tovább »

Fotópályázatot hirdetünk!
[2008. április 02. 16:16]


A Góliát-McDonald's FC vezetősége a jubileumi 20. tanév tiszteletére fotópályázatot ír ki a góliátos sportcsoportokban focizó gyermekek részére.

Cél:
A verseny során az indulók a Góliát-McDonald’s FC tavaszi, szabadtéri körzeti tornáin készített fényképeikkel ábrázolják a labdarúgás szépségét, a gyerekfoci nagyszerűségét. A képek adják vissza a mérkőzésekre jellemző párharcokat, a labdarúgás alapvető elemeit (csel, lövés, védés, ütközés, fejpárbaj stb.), a Góliátban focizók őszinte (gól)örömét.

Feltétel:
A játékban részt vehet minden olyan gyermek, aki a 2007/2008-as iskolai tanévben a Góliát-McDonald’s FC központilag regisztrált labdarúgója. A digitális fénykép minimum 300, maximum 500 pixel szélességű legyen! A fényképnek a Góliát-McDonald’s FC valamelyik szabadtéri körzeti tornáján kell elkészülnie. Egy gyermek maximum 3 képpel nevezhet, de csak egy képpel nyerhet.

Beküldés:
A pályaműveket e-mailen keresztül a sajto@goliatfc.hu címre kell elküldeni 2008. május 31-ig a kép címének és készítőjének (név, születési dátum, település, iskola, edző) feltüntetésével. Papírkép esetén (a fénykép mérete 13x18 cm nagyságú legyen) zárt borítékban kérjük beküldeni a következő címre: Góliát-McDonald’s FC - 1581 Budapest, Pf. 16.! A kész alkotások hátoldalára kérjük feltüntetni a pályázó nevét, települését, iskoláját (oviját), születési dátumát, a felkészítő tanár nevét! A borítékra írjátok rá: "Fotópályázat". Beérkezési (!) határidő: 2008. május 31. A pályamű beküldésével a versenyző hozzájárul, hogy a kép digitalizált változata térítésmentesen felkerüljön a www.goliatfc.hu oldalra, és igény esetén más weblapokra is.

Díjazás - értékelés:
A beérkezett fényképeket egy három tagból álló zsűri bírálja el, elsősorban a megörökített pillanatot értékelve (a technikai minőség másodlagos, hiszen különböző típusú, felszereltségű gépekkel készülnek a pályaművek)! A pályázat I-III. helyezettje 1-1 db digitális fényképezőgépet nyer. Az első helyezett kap még egy mp3 lejátszót is.
Tovább »

Nyerteseink!
[2008. április 02. 14:03]


A vasárnap véget ért Ki mit tud támogatóinkról játékunk fődíjsorsolásán Benczés Balázsnak (Könyves Kálmán Általános Iskola és AMI , Miskolc) kedvezett a szerencse, vagyis ő nyert egy MP3 lejátszót. Természetesen az 5. heti helyes megfejtők között is sorsoltunk, az alábbi eredménnyel:

McDonald's ajándékcsomagot (övtáska, láthatósági mellény, plüssmaci) nyertek:

Kasza Tibor, Szentkirályi Általános Iskola
Prigli Barbara, Pécsváradi Kodolányi János Általános Iskola
Szava József, Bátai ÁMK Hunyadi János Általános Iskola


Nike ajándékcsomagot (kogellán labda, toll, karperec, csuklóvédő, csuklópánt) nyert:

Kiss Dániel, Általános Iskola és Óvoda, Táp
Ádám Ákos, Szentkirályi Általános Iskola
Fülöp Erik, Általános Iskola és Óvoda, Táp


Chevrolet oldaltáskát és Chevrolet tollat nyert:

Nyúl László, Szentkirályi Általános Iskola
Földvári Krisztián, Tiszafüredi Zrínyi Ilona Általános Iskola
Tari Roland, Szentkirályi Általános Iskola

A Sípmester játéknak még csak a negyedik hete zárult le, a legutóbbi nyertesünk, aki mezt nyert: Jéhn Máté (Kodolányi János Általános Iskola, Pécsvárad).
Tovább »

Szilágyi számára véget ért a szezon
[2008. április 02. 10:39]


Súlyos sérülést szenvedett Szilágyi Norbert, a nyíregyháziak csatára, aki pedig a közelmúltban megbízhatóan termelte a gólokat egyesületében. Az egykori góliátos labdarúgó térdszalagszakadást szenvedett.
Tovább »

Farkas Balázs felépült
[2008. március 31. 23:52]


A Dinamo Kijev magyar válogatott csatára, Farkas Balázs (képünkön) felépült súlyos bokasérüléséből, s egyre jobban kezd magára találni. Jelenleg még csak a Dinamo Kijev tartalékcsapatában kap lehetőséget – legtöbbször több válogatott futballista társaságában –, de igyekszik bizonyítani, hogy az első csapatban a helye. Az egykori góliátos, nyíregyházi nevelésű támadó már az elmúlt hetekben is jó játékkal és gólpasszal vétette észre magát, s most a hétvégi, Harkiv elleni mérkőzésen már gólt is rúgott. Nem is akármilyen találatot: a találkozó 75. percében egy jobb oldalról kapott labdát úgy vett át a kaputól 20 méterre, hogy azzal két védőt is becsapott, majd ballal hatalmas gólt ragasztott a jobb felső sarkokba, beállítva ezzel a 2–0-s végeredményt.
Tovább »

Befejeződött a Ki mit tud játék
[2008. március 31. 07:00]


Véget ért öt hetes játékunk, amelynek segítségével, talán többet tudhattunk meg támogatóinkról. A hét elején lesz az utolsó heti sorsolás, majd közvetlenül utána a fődíjsorsolás következik, amikor egy mp3 lejátszó talál gazdára. A nyertesek nevét, iskoláját természetesen közzétesszük honlapunkon.

Érdemes addig is megtekinteni a játék 15 kérdésére adott helyes válaszokat
ide kattintva!
Tovább »

Elmaradt testvérharcok
[2008. március 30. 19:51]


Érdekes forduló volt ez, hiszen két mérkőzésen is létrejöhetett volna az a különlege szituáció, hogy testvérek egymás ellen lépnek pályára. Külön öröm számunkra, hogy mindkét esetben góliátos fiúkról van szó! Az MTK - Siófok találkozón Kanta József két gólpasszt adott, ám siófoki bátyja, Szabolcs sérülés miatt nem játszhatott. A vasárnapi Kaposvár - Debrecen mérkőzésen a hazaiaktól Szakály Dénes gólt lőtt és gólpasszt adott, ám idősebb fivére, Péter itt is mulasztott, így nem játszott egykori csapata ellen.
Tovább »

Utolsó heti Sípmester játék!
[2008. március 29. 23:59]


Immáron ötödik heti kérdéseink következnek a Sípmester játékban itt, a honlapunkon. A kérdésekre megtalálod a választ a mellékelt szabálykönyvben, amit a Játék menüponton belül a Sípmester fülre kattintva érhetsz el. Ott tekintheted meg az előző heti helyes válaszokat is!


Kérdések - 5. hét

1., Ki végezhet el szögletrúgást?

1 a támadó csapat bármely tagja
2 a kapus kivételével a támadó csapat bármely tagja
x csak az, akit a játékvezető kijelöl

2., Viselhet-e a pályán ékszert a játékos?

1 igen
2 igen, ha leragasztja
x nem

3., Leveheti-e a mezét sárga lapos figyelmeztetés nélkül a góllövő játékos örömében?

1 igen, ha van alatta trikó
2 igen, ha fontos gólt lő
x nem

Tovább »

Ezúttal Nyíregyházán születtek a góliátos gólok
[2008. március 29. 19:24]


Szilágyi Norbert lehetett volna az első osztályú Nyíregyháza - Paks találkozó hőse, hiszen a félidőben beállva szerezte meg a vezetést csapata számára, ám utána megsérült, és nem tudta folytatni a játékot. s mivel a haziaknak nem volt több cserelehetőségük, ezért a 70. perctől emberhátrányban voltak a pályán. Ezt használta ki Weitner Ádám (képünkön), aki előbb egyenlített a 93. percben, majd kiharcolta azt a 11-est, amelyet a 95. percben Tököli váltott három pontot érő gólra.
Tovább »

Készülj az EB-re!
[2008. március 29. 07:29]


A McDonald's Nemzetközi Játékoskísérő Programjának köszönhetően idén nyáron két gyermek is eljut a bécsi elődöntőre, illetve döntőre. A góliátos gyerekeknek mindkét lehetőség nyitott, hiszen ha április 30-ig fogyasztanak egy Happy Meal menüt, kisorsolhatják őket a fináléra. A másik út egy ügyessségi feladaton át vezet, hiszen meg kell nyerni az 1997. január 1. - 1998. december 31. között születettek részére kiírt Célbarúgó Versenyt, amelynek iskolai bajnokságairól kérdezd a góliátos edződet!
Tovább »

Interjú Kanta Józseffel az UEFA honlapján!
[2008. március 28. 14:10]


Kanta Józseffel közölt interjút az Európai Labdarúgó Szövetség hivatalos oldala. JAz MTK jtékmestere szerint a klub sikereinek titka a folyamatosság és a csapatszellem.

Az uefa.com azt írja: Kanta József, aki Illés Béla után a csapat játékmestere lett, a folytonosságban látja a siker kulcsát. – Régóta futballozunk egy csapatban, az akadémián és a felnőttek között is, ráadásul ugyanabban a taktikai felállásban, a 4-2-3-1-es taktikai hadrendben játszunk évek óta.

A cikk méltatja egykori góliátos játékosunk eddigi teljesítményét a bajnokságban, Kanta pedig a játékostársakat, akik között szerinte sok a kreatív futballista, de hozzáteszi: a rakkolós csapattársakat is nagyon szereti. – Lélekben erősek vagyunk, ha sikerül a rangadókon az eddigiekhez hasonlóan teljesítenünk, akkor bajnokok lehetünk – jelentette ki a középpályás a riportban, amely a Tovább gomb megnyomásával olvasható - angolul - teljes terjedelmében.
Tovább »

Még érdemes játszani az mp3-ért!
[2008. március 28. 12:11]


Akár egyetlen heti feladványunk helyes megfejtése után megnyerhető a Góliát-McDonald's FC vezetősége által felajánlottmp3 lejátszó! (Képünk csupán illusztráció!) Azok azonban, akik már több hete küldik be a jó megfejtéseket, nagyobb eséllyel pályáznak a fődíjra. Az e heti (és egyben utolsó) játékunkra a válaszok beküldési határideje vasárnap éjfél!
Tovább »

Kádár gólpassza
[2008. március 27. 21:21]


Ugyan 3-1-es vereséget szenvedett a Newcastle United reserve csapata a manchester United otthonában, de Kádár Tamás számára mégis emlékezetes marad a találkozó. A fiatal magyar védő ugyanis angliai karrierje során először adott gólpasszt, illetve olyan hátvéd játszott a másik oldalon Mikael Silvestre személyében, aki vb-ezüstérmes, és a Manchester Uniteddel megnyert már Angliában minden létező trófeát.
Tovább »

Nyerteseink!
[2008. március 27. 09:39]


A Sípmester játék 3. heti szerencsés nyertese, Kőhalmi Kristóf Áron (Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Bácsalmás) lett, aki egy Sípmester feliratú játékvezetői mezt kap.

A "Ki mit tud támogatóinkról?" játékunk 4. heti nyertesei és nyereményeik a következők:

McDonald's ajándékcsomagot (övtáska, láthatósági mellény, foglalkoztató naptár, plüssmaci) nyertek:

Icsó Zsolt, Könyves Kálmán Általános Iskola, Miskolc
Skoda Márió, Általános Iskola és Óvoda, Táp
Lövei Dávid, Damjanich János Általános Iskola, Zagyvarékas


Nike ajándékcsomagot (kogellán labda, toll, karperec, csuklóvédő, csuklópánt) nyert:

Bercsényi Dávid, 5. sz. Általános Iskola, Szekszárd
Kovács Roland, Könyves Kálmán Általános Iskola, Miskolc
Serfőző Gerzson, Damjanich János Általános Iskola, Zagyvarékas


Chevrolet oldaltáskát és Chevrolet tollat nyert:

Molnár Zoltán, Szentkirályi Általános Iskola
Lesták Milán, Damjanich János Általános Iskola, Zagyvarékas
Farkas Máté, Általános Iskola és Óvoda, Táp
Tovább »

Elnökségi határozatok
[2008. március 26. 21:31]


A Góliát-McDonald's FC elnöksége szerdán 10:00 órakor tartotta ülését az egyesület hivatalos székhelyén, és az alábbiakban döntött:

Az elnökség egyhangúlag elfogadta a Góliát-McDonald’s FC 2008. február 20-21-i elnökségi üléséről készült emlékeztetőt. A grémium ugyancsak elfogadta az előterjesztő, Dr. Baksa László elnök beszámolóját az előző elnökségi ülés óta eltelt időszak tevékenységéről. A közelgő küldöttgyűlés elé kerülő elnökségi beszámoló, a 2007. évi gazdasági beszámoló, a közhasznúsági jelentés és mérleg, valamint a 2008. évi költségvetés is terítékre került, amit Kasnyik János elnökhelyettes előterjesztése után a tagok megvitattak, majd valamennyit egyhangúlag elfogadták. Az elnök úr előadásában ezután tájékoztató hangzott el a Góliát-McDonald’s FC jubileumi küldöttgyűlésének, illetve az ünnepi megemlékezés és elismerés átadó ünnepség előkészítéséről, valamint javaslat a Góliát-McDonald’s FC elismeréseinek odaítélésére. Az ülés végén a GMFC szakmai vezetője, Villám Károly írásos előterjesztést készített a „MINI EB 2008” Góliát-McDonald’s XX. Jubileumi Gyermeklabdarúgó Fesztivál programjáról, amelyekhez szóbeli kiegészítéseket fűzött, majd az elnökség jóváhagyta az év legjelentősebb góliátos eseményének menetrendjét.

Tovább »

Négyen a kezdőben!
[2008. március 26. 17:55]


A szlovénok elleni barátságos mérkőzésen a mieink kezdőcsapata a következő: Fülöp – Szélesi, Tímár, Juhász, VanczákTőzsér, Zsidai, Vass – Buzsáky, Huszti – Priskin.
Tovább »

Hevesi eredmények
[2008. március 26. 08:33]


Lassan-lassan lezárulnak a Góliát-McDonald's FC téli teremtornái, ám eredményeket utólag még így is kapunk. Ezúttal Heves körzet négy korcsoportjának eredményei és a fényképek kerültek fel információs oldalainkra.
Tovább »

További bővülés
[2008. március 25. 07:43]


Ismét remek fotókkal bővült archívumunk, hiszen Létavértesről, Nagyatádról, Kaposvárról és Pocsajról érkeztek meg a képek, az első két helyről pedig eredménylisták is. Mind megtalálható most már weblapunk megfelelő rovatában!
Tovább »

Címlapra kerültek!
[2008. március 24. 23:04]


Schlett Csaba körzeti szervező küldte el szerkesztőségünknek a képen is látható újság címlapfotót, amelyen a IV. korcsoportos polgárdis lányok láthatók. A góliátos hölgyek ugyanis megnyerték az először kiírt futsal megyebajnokságot. Gratulálunk!
Tovább »

Ki mit tud ötödször
[2008. március 23. 23:59]


Máris az ötödik hetéhez érkezett "Ki mit tud támogatóinkról?" játékunk, amelynek kérdéseire vasárnap éjfélig várjuk a válaszokat a Játék menüpont alatt megtalálható űrlapunk segítségével.

Kérdések - 5. hét

Melyik a McDonald’s étteremlánc legkedveltebb hamburgere a világon?

1 Whooper
2 Big Mac
x Cheeseburger De Lux

Melyik 3 magyar csapat játszik Nike szerelésben?

1 Újpest, Debrecen, Győr
2 Ferencváros, MTK, Fehérvár FC
x Vasas, Bp. Honvéd, Kaposvár

Hogy hívták azt az autóversenyzőt, akiről a márka a nevét kapta?

1 Wayne Chevrolet
2 Louis Chevrolet
x Adam Chevrolet
Tovább »

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
[2008. március 23. 15:49]


A Góliát-McDonald's FC Országos Diáksportegyesület vezetősége nevében mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!
Tovább »

Sípmester 4. heti kérdései
[2008. március 22. 23:59]


Immáron negyedik heti kérdéseink következnek a Sípmester játékban itt, a honlapunkon. A kérdésekre megtalálod a választ a mellékelt szabálykönyvben, amit a Játék menüponton belül a Sípmester fülre kattintva érhetsz el. Ott tekintheted meg az előző heti helyes válaszokat is!


1., Érhető-e el gól közvetlenül kezdőrúgásból?

1 igen
2 nem
x csak a félidőket indító kezdőrúgások esetén érvényes a gól közvetlenül a kezdőrúgásból


2., Hány másodpercig birtokolhatja a kapus kézzel a labdát?

1 öt másodpercig
2 hat másodpercig
x hét másodpercig


3., Minimum hány méterre kell állni az ellenfél játékosának a bedobást végző játékostól?

1 9,15 méterre
2 5 méterre
x 2 méterre
Tovább »

Pál fordulatot hozott...
[2008. március 22. 22:04]


A labdarúgó Soproni Liga 20. fordulójának csúcsrangadóján egykori góliátos labdarúgóink összjátéka után született meg az MTK vezető gólja. A Debrecen elleni mérkőzésen Kanta József indította mesterien Pál Andrást (képünkön), aki a találkozó 78. percében megszerezte a vezetést a fővárosiak részére. 10 perc múlva Kanta Polláknak adott gólpasszt, így kialakult a 2-0-ás vendéggyőzelem.
Tovább »

Szatmári gólja
[2008. március 22. 09:55]


A héten rendezték az olasz Primavera-együttesek számára kiírt kupa elődöntőinek visszavágóit, melyeken két magyar is érintett volt. Koman Vladimir a Sampdoriával a visszavágón is győzött az Inter ellen, míg Szatmári Lóránd (képünkön) gólt is szerzett az Atalanta ellen a Regginában, mely azonban elbukott a büntetőpárbajban.

Az egykori pécsi góliátos jáátékos csapatának elődöntője drámai végjátékot hozott, elsősorban Szatmári látványos góljának köszönhetően. Az Atalanta egy gólos előnyét egalizálta a Pécs kölcsönjátékosa, amikor a 15. percben egy szép emeléssel mattolta a vendégek kapusát. Sem a mérkőzés további része, sem a hosszabbítás nem hozott gólt, így jöhettek a büntetők, melyben a bergamói fiatalok bizonyultak szerencsésebbnek, így ők lesznek Komanék ellenfelei az áprilisi, oda-visszavágós rendszerű fináléban. Szatmári mind a 120 percet a pályán töltötte, büntetőt azonban nem lőtt.
Tovább »

Szerdán elnökségi ülés
[2008. március 21. 20:35]


A Góliát-McDonald's FC elnöksége 2008. március 26-án, (szerdán) 10.00 órakor tartja ülését az egyesület hivatalos székhelyén (1146 Budapest, Cházár A. u. 13. II/23. Kistárgyaló)

Napirendi pontok:

1. A Góliát-McDonald’s FC 2008. február 20-21-i elnökségi üléséről készült emlékeztető elfogadása. /Írásos előterjesztés/ Előterjesztő: Dr. Baksa László

2. Beszámoló az előző elnökségi ülés óta eltelt időszak tevékenységéről. /Írásos előterjesztés/ Előterjesztő: Dr. Baksa László

3. A küldöttgyűlés elé kerülő elnökségi beszámoló (1., 2. sz. melléklettel együtt) a 2007. évi gazdasági beszámoló, közhasznúsági jelentés és mérleg, valamint a 2008. évi költségvetés megvitatása, elfogadása. /Írásos előterjesztés/ Előterjesztő: Kasnyik János

4. Tájékoztató a Góliát-McDonald’s FC jubileumi küldöttgyűlésének, illetve az ünnepi megemlékezés és elismerés átadó ünnepség előkészítéséről. /Szóbeli előterjesztés/ Előterjesztő: Dr. Baksa László

5. Javaslat a Góliát-McDonald’s FC elismeréseinek odaítélésére. /Írásos előterjesztés/ Előterjesztő: Dr. Baksa László

6. Tájékoztató a „MINI EB 2008” Góliát-McDonald’s XX. Jubileumi Gyermeklabdarúgó Fesztivál programjáról. /Írásos előterjesztés, szóbeli kiegészítés/ Előterjesztő: Villám Károly

7. Ad-hoc bizottság előterjesztése az új szervezet megalakulásának előkészületeiről. /Szóbeli előterjesztés/ Előterjesztő: Horváth Lajos

8. Egyebek
Tovább »

Fürgelábúak
[2008. március 20. 06:15]


Fülemüle, Mesekert, Minimanó és Varázsceruza Óvoda legjobbjai küzdöttek Tiszavasvár körzet Városi Sportcsarnokában a héten. A képek és az eredmények önmagukért beszélnek, és a kattintásra várnak.
Tovább »

Ismét négyen a legjobbak között
[2008. március 19. 20:22]


Kádár Tamás végül mégsem került be a Szlovénia ellen készülő magyar válogatott keretébe, ott lehet viszont az eddigi egyszeres válogatott Zsidai László (képünkön). Rajta kívül Szélesi Zoltán, Vanczák Vilmos és Tőzsér Dániel "képviseli még" az egykori góliátos labdarúgókat a jövő heti meccsre hangolók között.
Tovább »

Az első fecske
[2008. március 19. 08:51]


A győri ovis torna eredménysora mellett fellelhető a Versenyek, eredmények menüsorban található táblázatunkban az első tavaszi versenykiírás is, amely Kalocsáról érkezett. Indulnak áprilistól ugyanis a szabadtéri körzeti versenyek Chevrolet Góliát Kupa néven, amelyeken ismét remek góloknak tapsolhatunk.
Tovább »

A nyerők
[2008. március 18. 21:10]


Sípmester játékunkra az előző héten már több jó megfejtés érkezett (lásd a jó megoldásokat a Játék/Sípmester menüpont alatt). A szerencse ezúttal a szanyi Révhelyi Balázsnak kedvezett!


A Ki mit tud támogatóinkról? játék 3. heti játékának nyertesei a következők lettek:

McDonald's ajándékcsomagot (övtáska, láthatósági mellény, foglalkoztató naptár, plüssmaci) nyertek:

Rozmis Gabriella, Petőfi Sándor ÁMK, Cserkeszőlő
Steklács János, Szentkirályi Általános Iskola
Kulcsár Kristóf, Babay József Általános Iskola, Nagyatád


Nike ajándékcsomagot (kogellán labda, toll, karperec, csuklóvédő, csuklópánt) nyert:

Susányi Zoltán, Nagyiváni Általános Iskola
Hojsza Attila, Szentkirályi Általános Iskola
Tóth Bence, Általános Iskola és Óvoda, Táp


Chevrolet oldaltáskát és Chevrolet tollat nyert:

Csóka Áron, Könyves Kálmán Általános Iskola és AMI, Miskolc
Kompis Ármin, Általános Iskola és Óvoda, Táp
Nagy Roland, 5. sz. Általános Iskola, Hatvan
Tovább »

Újabb góliátos a válogatott keretben
[2008. március 18. 07:39]


A ztefc.hu informáicói szerint a Zalaegerszegről Angliába szerződő tehetség, Kádár Tamás is szerepel Várhidi Péter bő keretében, így ha a keretszűkítés után is számít majd rá a szövetségi kapitány, akár pályára is léphet a március 26-i zalaegerszegi találkozón.
Tovább »

Kanta gólja kevés volt
[2008. március 17. 21:48]


Második hazai mérkőzésén is 1-1-re végzett tavasszal az MTK, amelyet továbbra is Kanta József "tart életben". A középpályás ugyanis csapata márciusi öt góljából négyet maga szerzett és adott egy gólpasszt... Ám egyedül nem megy!
Tovább »

Ki mit tud a 4. héten?
[2008. március 16. 23:29]


Máris a negyedik hetéhez érkezett "Ki mit tud támogatóinkról?" játékunk, amelynek kérdéseire vasárnap éjfélig várjuk a válaszokat a Játék menüpont alatt megtalálható űrlapunk segítségével.

Kérdések - 4. hét

Mióta támogatja a McDonald’s a Góliátot?
1 15 éve
2 10 éve
x 5 éve

A felsoroltak közül mely országok fognak Nike szerelésben játszani a 2008-as Futball EB-n?
1 Horvátország, Hollandia, Portugália
2 Ausztria, Svájc, Magyarország
x Franciaország, Németország, Svédország

Mi a neve annak a versenynek, amelyben a Chevrolet autói versenyeznek?
1 WTCC
2 Forma1
x Bükk rallye
Tovább »

A nagy dobás
[2008. március 16. 20:28]


A 23 éven aluliak súlylökésében Kürthy Lajos 19,30 méterrel aranyérmet nyert a spliti téli dobó Európa Kupán. Szívből gratulálunk az egykori góliátos focistánknak (!), aki most már egy másik sportágban teljesít világszínvonalon.
Tovább »

Sípmester 3. heti kérdései
[2008. március 15. 23:59]


Immáron harmadik heti kérdéseink következnek a Sípmester játékban itt, a honlapunkon. A kérdésekre megtalálod a választ a mellékelt szabálykönyvben, amit a Játék menüponton belül a Sípmester fülre kattintva érhetsz el. Ott tekintheted meg az előző heti helyes válaszokat is!

1., Beléphetnek-e a játékvezető asszisztensei a játéktérre mérkőzés közben?

1 igen, ha a játékvezető hívja őket
2 igen, hogy segítsék a 9,15 méteres távolság betartását
x nem

2., Mit dönthet el az a csapatkapitány, aki a kezdőrúgás előtti pénzfeldobásos sorsoláson „nyer”?

1 eldöntheti, hogy az első félidőben csapata merre támadjon
2 automatikusan elnyeri a kezdés jogát
x eldöntheti, hogy kezdeni akar, vagy melyik kapu felé támad csapata az első félidőben

3., A játékvezetői labdaejtés esetén, mikor indul újra a játék?

1 amikor a játékvezető elengedi a labdát
2 amikor hozzáér valamelyik játékos a labdához
x amikor földet ér a labda
Tovább »

11 körzet, megannyi információ
[2008. március 15. 11:26]


Szentkirály, Nagyatád, Kecskemét, Zagyvarékas, Mohács, Csongrád, Szolnok, Tiszafüred, Hetvehely, Nyúl és Polgárdi körzetekből érkeztek információk szerkesztőségünkbe, amelyeket fel is tettünk weblapunkra. Érdemes böngészni tehát a Versenyek, eredmények és a Fotógalériák menüpontjainkat!
Tovább »

Célba érsz, ha célba rúgsz!
[2008. március 14. 18:23]


Már úton vannak az iskolákba azok a plakátok és szórólapok, amelyek felhívják a figyelmét az 1997. január 1. és 1998. december 31. között született gyerekeknek a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. által felajánlott idei kivételes lehetőségre.

Két gyermeknek is esélye van arra, hogy kijusson a nyári labdarúgó EB-re, annak döntőjére, vagy elődöntőjére. Az egyik feladat az, hogy március 6. és április 30. között fogyasztani kell valamely McDonald's Étteremben, valamint kitölteni az ott kapott jelentkezési lapot.

A másik gyermek (fiú, vagy lány) egy - Góliát-McDonald's FC által kiírt - ügyességi verseny győzteseként kerül ki az Európa Bajnokságra. E játék részletei
itt találhatóak!
Tovább »

Busai egyenlített!
[2008. március 14. 06:43]


U19-es válogatottunk szerdán Kecskeméten játszott barátságos mérkőzést Németország korosztályos gárdájával. Az első félidőben a németek szereztek vezetést, de egykori játékosunk, Busai Attila (képünkön) a 66. percben egyenlített, így a találkozó 1-1-re végződött.

Sisa Tibor szövetségi edző Gulácsi Péter - Szekeres Adrián, Korcsmár Zsolt (Debreceni András a 46. percben), Lengyel Dániel, Kádár Tamás - Busai Attila, Gál András - Dudás Ádám (Nagy Olivér a 48. percben), Koman Vladimir, Szabó László (Présinger Ádám a 90. percben) - Németh Krisztián (Takács Marcell a 82. percben) összeállításban küldte pályára csapatunkat.

A találkozó két ellentétes félidőt hozott. Az első játékrészben is adódtak helyzeteink, de a németek voltak fölényben, és a 29. percben vezetést szereztek: egy bal oldali szögletet követően Risse visszaemelt a kapu elé, Aydilek pedig közelről a jobb alsó sarokba lőtt (0-1). A mieink előtt is adódtak helyzetek, de vendégeinknek ekkor több lehetőségük volt mint nekünk, védelmünk bizonytalannak tűnt, egyetlen csatárunk, Németh Krisztián pedig egymaga küzdött a németek hátsó sorával.

A második negyvenöt percre feljavult együttesünk. Ekkor már lényegesen támadóbb szellemben futballoztunk, átvettük az irányítást, és egyenlítettünk is. A 66. percben Nagy Olivér végzett el hatalmas bedobást, a labda a 16-oson belülre szállt, Busai Attila pedig magasra ugorva a vetődő kapus mellett a jobb felső sarokba fejelt (1-1). Gólunk után is fölényben játszottunk, a németeknek csak egy-két lehetőségük adódott, de ezeknél (ahogyan az első félidőben is több alkalommal), Gulácsi Péter védett bravúrosan. Gólunk után csak a balszerencsén múlt, hogy nem nyertük meg a meccset.
Tovább »

Irány az EB!
[2008. március 13. 22:35]


Sajtótájékoztatót tartott csütörtökön a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. és a Góliát-McDonald's FC, amelynek összefoglalóját az alábbiakban tesszük közzé:

A McDonald’s nem az idei UEFA EURO 2008 keretén belül hirdette meg először Játékoskísérő Programját, hiszen két évvel ezelőtt már pályára léphetett egy magyar kisfiú, Nagy Balázs személyében. Ő a világbajnokságon Arne Friedrich oldalán tűnt fel a dortmundi olasz-német elődöntőn. A 9 éves kisfiú sem egyedül Fortuna asszonynak köszönhette ezt a lehetőséget. Ugyanis a két évvel ezelőtt nyertes rendszeres résztvevője volt a Góliát-McDonald’s FC edzéseinek és az egyesület által szervezett internetes játéknak is. Azért szüksége volt némi szerencsére is, hiszen a legjobb válaszokat beküldők között már sorsolással döntötték el, hogy melyik gyermek utazhat. A Góliát Gálán Szepesy György a nemzeti válogatott jelenlétében sorsolta ki a győztest. Amennyiben Balázs óriási mázlista, akár duplázhat is: esélyei olyan szempontból nőttek, hogy most már kétszer annyi magyar játékoskísérő lesz az Eb-n, mint a két évvel ezelőtti Világbajnokságon. Mindenesetre azt elmondhatja magáról, hogy az országból ő került először ilyen megtisztelő szerepbe.

Térjünk vissza a jelenbe! 2008-ban már két magyar gyerek kap életre szóló emlékszerzési lehetőséget. A kiválasztásnál ez alakalommal is nemcsak a szerencse, hanem a tehetség és a tudás is szerepet kap.

Első körben az étteremlánc vendégei közül kerül ki a győztes. Azok a vendégek, akik 1997. január 1. és 1998. december 31. között születtek, tehetik próbára szerencséjüket, jelentkezési lehetőség az éttermekben. Közülük kerül ki az az egy gyerek, aki a június 29-ei bécsi döntőn pályára kísérheti az egyik futballcsillagot. A sorsolás győztese szülei kíséretében utazhat el a négy napos programra, melynek fénypontja lesz maga a mérkőzés.

Simkó László, a McDonald’s marketing és kommunikációs igazgatója kihangsúlyozta: „A McDonald’s büszke arra, hogy ilyen egyedülálló programban működik együtt a világ egyik legnépszerűbb játékával. Azt szeretnénk, ha a labdarúgás - mint a rendszeres sportolás legelérhetőbb formája - vonzóvá, inspirálóvá válna a fiatalok számára. A Játékoskísérő Program pedig nagyszerű alkalom arra, hogy a gyermekeket a sport, a mozgás szeretetére ösztönözzük, lehetőséget teremtve a számukra, hogy az események szívében, a futball legnagyobb sztárjaival együtt legyenek egy megismételhetetlen élmény részesei.”

Az elődöntő magyar szereplőjének kiválasztásában már a tehetség is sokkal hangsúlyosabb szerepet kap. Június 26-án, Bécsben az a gyermek léphet pályára a legnagyobbakkal, aki a legügyesebbnek bizonyul a Góliát-McDonald’s FC játékosai közül. A küzdelem kijelölt „harcneme” a célbarúgás lett. A feladat talán könnyűnek is hangozhat: kézilabda kapufát kell eltalálni a vállalkozó szellemű fiúknak és lányoknak. Bár a kapu függőleges és a vízszintes fájának érintése is érvényes találatot jelent, a labdát ívelten kell ellőni. Tehát ha a labda a kapufa előtt érinti a földet, az nem számít pontnak a vetélkedésben. Minden versenyzőnek öt kísérletre van lehetősége, minden találat egy pontot ér. Holtverseny esetén újabb 5-5 lövésre kerül sor.

Az ügyességi versenyen minden - a fent említett korosztályhoz tartozó - gyermek részt vehet, aki a Góliát-McDonald’s FC központilag regisztrált labdarúgója, és hetente minimum két foglalkozáson közreműködnek. Egyszóval a feladat nem egyszerű, azonban nem lehetetlen.

A célbarúgó verseny három fordulós: iskolai és körzeti bajnoksággal indul, ezeket követi az országos döntő. Nemcsak az első helyezett kap jutalmat, a 2-12 helyet elérő gyerekek magyar játékosokat kísérhetnek majd a pályára egy Magyarországon megrendezésre kerülő kiemelt mérkőzés előtt.

A program két fő szervezője a Mc Donald’s és a Góliát-McDonald’s FC is ez évben jubilál. Előbbi 20 éve létezik Magyarországon, utóbbi pedig 20 éves születésnapját ünnepli 2008-ban. Együttműködésük immár 15 éve tart.

A kezdeményezésben résztvevők nem győzték kihangsúlyozni, hogy mennyire fontos a gyerek életében a rendszeres sportra és az egészséges életmódra való nevelés, illetve buzdítás. Valószínűleg nehéz lenne elképzelni ennél nagyobb inspirációt, mint a futballvilág egyik legnagyobb eseményének részesének lenni. Ráadásul úgy, hogy személyesen találkozhatunk és pályára léphetünk a labdarúgás egyik világsztárjával.

Tovább »

Faggyas súlyos sérülése
[2008. március 12. 14:44]


Legalább fél éves pihenőre kényszerül Faggyas Milán. A DVSC-TEVA 18 éves támadója vasárnap, a Balmazújváros elleni NB III-as mérkőzésen sérült meg. Mindössze 20 percet töltött a pályán, ez idő alatt négyszer is gólhelyzetbe került. Épp egy újabb akcióhoz készült, amikor megtörtént a baj.

"Elég mély volt a pálya, talán ez okozta a bajt. Nem bántott senki, elindultam előre, hátrafordultam, mert szállt felém a labda, én pedig felugrottam fejelni. Egyszer csak egy nagy reccsenést hallottam, a lábam kibicsaklott és borzalmas fájdalmat éreztem – mesélte a csapat honlapjának Faggyas Milán. - Már ekkor sejtettem, hogy komoly gond van. Varga Lehel csapatorvos megvizsgált, leszívta a váladékot a térdemből és elküldött MRI-vizsgáltra. Az eredmény ma érkezett meg, sajnos nem túl szívderítő: elülső keresztszalag-szakadást szenvedtem."
Tovább »

Rengeteg új adat
[2008. március 12. 06:38]


Figyelem! Az alábbi körzetekről kerültek ki rovatainkba hírek, eredmények, képek: Bp. III. ker, Hetvehely, Kaposfő, Nyúl, Szentkirály, Bonyhád, Miskolc, Szombathely, Pécsvárad, Nagyatád, Szolnok, Zagyvarékas, Polgárdi.

Rengeteg helyszín, temérdek gól, számtalan fotó. Jó böngészést!
Tovább »

Egykori góliátosaink
[2008. március 11. 22:48]


A beindult tavaszi fociüzemben is főszerepet vállalnak az egykori góliátos játékosok, hiszen örömteli Pál András sérülésből történő visszatérése, Kanta József gólerőssége, Bonifert Péter siófoki remeklése, Molnár Marcell (képünkön) bemutatkozása az NB I-ben. De főszerepet játszanak többen is U19-es válogatottjaink szerdai fellépésén Németország ellen. És persze dicsérhetjük Lódi Tamás fantasztikus játékát a gyöngyösi futsal Vb-selejtezők idején, de más sportágakban is remeklnek az egykori góliátosok, lásd Krajcsák Márk országos bajnoki címe, illetve bejutása a legjobb 50 közé a világranglistán.
Tovább »

Nyerteseink!
[2008. március 11. 15:07]


Sípmester játékunk első heti játékában Galambos Bence (Kossuth Lajos Gimnázium Szakképző Iskola és Kollégium Nagyiváni Általános Iskola) nyert egy kicsinyített játékvezetői mezt.

A Ki mit tud támogatóinkról? játékunk második heti nyerteseit és ajándékait az alábbiakban közöljük:

McDonald's ajándékcsomagot (övtáska, láthatósági mellény, foglalkoztató naptár, plüssmaci) nyertek:

Szutor Dorka, Szentkirályi Általános Iskola
Újvári Bence, Krúdy Gyula Általános Iskola, Budapest III. ker.
Varga Dávid, Általános Iskola és Óvoda, Táp

Nike ajándékcsomagot (kogellán labda, toll, karperec, csuklóvédő, csuklópánt) nyert:

Csirke Sándor, Fekete István Általános Iskola, Ajka
Tóth Ferenc, Nagyiváni Általános Iskola
Polyák József, Széchenyi krt-i Általános Iskola, Szolnok

Chevrolet WTCC napszemüveg nyert:

Smigróczki Bence Gergely, Nagyiváni Általános Iskola
Késmárky Bence, Szent István Általános Iskola, Adony
Hatos Krisztián, Általános Iskola és Óvoda, Táp
Tovább »

Ki mit tud harmadszor!
[2008. március 10. 00:46]


Máris a harmadik hetéhez érkezett "Ki mit tud támogatóinkról?" játékunk, amelynek kérdéseire vasárnap éjfélig várjuk a válaszokat a Játék menüpont alatt megtalálható űrlapunk segítségével.

Kérdések - 3. hét

Meddig fogyasztható a McReggeli a McDonald’s éttermekben?
1 egész nap
2 09:00 óráig
x 10:30 óráig

A felsoroltak közül kik a halálosan pontosan rúgó Nike Total 90 játékosok?
1 Ruud van Nisteleooy, Ronaldo, Michael Ballack
2 Ronaldinho, Lionel Messi, Christiano Ronaldo
x Wayne Rooney, Fernando Torres, Fabio Cannavaro

Mi a neve a Chevrolet Spark különleges változatának?
1 Spark Glitter
2 Spark Brill
x Spark Chique
Tovább »

Sípmester 2. heti kérdései
[2008. március 08. 22:36]


Múlt vasárnap indítottuk el Sípmester játékunk második évadját a honlapunkon. Az öt héten át zajló játék helyes megfejtői közül hatan NB I-es labdarúgó mérkőzéseken kísérhetik el a játékvezetőket a munkájuk során. Ehhez azonban a szerencsén kívül az is kell, hogy minden héten válaszokat küldjön el a játékos a weblapon található űrlap segítségével! (Játék/Sípmester nmenüpont) Íme a 2. heti kérdések:

1., Kötelező viselet-e a sípcsontvédő?

1 igen, minden esetben
2 nem, ha a játékvezető felmentést ad a viselése alól
x nem

2., Ha eltörik a keresztléc, és nem lehet megjavítani, illetve kicserélni, akkor mi a teendő?

1 kifeszített kötéllel kell pótolni
2 folytatni kell a mérkőzést, ám a játékvezetőnek fokozottan kell figyelnie
x be kell szüntetni a mérkőzést

3., Milyen feltételnek kell ahhoz teljesülnie, hogy pályán belül (!) egy mezőnyjátékos helyet cseréljen a saját kapusával?

1 be kell jelenteni a játékvezetőnek a cserét
2 a játéknak állnia kell
x be kell jelenteni a játékvezetőnek a cserét és a játéknak állnia kell
Tovább »

Csak győzzék!
[2008. március 08. 08:03]


Miskolc, Zagyvarékas, Győr, Szolnok és Kaposfő versenykiírásokat küldött el honlapunknak, míg Szentkirály, Sopron, Győr, Rácalmás és Hetvehely pedig eredményeket, illetve fotókat. Az összes információ fellelhető annak, aki a megfelelő rovatokat böngészi.
Tovább »

Aktív Tapsik
[2008. március 07. 15:28]


Nyúlon befejeződött mindhárom korcsoport téli körzeti tornája, amelyekről honlapunkon is beszámoltunk a Versenyek, eredmények, illetve a Fotógalériák rovatokban, ám ennél sokkal színvonalasabban megtették mindezt a Tapsi DSE honlapján, illetve a Pilinszky János Általános Iskola honlapján!

Tovább »

A németek ellen játszanak
[2008. március 07. 15:16]


Sisa Tibor kihirdette a szerdai, Németország elleni barátságos mérkőzésre készülő U19-es válogatott keretét. A játékosok kedden 10 órakor találkoznak a Puskás Ferenc Stadionban, a mérkőzésre másnap 16 órakor kerül sor, Kecskeméten.

Az U19-es válogatott keretében 8(!) egykori góliátos labdarúgó kapott helyet:

KAPUSOK: Gulácsi Péter (Liverpool), Pokorni Péter (Paks)
HÁTVÉDEK: Szekeres Adrián (MTK), Simon Ádám (Szombathely), Korcsmár Zsolt (Újpest), Debreceni András (Kecskemét), Lengyel Dániel (MTK), Kádár Tamás (Newcastle United), Présinger Ádám (Integrál DAC)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Busai Attila (MTK), Koman Vladimir (Sampdoria), Gál András (MTK), Nagy Olivér (Pécs) , Dudás Ádám (Győr), Szabó László (MTK), Burány Zoltán (Tisza Volán)
CSATÁROK: Németh Krisztián (Liverpool), Takács Marcell (Újpest) (képünkön)

A csapat április 16-án is játszik egy felkészülési mérkőzést, akkor Horvátország lesz az ellenfél, majd következik az elitkör. Válogatottunk május 19-én Litvániával, 21-én Ciprussal, 24-én pedig Portugáliával mérkőzik meg, mindhárom találkozóra Székesfehérvárott kerül sor.
Tovább »

Az 1. heti nyertesek
[2008. március 06. 11:33]


A Ki mit tud támogatóinkról? játékunk első heti nyerteseit és ajándékait az alábbiakban közöljük:

McDonald's ajándékcsomagot (övtáska, láthatósági mellény, foglalkoztató naptár, plüssmaci) nyertek:

Lovas Levente, Klapka György Általános Iskola, Tarcal
Szűcs István Gábor, Általános Iskola Igazgatósága, Szentkirály
Pálinkás Donát, Kunszentmárton Városi Általános Iskola DSE

Nike ajándékcsomagot (kogellán labda, toll, karperec, csuklóvédő, csuklópánt) nyert:

Simon Fruzsina, Móra Ferenc Általános Iskola és Művészeti Iskola, Hajdúdorog
Szabó Tibor, Általános Iskola Igazgatósága, Szentkirály
Tari Krisztián, Általános Iskola Igazgatósága, Szentkirály


Chevrolet WTCC matchboxot és Chevrolet nyakpántot nyert:

Bagány Krisztián, Általános Iskola Igazgatósága, Szentkirály
Benczés Balázs, Könyves Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktató Intézet, Miskolc
Nagy László Martin, Petőfi Sándor ÁMK, Cserkeszőlő
Tovább »

Továbbra is Babay
[2008. március 05. 06:55]


Hat csapat 11 mérkőzésen 24 gólt lőtt Nagyatád körzet II. korcsoportos téli tornáján. A végső győzelmet a nagyatádi Babay József Általános Iskola gárdája szerezte meg (képünkön). A többi együttes képe és a teljes eredménysor már fenn szerepel honlapunk információs rendszerében.
Tovább »

Ajkai képek
[2008. március 04. 16:23]


Az ajkai körzet eredményei már korábban felkerültek honlapunkra, de most csatlakoztak hozzá fényképek is...
Tovább »

Legyél Sípmester Te is!
[2008. március 04. 07:19]


Vasárnap indítottuk el Sípmester játékunk második évadját a honlapunkon. Az öt héten át zajló játék helyes megfejtői közül hatan NB I-es labdarúgó mérkőzéseken kísérhetik el a játékvezetőket a munkájuk során. Ehhez azonban a szerencsén kívül az is kell, hogy minden héten válaszokat küldjön el a játékos a weblapon található űrlap segítségével! (Játék/Sípmester nmenüpont) Kedvcsinálónak íme az 1. heti kérdések:

1. Kötelező-e kihelyezni a zászlórudat a felezővonalnál?
1 igen, minden esetben
2 igen, ha kéri a játékvezető
x nem

2. Mikor van végrehajtva egy csere?
1 ha a lecserélt játékos elhagyta a játékteret
2 ha a becserélt játékos belépett a játéktérre
x ha a játékvezető ezt jelzi

3. Megváltoztathatja-e a játékvezető a döntését mérkőzés közben?
1 igen, bármikor
2 igen, amíg újra el nem indul az ominózus eset után a játék
x nem
Tovább »

Legyél a pályatársunk!
[2008. március 03. 16:39]


Zajlik az élet Góliátéknál... Itt van ugyanis az újabb kiváló lehetőség a gyerekek számára a kibontakozásra!

A Góliát-McDonald's FC a jubileumi 20. tanév tiszteletére pályázatot ír ki ugyanis a góliátos sportcsoportokban focizó gyerekek részére „Pályatársak” címmel. A verseny célja, hogy az indulók rajzaikkal érzékeltessék, hogy mit jelent a Góliát-McDonald’s FC-ben játszani; tehát lehet rajzot készíteni focimeccsről, edzésről, vagy éppen a csapattársakról. A játékban részt vehet minden olyan gyermek, aki a 2007/2008-as iskolai tanévben a Góliát-McDonald’s FC központilag regisztrált labdarúgója. A mű mérete A4, vagy A3 rajzlap lehet. A rajzolás technikája kötetlen, tehát lehet színes ceruza, festés, pasztell, filc, stb., de a színeket ne feledd! Egészen április 11-ig van idő a rajzok beküldésre, amelyeket szakértői zsűri bírál majd el. Öt korcsoportban külön-külön értékelik majd a pályamunkákat, amelyeket zárt borítékban kell beküldeni a következő címre: Góliát-McDonald’s FC - 1581 Budapest, Pf. 16.! A kész alkotások hátoldalára kérjük feltüntetni a pályázó nevét, iskoláját (oviját), életkorát, a felkészítő tanár nevét! A borítékra pedig írjátok rá: „Pályatársak”! A nyertes alkotásokból a Góliát-McDonald’s FC júniusi Mini Eb rendezvényének ideje alatt kiállítást szervezünk.

A teljes versenykiírást
itt találod!
Tovább »

Fotógaléria a NIKE-Góliát Kupáról
[2008. március 03. 12:30]


Képünkön látható, amint Széles József, a Nike Magyarországi Fióktelepe ügyvezető igazgatója átadja az utolsó húsz labdát abból az 1.200 darabból, ami idén a sportcsoportoknak már december óta kiszállításra került!

További képeinket a Fotógalériánkban lehet megtekinteni!
Tovább »

Itt az újabb három kérdés!
[2008. március 03. 11:12]


Ki mit tud támogatóinkról? játékunk első hete lezárult, jelenleg a megfejtők ellenőrzése (hiszen csak regisztrált gyermekek nyerhetnek!) folyik. Hamarosan közzétesszük a sorsolás eredményét, hogy a jó megoldást beküldők közül melyik 9 gyermek nyerte meg szponzoraink erre a hétre felajánlott ajándékait! Ám addig is lehet már az új kérdéseken törni a fejeket, böngészni támogatóink honlapját, és beküldeni a 2. hét helyes megfejtéseit!

Az új kérdéseket
itt találod!
Tovább »

Nagy siker a NIKE-Góliát Kupán!
[2008. március 02. 20:45]


Hangulatos eseményt szervezett a Góliát-McDonald's FC az 1. sz. Etalon Sportiskola műfüves csarnokában. Az 1997-es tornáját Bélapátfalva körzeti Általános Iskolája nyerte meg, a budapesti Katona József Általános Iskola előtt. A lányoknál a XVI. Bornemisza Péter ÁItalános Iskola legjobbjai győztek, míg az ovisok közül a Vasadi Óvoda bizonyult a legjobbnak. A 7-8. osztályosok különversenyét a vecsési Halmi-telepi Általános Iskola nyerte meg.
Tovább »

Sípmesterek figyelem!
[2008. március 02. 09:01]


A nagy sikerre való tekintettel 2008 tavaszán is jön a virtuális bíráskodás, vagyis a Sípmester játék. Idén 5 héten át zajlik a verseny, hétről-hétre 3 kérdéssel, amelynek során a heti díjazás mellett újra életre szóló élményt nyújtó fődíjjakkal kedveskedik a Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottsága. A helyes választ beküldők közül hetente kisorsolunk egy főt, aki egy Sípmester feliratú mezt kap ajándékba. Vágner László, az MLSZ JB elnökének felajánlása nyomán a legtöbb jó megoldást beküldők közül kisorsolt 6 gyerek lehetőséget kap arra, hogy közvetlen közelről megismerhesse egy NBI-es labdarúgó mérkőzésen a találkozó játékvezetőinek munkáját a mérkőzés előtt, alatt és után.

A kérdéseket mától, vagyis március 2. és március 31. között vasárnaponként tesszük fel a www.goliatfc.hu honlapra. A helyes válaszok visszaküldésére a következő szombat éjféléig van lehetőség a válaszpanel segítségével! A játékban részt vehet minden olyan gyermek, aki a 2007/2008-as iskolai tanévben a Góliát-McDonald’s FC központilag regisztrált labdarúgója.

Az első három kérdés megtekintéséhez
klikkelj ide!
Tovább »

Három góliátos gól
[2008. március 02. 06:27]


Bonifert Péter, Kanta József, Szilágyi Norbert. Mi a közös bennük? Hát az, hogy mind a hárman Góliátosok, és szereztek gólt a 17. forduló szombati játéknapján. Bonifert a Siófok 3. gólját lőtte a Diósgyőr ellen, Kanta (képünkön) pontott menrtett otthonában a Paks ellen, míg Szilágyi az öt közül lőtte az egyiket a Tatabányának.
Tovább »

Lódi négy gólt vágott
[2008. március 01. 20:22]


A magyar futsal válogatott eddog remekel a gyöngyösi világbajnoki selejtezőcsoportban, hiszen előbb Macedóniát verték a mieink 3-0-ra, majd Angliát intézték el egy laza 15-0-val. Ez utóbbi találkozón az egykori góliátos Lódi Tamás (képünkön) egymaga öt gólt vágott.
Tovább »

Holnap Nike Kupa Pestszentlőrincen
[2008. március 01. 07:12]


Március 2-án az 1.sz. Etalonsport Általános és Sportiskola (1186 Budapest, Tövishát u. 8.) műfüves csarnokában rendezi meg egyesületünk a Nike-Góliát Kupát. Ezen a rendezvényen kerül sor a Nike Magyarországi Fióktelepe által az idei évre nyújtott támogatásnak a jelképes átadására is. Várunk szeretettel minden érdekklődőt!

A torna versenykiírása
ide kattintva tölthető le!
Tovább »

Újabb böngésznivalók
[2008. február 29. 18:00]


Hetvehely és Polgár körzetében még néhány korcsoport a téli torna előtt áll, így ezekről a helyekről versenyliírásokat kaptunk, míg Budapest XVI. kerületből, Zalaegerszegről és Polgárdiból már eredmények érkeztek. Az utóbbi helyszínről képek is jöttek, így azok Fotógalériánkban várják az érdeklődőket.
Tovább »

Kádár továbbra is alapember
[2008. február 28. 22:13]


Kétgólos vereséget szenvedett a Newcastle reserve-csapata Kádár Tamással a soraiban. A magyar játékos végigjátszotta a találkozót, ám ő sem tudta megakadályozni, hogy a „Szarkák” kikapjanak a Wigantől. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a Wigan csapatában hét játékos is játszott az első csapatból, ami döntőnek bizonyult.
Tovább »

Várjuk a válaszokat!
[2008. február 28. 09:12]


Hétfőn indult játékunk, amelynek kérdéseire vasárnapig várjuk a megfejtéseket a honlapunkon található válaszpanel kitöltésének segítségével. 5 héten keresztül zajlik majd a Ki mit tud támogatóinkról? című játék a weboldalunkon, ahol hétfőnként lesz olvasható minden partnerünkről 1-1, tehát összesen három kérdés. A vasárnap éjfélig helyesen válaszolók közül kisorsolunk 9 gyermeket, akik versenykiírásban részletezett ajándékokat nyerik!

1. heti kérdések:

Hogyan nevezik a kávézókat a McDonald’s éttermekben?
1  DoniCafé
2  McCafé
x  McDonald’sCafé

Melyik játékos "gyorsulta le" a Bugatti Veyron sportkocsit új Mercurial Vapor cipőjében?
1  Christiano Ronaldo
2  Ronaldinho
x  Lionel Messi

Miért érdemes februárban Aveo-t venni?
1  Mert most 0 Ft induló költséggel elvihető
2  Mert jobban megéri, mint egy használt autó
x  Mindkettő

Ha játszani akarsz,
kattints ide!
Tovább »

További infozuhatag
[2008. február 27. 23:22]


Mostantól Bátaszék, Győr, Hetvehely és Karcag eredménysora, Salgótarján, illetve Bp. III. ker. versenykiírása, valamint számtalan fotósorozat tekinthető meg honlapunkon.
Tovább »

Információdömping
[2008. február 27. 08:20]


Az utóbbi négy napban az alábbi versenyek eredményei és képei kerültek fel honlapunk megfelelő rovatába:

- Szekszárd (I., II., III., IV. korcsoport)
- Pápa (I., II., III., IV. korcsoport)
- Csorna (I., II., III., IV. korcsoport)
- Tokaj (III., IV. lány korcsoport)
- Sopron (I., IV. korcsoport)

Csak eredmények jöttek Siófokról (ovi, I., II., III. korcsoport), Tatabányáról (I., II., III., IV. korcsoport), Iregszemcséről (I., II., III. korcsoport) és Ajkáról (képünkönSzánóczki Szilvia testnevelő az Ajka Borsos-Mikes (Tósokberénd) csapatával) (ovi, I., II., III., IV. korcsoport).
Tovább »

Vasárnap Nike Kupa
[2008. február 26. 16:15]


Március 2-án, vasárnap rendezi meg a Góliát-McDonald's FC a NIKE KUPA elnevezésű meghívásos teremtornáját a XVIII. ker. Tövishát u. 8. szám alatt megtalálható műfüves sátorban. Az 1. sz. Etalon Sportiskola pályáján kizárólag azon budapesti és vidéki góliátos intézmények vehetnek részt, akik tagjai az óvodában, iskolában működő regisztrált Góliátos sportcsoportnak és meghívást kaptak a tornán való részvételre.

Korosztályok:

- 1997. január 01. után született fiú - 10 csapat a „NIKE-Góliát Kupáért”

- 1995. január 01. után született leány - 4 csapat

- 1993. január 01. után született fiú - 4 csapat

- 2001. január 01. után született óvodás - 4 csapat
Tovább »

Új játék! -Ki mit tud támogatóinkról?
[2008. február 25. 20:30]


A Góliát-McDonald's FC vezetősége Ki mit tud támogatóinkról? játékot hirdet a honlapunkon 2008. február 25. - 2008. március 31. közötti idõszakban.

A Góliát-McDonald’s FC, az alaptevékenységéhez illeszkedő módon gondot fordít az egyesületében foglalkoztatottak testi-lelki nevelésére, a gyermekek új ismeretek felé való nyitottságának elősegítésére. Ebbe a körbe beletartozik a saját sportág, saját sportegyesület támogatóinak megbecsülése is. A Góliát-McDonald’s FC büszke arra, hogy programját három amerikai világcég, a McDonald’s, a Nike és a Chevrolet General Motors támogatja, és törekszik arra, hogy szponzorainak tevékenységét az egyesület tagjai is jobban megismerjék. Ennek érdekében február 25-én indulva, 5 héten keresztül zajlik egy játék weboldalunkon, ahol hétfőnként lesz olvasható minden partnerünkről 1-1, tehát összesen három kérdés, amelyekre a helyes megfejtést a kérdéseknél található űrlapon kell elküldeni vasárnap éjfélig!

A teljes versenykiírás, a nyeremények és az első hét kérdései már elérhetőek a Játék menüpont alatt! »
Tovább »

Tokody duplával nyitott
[2008. február 24. 20:41]


A labdarúgó NB I. első tavaszi fordulójában a képünkön látható győri Tokody Tibor volt a legfrissebb a góllövésben a korábbi góliátosok közül, és rögtön két találatot is szerzett a Nyíregyháza ellen 5-0-ra megnyert mérkőzésen.
Tovább »

36 millió forint támogatást kaptunk!
[2008. február 22. 20:10]


A McDonald’s Magyarország Étterem Hálózat Kft. 36 millió forint támogatást nyújt idén a Góliát-McDonald,s FC országos diáksport egyesületnek. Az erről szóló szerződést Simkó László, a gyorsétteremlánc marketing és kommunikációs igazgatója valamint Baksa László, az utánpótlásnevelő klub elnöke írta alá. A Góliát-MFC és a McDonald’s egyaránt 20 éve van jelen Magyarországon, s ez alatt a klub az ország legnagyobb sportolói létszámú egyesületévé vált. A kerek évforduló tiszteletére idén a korábbi kereteken és programokon túlmenően fog össze a vállalat a klubbal az egészséges életmódra nevelés kérdésében.
Tovább »

Diáktudósítói verseny 2008.
[2008. február 22. 11:01]


A Góliát-McDonald's vezetősége diáktudósítói versenyt hirdet 2008. február 22. - 2008. április 20. közötti idõszakban.

Cél:
A verseny során az indulók rövid riportjaikkal, leírásaikkal beszámoljanak iskolájuk, környezetük Góliát-McDonald’s-cel kapcsolatos sportéletérõl, adottságairól. Írjanak a gyerekek a focival kapcsolatos érzéseikről, álmaikról, vágyaikról. Vessék papírra az edzések, meccsek tapasztalatait a gyerekeket érdeklő témaköröket a labdarúgással kapcsolatban.

Feltétel:
A játékban részt vehet minden olyan gyermek, aki a 2007/2008-as iskolai tanévben a Góliát-McDonald’s FC központilag regisztrált labdarúgója. Ezen felül a versenyen csak olyan gyerekek vehetnek részt, akik fényképet küldenek el magukról a sajto@goliatfc.hu címre. Internet hozzáférés ajánlott, de nem feltétel.

Beküldés:
A minimum fél gépelt oldalnyi írásokat a sajto@goliatfc.hu címre kell elküldeni, és a versenyző ezzel hozzájárul, hogy az írása teljes terjedelmében, vagy szerkesztett formában térítésmentesen felkerüljön a www.goliatfc.hu oldalra, és igény esetén más weblapokra is.

Díjazás - értékelés:
A GMFC egyedi tollal és serleggel díjazza a legszínvonalasabb cikket író 3 gyermeket. Az első helyezett kap még egy mp3 lejátszót is. Különdíjként az első három helyezett újságírói műhelymunkákat ismerhet meg. Az első helyezett ezen felül Sinkovics Gábor vendége lesz a Nemzeti Sport szerkesztőségében, ahol megismerkedhet az újságírás és –készítés hátterével. A második helyezett részt vehet az Aloha Produkció televíziós filmkészítésén, vagyis a nyári Mini VB-n a forgatáskor és az utómunkák során. A harmadik helyezett pedig a betekinthet a budapesti Pont FM 88.1 Sportosztályának meghívottjaként a rádió munkájába egy választott napon.

A legszínvonalasabb írásművekről zsűri dönt, amelynek tagjai:

· dr. Baksa László - a Góliát-McDonald's FC elnöke
· Zahora Mária - dramaturg
· Sinkovics Gábor - a Nemzeti Sport újságírója
Tovább »

Szentkirály és Kecskemét programja
[2008. február 22. 09:56]


Szentkirály Sportcsarnokában március 4-én (I. kcs), 6-án (II. kcs) és 11-én (III-IV. kcs) pattog majd a labda, összesen 13 csapat aktív közreműködésével. Kecskemét I. körzetében 10 csapat édekelt a három egymást követő hétfő programjában, vagyis február 25-én (II. kcs), március 3-án (III. kcs) és március 10-én (I. kcs).
Tovább »

Weitner győztes gólt lőtt
[2008. február 21. 08:46]


A paksiak friss szerzeménye, Weitner Ádám (képünkön) szerzte a Fehérvár elleni Ligakupa mérkőzés egyetlen gólját Székesfehérváron. A győri Kovács Zoltán találata az 1-1-es döntelenhez volt elég Zalaegerszegen, míg az MTK - Újpest (2-0) TV-s rangadón mind a két gólt Kanta József készítette elő.
Tovább »

Óriási csata Tokaj és Sárospatak között
[2008. február 20. 07:12]


2008.02.09-én a Tokaji Ferenc Gimnázium Sportcsarnokában rendezték meg a Tokaj körzet 2008. évi Góliátos téli teremlabdarúgó döntőjét az I. II. és a IV. korcsoportos gyerekek részére. Részt vettek még a sárospataki III. korcsoportos lányok is, akik a II. kcs. fiúkkal mérkőztek meg. Közel 120 Góliátos gyerek versenyzett ezen a napon. A részletes eredmények táblázatunkban fellelhetőek, és képgalériánk is "üzemel".
Tovább »

Győrött pénteken játszanak
[2008. február 19. 08:40]


Ikrényben a ’Rábcatorok’ Sportcsarnok ad otthont a győri körzet téli teremtornáinak február 22-én az I. és a II. korcsoportban. A Vígh Zsolt által elkészített részletes versenykiírás már olvasható weblapunkon.
Tovább »

Szerdán elnökségi ülés
[2008. február 18. 18:16]


A Góliát-McDonald's FC elnöksége 2008. február 20-21-én, (szerdán és csütörtökön) tartja ülését a Budapesti Olimpiai Központ, Népligeti Sportcentrumában. (X. kerület, Kismartoni út 4).

Napirendi pontok:

1. A Góliát-McDonald's FC 2008. január 16-i elnökségi üléséről készült emlékeztető elfogadása. /Írásos előterjesztés/ Előterjesztő: Dr. Baksa László

2. Beszámoló az előző elnökségi ülés óta eltelt időszak tevékenységéről. /Írásos előterjesztés/ Előterjesztő: Dr. Baksa László

3. Javaslat a Góliát-McDonald’s FC 2008. évi költségvetésére. /Írásos előterjesztés/ Előterjesztő: Kasnyik János

4. Tájékoztató a Góliát-McDonald's FC elismerése odaítélésének szempontjairól. /Írásos előterjesztés/ Előterjesztő: Dr. Baksa László

5. A Góliát-McDonald’s FC 2008. I. félévében megszervezésre kerülő kiemelt rendezvényei program tervezeteinek megvitatása, elfogadása. A napirenden belül: Tájékoztató a „MINI EB 2008.” Góliát-McDonald's 20. Jubileumi Tanévzáró Gyermeklabdarúgó Fesztivál előkészítéséről. /Írásos előterjesztések, ld. programtervezet/ Előterjesztő: Dr. Baksa László

6. Hogyan tovább Góliát? (Kötetlen konzultáció a GMFC fejlődésének/fejlesztésének lehetséges irányairól.) /Szóbeli előterjesztés/ Előterjesztő: Dr. Baksa László

7. Egyebek
Tovább »

Új képgaléria készült
[2008. február 17. 09:17]


A jövő héten sem maradunk téli körzeti tornák nélkül, hiszen Hajóson, Tatán és Győrött is ekkor zajlanak majd a küzdelmek. Kerültek fel a táblázatba ezen kívül eredmények is, többek között Hajósról és Nyíregyházáról is. Törökszentmiklóson mát befejeződött a bajnokság, amelynek képeiből galéria került fel a honlapunkra.
Tovább »

Három meccsen négy gól
[2008. február 16. 22:13]


A labdarúgó élvonal csapatainak idei első tétmérkőzésein négy egykori góliátos is megzörgette a hálót. A Ligakupa keretein belül Ivancsics Gellért hiába szerzett vezetést csapatának, a bajnok megfordította az állást (Bp. Honvéd - Debrecen 1-2). Kanta József gólja már pontot ért az MTK-nak a Vasas ellen a Budafokon megrendezett mérkőzésen (Vasas - MTK 1-1). A paksiak góljaiból kettőt is szereztek egykori büszkeségeink, így a képen látható Kiss Tamás és Balaskó Iván is (Paks - Siófok 3-0).
Tovább »

Dancs Roland a REAC-nál
[2008. február 15. 19:31]


A legutóbb a Sopronban futballozó Dancs Roland fél évre kötelezte el magát Aczél Zoltán együtteséhez.

"Közösen döntöttünk így Kutasi Róbert ügyvezető igazgatóval, ugyanis ennyi idő alatt letisztázódik, hogy milyen kapcsolat alakul ki a REAC és a Sopron között. Ez a fél év arra is jó lesz, hogy kiderüljön, megfelelek-e az újabb elvárásoknak, és ismét stabil tagja lehessek egy élvonalbeli klubnak" - mondta Dancs.
Tovább »

Remek szervezés Kaposvárott
[2008. február 15. 08:08]


Öt versenyen öt különböző iskola csapata végzett az élen Kaposvár két körzetében, ami a kiegyensúlyozott viszonyokra utal. Február 9-én és 10-én körmérkőzéses formában 23 gárda népesítette be a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolának a tornatermét. Az eseményen minden játékos Góliátos baseball sapkát kapott ajándékba, a helyezettek oklevél, érem díjazásban részesültek. Az intézmények Jubileumi zászlót ( 20 éves ), plakátokat, NIKE labdákat kaptak, a felkészítőket NIKE teniszinggel jutalmazta a Góliát.

Köszönet jár a McDonald’s helyi üzletének a különdíjasok jutalmazásáért, a Két Testvér pizzériának az első helyezett csapatok megvendégeléséért, a II. Rákóczi Általános Iskolának a terem használatért és a játékvezetőknek az ingyenes működésért.

Tovább »

Három helyszín 14 csapat
[2008. február 14. 20:30]


Csorna körzet téli teremtornáját három különböző településen rendezi meg a Góliát-McDonald's FC. Kóny, Rábatamási és Szil lesz a rendező február 19. és 22. között. A csapatok és korcsoportok beosztása táblázatunkban nyomon kövezhető.
Tovább »

Jönnek az információk!
[2008. február 14. 07:07]


Szépen telik táblázatunk, hiszen a körzeti szervezők küldik szerkesztőségünkbe a mérkőzések helyszíneit, időpontjait és résztvevőit, valamint a tornák jegyzőkönyveit. Legfrissebben Gyöngyös I., Polgárdi III. és IV., valamint Bonyhád I., II. és III. korcsoportos programja került fel honalpunkra, ahol ugyancsak megtalálható Törökszentmiklós II. és III. korcsoportos eredménylistája is.
Tovább »

Remek hazai debütálás
[2008. február 13. 08:47]


A Kádár Tamás által irányított Newcastle védelme mindössze egyszer kapitulált az eddigi mérkőzéseken, a csapat még egyetlen vereséget sem szenvedett, amikor Kádár pályára lépett.

A Newcastle United három téli fiatal szerzeménye, Ben Tozer, Baheng és Kádár Tamás (képünkön) a Manchester City ellen lépett először pályára az 52 000 férőhelyes arénában, mindhárman bíztató teljesítményt nyújtottak a végül döntetlenre végződött találkozón.

"Nagy esemény volt Ben, Tamás és Wesley életében, hogy megismerkedhettek a St. James' Parkkal. Mindannyian remek benyomást keltettek, mióta hozzánk igazoltak, minden elismerésem a játékosmegfigyelő-rendszerünké, hogy ilyen kiváló labdarúgókat találtak számunkra. Tamás végighajtotta a találkozót és úgy tűnt, igazán élvezte a játékot. Igen magas színvonalon játszott." - vélekedett Adam Sadler, a tartalékcsapat mestere a klub internetes oldalán.
Tovább »

Gyönyörű elismerés
[2008. február 12. 22:07]


A "Miértünk" Sajószentpéterért Kulturális- és Sportcélú Alapítvány kuratóriuma Soltész Imre edző részére Sajószentpéter város fiatal labdarúgó tehetségeinek felkutatásában, oktatásában és nevelésében végzett több évtizedes fáradhatatlan, szorgalmas és eredményes munkája elismeréseképpen DÍSZOKLEVÉL-et adományozott.

A Góliát-McDonald's FC vezetősége is szívből gratulál lelkiismeretes kollégájának!
Tovább »

Lőwék lendületben
[2008. február 12. 06:20]


Országos kettesnek gondolta mindenki a Hoffenheim-Borussia Mönchengladbach bajnokit a Bundesliga II-ben. A találkozó ennek megfelelően indult, alig lépték át az első félórát, máris két góllal elhúzott a Bundesliga 2 listavezetője. A második félidőben aztán feltámadtak Ralf Rangnich fiai, és a 66. percben már az egyenlítő gólnak örülhettek. De nem volt megállás, Lőw Zsolt - végig a pályán volt a balhátvéd - csapata megérezte, hogy nagynevű ellenfelének játékosai igencsak megzavarodtak, aminek újabb két hazai gól lett az eredménye.
Tovább »

Szentesi téli torna
[2008. február 11. 16:38]


Február 16-án szerte az országban megrendezésre kerülnek a Góliát-McDonald’s FC téli körzeti tornái, ezt a sort gyarapítja a szentesi esemény is. Három korcsoportban 11 csapat vetélkedik egymással azon a szombaton a mindszenti iskola tornatermében. A Halász Szabó Antal, körzeti szervező által kidolgozott versenykiírás és sorsolás már megtekinthető gyűjtőtáblázatunkban.
Tovább »

További nemzetközi gólszerzők
[2008. február 11. 07:36]


Balaskón és Pintéren kívül még két egykori játékosunk szerzett gólt nemzetközi edzőmérkőzésen a hétvégén. Grúz Tamás (képünkön) a Kaposvár második gólját rúgta a szerb Csukaricski ellen 2-0-ra megnyert találkozón. Törökországban edzőtáborozik a Siófok, ahol a német Kleve volt a mieink ellenfele. A mérkőzés egyetlen, tehát győztes gólját Kozmor Ákos lőtte.
Tovább »

Nemzetközi meccsek
[2008. február 10. 09:10]


Két egykori góliátos játékos betalált csapata felkészülési mérkőzésén szombaton. Balaskó Iván (képünkön) a Paks egyetlen találatát szerezte a szlovén bajnokság második helyezettje, vagyis a Nova Gorica elleni 1-1-es találkozón. Védő létére gólt rúgott Pintér Ádám is az Artmedia - MTK 2-2-re végződött találkozón.
Tovább »

Pechsorozat
[2008. február 09. 19:22]


Tegnap került volna sor a Siófok középpályásának, Kanta Szabolcsnak a térdműtétjére, de a beavatkozás végül elmaradt. A játékos már a kórházban feküdt, sőt, már az infúziót is bekötötték, amikor az egyik orvos közölte vele, hogy a keddi vérvétel eredményei (a májfunkcióival volt probléma) nem megfelelőek, így egy héttel elhalasztják a beavatkozást.
Tovább »

Kiegyensúlyozott erőviszonyok
[2008. február 09. 08:18]


Öt korcsoportban négy különböző győztest avattak Jászberényben. egyedül a Belvárosi Általános Iskola tudott duplázni, mellette Jászboldogháza, Jászfényszaru és Jánoshida büszkélkedhetett aranyérmes csapattal. S, hogy melyik korcsoportban ki nyert? Nézze meg a Versenyek, eredmények menüpont alatti táblázatunkban!
Tovább »

100%-osan jó döntés!
[2008. február 08. 10:00]


Ez időtájt aktuális az adó 1% felajánlása, ezért a Góliát-McDonald's FC megköszöni mindazok segítségét, akik egyesületünkre gondolnak!

A törvényszerű és szabályos felajánlásnak vannak fontos kritériumai.

- az adó 1%-át csak egy civilszervezetnek lehet felajánlani,
- ha magánszemélyként ajánlja fel és az adóbevallását a munkáltatója intézi, úgy az 1%-os boríték lezárását követően a boríték hátulját saját kezűleg alá kell írni,
- ha nem a munkáltató készíti az adóbevallását, hanem önmaga intézi, akkor az 1%-os borítékot elég kitöltés után lezárni és az adóbevallás mellé a nagy borítékba beletenni.
Tovább »

H, mint...
[2008. február 08. 07:44]


...Hajós, ahol február 13-án a helyi sportcsarnokban játszanak a III. korcsoportosok.

...Hetvehely, ahol 16 csapat három különböző városban küzd a tél bajnoka címért.

...Heves, ahol pedig három korosztály 10 csapata játszik egymással.

...Hihetetlen, hogy mennyi helyen, mennyien és milyen jól fociznak!
Tovább »

Három napos ünnep
[2008. február 07. 22:31]


Február 19-én, 20-án és 21-én a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola tornatermében négy korosztály 15 csapata versenyez egymással körmérkőzéses formában. Az első nap az alsó tagozatosok, 20-án az 5-6. osztályosok, míg a zárónapon a legnagyobbak lépnek pályára. Képünk a tavalyi "seregszemlén" készült.
Tovább »

Köszönet Kozármislenynek
[2008. február 07. 10:00]


A GMFC pécsi körzetében a kozármislenyi egyesület segitségével nagyon kulturált körülmények között tudták megrendezni a két korosztály versenyét. Sok izgalmas, jó szinvonalú mérkőzést játszottak a gyerekek. Érdekesség, hogy február másodikán játszott edzőmérkőzést a csarnok meletti pályán a Paks csapata. Ameddig a játékosok az öltzőben készültek, addig edzőjük, Gellei Imre megnézte az I. korcsoport Kozármisleny- Árpád Fejedelem (0:1) mérkőzését, és a játék, valamint a körülmények is nagyon tetszettek neki. Az eredményhirdetéseknél ott volt a Széchenyi-téri McDonalds' üzletigazgatója, Buzás Ferenc.

Az eseményen készült fotókat (lásd Fotógalériák) Kulman Miklós, a PTE Deák Ferenc Általános és Középiskola csoportvezetője készítette, akinek ezúton is köszönjük a munkáját.
Tovább »

Vanczák ismét belső védőt játszik!
[2008. február 06. 10:58]


Ma este 18:00 órakor Szlovákia ellen lép pályára a magyar labdarúgó válogatott, méghozzá három góliátos játékossal a kezdőben! Várhidi Péter előzetesen megadott csapatában ugyanis Szélesi Zoltán, Vanczák Vilmos (képünkön), és Lőw Zsolt szerepel, Tőzsér Dániel a cserék között kapott helyet. Értük is drukkolhatunk tehát a Sport1 TV képernyője előtt.
Tovább »

Ajka és Szekszárd
[2008. február 06. 09:22]


Két városban is a február 16-17-i hétvége volt a szimpatikus a helyi körzeti szervezőnek, hiszen ezeken a napokon bonyolítja le 4, illetve 5 korcsoport számára a téli teremtorna küzdelmeit. Szekszárdon 1-8. osztályoskig mindenki szerepet kap, Ajkán rajtuk kívül az ovisok is számot adhatnak tudásukról.
Tovább »

Jobb játék, de ismét vereség
[2008. február 05. 21:04]


Az Eb-selejtezőkre készülő U19-es válogatottunk második mérkőzését is lejátszotta Spanyolországban. Sisa Tibor együttese a vasárnapi, Norvégia elleni 2-0-ás vereség után kedden Lengyelországgal mérkőzött meg, s bár nem futballozott rosszul, 2-1-re alulmaradt.

A Gróf Dávid – Szekeres Adrián, Dvorschák Gábor, Lengyel Dániel, Szolnoki Péter – Gál András, Busai Attila (Burány Zoltán a 43. percben) – Nagy Olivér (Burányi Tamás a 90. percben), Tóth Bence (Présinger Ádám a 85. percben), Szabó László – Simon András összeállításban szereplő csapat az első félidőben hátrányba került, ám az 52. percben Simon András egy szép akció végén egyenlített. Az egyetlen magyar gól azonban kevés volt a pontszerzéshez, a lengyelek a 70. percben megszerezték második találatukat, és beállították a 2-1-es végeredményt. A 83. percben Szolnoki Pétert egy rosszul sikerült becsúszást követően kiállította a játékvezető, s ugyancsak rossz hír, hogy Busai Attilát bokasérülés miatt le kellett cserélni.
Tovább »

Maratoni verseny
[2008. február 05. 15:43]


2007. november 23-án rúgtak először labdába veszprémben, ahol 2008. január 24-én harsant a végső sípszó. A két időpont között 30 csapat 12 különböző napon selejtezett és döntőzött három korosztályban. A maratoni hosszúságú verseny összes eredménye fellelhető táblázatunkban, a résztvevő csapatok fotói pedig képgalériánkban.
Tovább »

Mozgalmas február Szolnokon
[2008. február 04. 08:20]


Az ovisoktól a nyolcadikosokig mindenkit megmozgat a Góliát-McDonald's FC téli körzeti teremtornája Szolnokon, hiszen mind az öt korcsoportban pályára lépnek a gyerekek. Három iskola önzetlen segítsége kell a sikeres lebonyolításhoz, hiszen a Szent-Györgyi Általános Iskola február 10-én az I. és II. korcsoportot látja vendégül, a Széchenyi Gimnáziumban február 23-án a III. és IV. korcsoportosok vendégeskednek, míg az ovisokat a Széchenyi Körúti Általános Iskola fogadja tárt karokkal egy jó kis focira február 24-én.
Tovább »

14 csapat a XVI. kerületben
[2008. február 03. 15:39]


Hat I. korcsoportos és nyolc II. korcsoportos együttes készül Budapest XVI. kerületi körzetében a február 16-i megmérettetésre. A viadalnak a Jókai Mór Általános Iskola tornaterme ad otthont, amely a XVI. Tiszakömlő utca 31-35. szám alatt található. A kisebbek 2 x 8, míg a nagyobbak 2 x 10 perces mérkőzéseket játszanak.
Tovább »

Érik a tokaji torna
[2008. február 02. 12:54]


Már nem kell sokat várni, hogy Tokajon is megrendezésre kerüljön a Góliát-McDonald's FC téli körzeti teremtornája, amelynek keretén belül négy korcsoport két napon át küzd az érmekért. Február 9-én lesz a színesebb program, hiszen ekkor három I. korcsoportos, öt II. korcsoportos és három IV. korcsoportos csapat játszik felváltva, így egymástól is sok mindent elleshetnek a játékosok. Február 23-án pedig a népes III. korcsoport veszi birtokba a Tokaji Ferenc Gimnázium tornatermét, hiszen itt nyolc csapat vetélkedik majd egymással.
Tovább »

Gödöllőtől Bresciáig!
[2008. február 01. 18:34]


Varga Roland az olasz másodosztályú csapathoz szerződött. Domonyai László klubigazgató elmondta, hogy az MTK 17 esztendős csatára a jövőben a Brescia csapatát erősíti, miután a két klub hosszas tárgyalások után megegyezett a futballista átigazolásáról. Varga Roland a Sándor Károly Akadémián nevelkedett, remélhetőleg az itt gyűjtött tapasztalatokat mihamarabb kamatoztathatja a Serie B-ben.
Tovább »

Vituska gól lilában
[2008. február 01. 08:36]


Lejátszotta újabb előkészületi meccsét az Olaszországban edzőtáborozó Újpest. A lila-fehérek gólzáporos meccsen, magabiztos győzelmet arattak. A gólszerzésben Dourandi járt az élen, aki ötször talált be a Folgor kapujába. Góliátos szempontból azonban az volt érsekes, hogy góllal tért vissza az együttesbe Vituska István, aki már hosszabb ideje kölcsönben játszott, ám idén télen visszatért a Megyeri útra.
Tovább »

Rangos torna előtt
[2008. január 31. 21:18]


U19-es válogatottunk tagjai pénteken elutaznak Spanyolországba, ahol Norvégia, Lengyelország és Finnország korosztályos csapatával mérkőznek meg. Fiataljaink csütörtök délelőtt találkoztak, s délután Sisa Tibor szövetségi edző megtartotta nekik az első idei edzést.

Az U19-es válogatott kerete (vastagon szedve a korábbi góliátos jtékosok)

Kapusok:
Gulácsi Péter (Liverpool FC), Gróf Dávid (Hibernian FC)

Védők:
Szekeres Adrián (MTK Budapest), Debreceni András (Budapest Honvéd), Lengyel Dániel (MTK Budapest), Présinger Ádám (Integrál-DAC), Szolnoki Péter (Újpest FC), Dvorschák Gábor (Újpest FC)

Középpályások:
Burány Zoltán (MTK Budapest), Gál András (MTK Budapest), Busai Attila (MTK Budapest), Nagy Olivér (Újpest FC), Nikházi Márk (MTK Budapest), Tóth Bence (Ferencvárosi TC), Burányi Tamás (Gyirmót SE)

Támadók:
Németh Krisztián (Liverpool FC), Szabó László (MTK Budapest), Simon András (Liverpool FC)
Tovább »

Góliátos film lett a nyerő!
[2008. január 28. 07:05]


A Syma Csarnokban január 25-én megrendezett Héraklész Gálán került kihirdetésre az ÖTM Sport Szakállamtitkársága, a NUSI Utánpótlás-nevelési Igazgatósága és az adidas Budapest Kft. közös sajtópályázatának győztese. A „Héraklész Újságírói Díj” pályázat célja a hazai utánpótlás-nevelést leghitelesebben bemutató újságírók díjazása volt. A médiumok az utánpótlás-nevelés területén megjelent alkotásaikkal pályázhattak, a beérkezett pályaművek legjobbjáról egy, a kiírók által delegált háromfős bizottság döntött, akik két győztest hirdettek ki.

A „Héraklész Újságírói Díj” győztesei

Újvári Gábor, az Aloha Produkció tulajdonosa, a Sport Klubon vetített filmmel pályázott, mely a Góliát-McDonald’s FC Tanévzáró Fesztiválját mutatja be.

A Magyar Televízió Pécsi Stúdiója által készített „Jönnek a Japánok” című film, mely az Egerági Üstökös SE dzsúdósairól szól.
Tovább »

Pilisi siker
[2008. január 27. 15:28]


A GMFC pilisi körzete Hernádon tartotta meg a Téli Teremtornát, 2008.01.20-án a II. korcsoportban, ahol az alábbi végeredmény született.

1. Pilis
2. Bugyi
3. Hernád
4. Albertirsa
Tovább »

Lőw újra a keretben
[2008. január 27. 09:51]


Az illetékes részleg után Várhidi Péter szövetségi kapitány is keretet hirdetett, amelybe meghívta a február 6-ai, Szlovákia elleni barátságos labdarúgó-mérkőzésre készülő válogatott keretébe Lőw Zsoltot.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapján olvashatók szerint a TSG 1899 Hoffenheim 29 éves bal oldali védője mostanáig 22 alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban.

"A tavalyi mérkőzések tapasztalatai azt mutatják, hogy védekezésben még vannak hibapontjaink. Ezek kiküszöbölése fontos feladat, és Lőw Zsolt segíthet nekünk. A védő jelentős szerepet játszott abban, hogy csapata, a Hoffenheim feljutott a német másodosztályba, és azóta is folyamatosan jó teljesítményt nyújt - indokolta a lépést Várhidi Péter.
Tovább »

Góliátos csapatokat várnak
[2008. január 26. 20:31]


Újabb lehetőség csapatainknak! Aki szeretne részt venni egy rangos nemzetközi tornán, az figyelmesen olvassa el az alábbi szöveget:

A Youth Football Festival Magyarország és Közép – Európa legnagyobb és legszínesebb ifjúsági labdarúgó fesztiválja. Az esemény 2005 nyara óta minden év júliusában kerül megrendezésre Kaposváron. Az elmúlt három év során 29 ország több, mint négyszáz csapata vett részt a rendezvényen. A számos magyar, környező országbeli, és nyugat – európai csapaton kívül, dél-amerikai, észak-amerikai, ázsiai és afrikai csapatok is Kaposvárra látogattak a Youth Football Festival -ra az elmúlt három év során..

A Youth Football Festival Kaposvár legnagyobb kulturális – és sporteseménye, melyet a város önkormányzata kiemelten támogat. Mint hatáskörrel és illetékességgel bíró sportszövetség a Somogy Megyei labdarúgó Szövetség, és a Magyar Labdarúgó Szövetség is támogatja a rendezvényt. A Youth Football Festival Kaposvár legjelentősebb ifjúsági - , kulturális - , és sporteseményeként évente mintegy 5-6 ezer embert mozgat meg közvetlenül. Kb. 3000 résztvevő labdarúgó és kísérőik, 200 önkéntes segítő, és a nézők vesznek részt az egy hetes rendezvényen. Mint Kaposvár legjelentősebb rendezvénye kiemelt médiaérdeklődés övezi az eseményt, elsősorban a Somogy megyei média által, de számos országos médium is beszámol a fesztiválról.

Mint ahogy arra a rendezvény angol neve is utal, a „fesztivál” a labdarúgáson, a foci szeretetén keresztül kíván lehetőséget adni számos 9 és 19 év közötti fiatalnak a sportolásra, egymás megismerésére. A fesztivál általunk megfogalmazott legfőbb célja, hogy a labdarúgáson keresztül kösse össze a fiatalokat, hozzon létre ismeretségeket, barátságokat, más kultúrájú, szokású gyermekek között, és színvonalas megméretési lehetőséget biztosítson a világ bármely tájáról érkező ifjú labdarúgók számára.

Célunk, hogy a 2008. évi rendezvényen a számos külföldi, és Somogy megyei csapaton kívül, nagy számban képviseltessék magukat magyar csapatok is, élve azzal a lehetőséggel, hogy az ország határain belül lévő nemzetközi futballtornán tudnak, brazil, spanyol, angol, ír, német, osztrák, skandináv, és kelet – európai csapatokkal játszani. A Youth Football Festival szervezőiként a Góliát-McDonald’s FC-vel szívesen együttműködnénk abban, hogy nagy számú magyar csapatot csábíthassunk a 2008. évi Youth Football Festivalra, Kaposvárra.

Tovább »

Úton vannak a szállítmányok!
[2008. január 25. 11:49]


A Góliát-McDonald's FC 72 körzetébe szállítják ki ezekben a napokban azokat az előre összekészített csomagokat, amelyek az idei évben kiosztani vállalt sporteszközöket, molinókat, érmeket, okleveleket, motivációs ajándékokat tartalmazza.

A NIKE a megállapodásban vállaltaknak megfelelően 800 db 5-ös, 400 db 4-es méretű futball labdát leszállított egyesületünk raktárába. Köszönet érte! Az ovis 550 db kogelán labda - a támogatóink logóival - szintén raktárunkban van. Újszerű Góliátos érmet („20 éve az iskolai labdarúgásért” felirattal), valamint 10.000 db nyakba akasztó szalagot (beleszitázva: „20 éves a Góliát-McDonald's FC”) gyártattunk. Időben elkészíttettünk 1.000 db Góliátos plakátot, a McDonald’s Kft-vel közösen finanszírozva 500 db 100x50 cm Góliátos zászlót és 70 db McDonald’s-, továbbá a NIKE költségviselésével 88 db NIKE molinót (200x100 cm-es méretben).

A Góliátos gyermekek részére motivációs ajándéknak tervezett baseball sapka is fokozatosan kerül ki a lurkókhoz. November végére megérkezett a külföldről megrendelt 15.500 db gyermek és 500 db sportcsoportvezetőknek-, szervezőknek szánt piros színű baseball sapka, amelyre szemből nézetben elöl középen a McDonald’s, bal oldalon a Chevrolet, átellenben jobb oldalt a Góliát-McDonald's FC kör logója került.
Tovább »

Hibátlan győztesek
[2008. január 25. 11:10]


Budapest XVII-XIX. kerületi téli körzeti tornán az I. korcsoportban öt, a II. korcsoportban pedig hat együttes versengett az érmekért. A képünkön látható Árpád DSE nyerte a kisebbek versengését, míg a 3-4. osztályosok között az Eötvös József Általános Iskola 1. csapata győzött.

Az összes eredmény megtalálható táblázatunkban, míg valamennyi résztvevő csapat fotója fenn van már fotógalériánkban.
Tovább »

Itt egy újabb reménység!
[2008. január 24. 09:31]


Ezúttal a Benficánál tűnt fel az egyik korábbi játékosunk. A nagy hírű portugál klub három magyar tehetséget tesztel, és közülük a képen látható Tóth Ambrus annak idején Fehér Antal kezei között kezdett el futballozni a Szűcs S. Általános Iskolában. Az 1989-es születésű játékos jelenleg a Vasas futballistája.
Tovább »

Kölcsönadás a divat
[2008. január 23. 23:25]


A héten Hollandiába utazott Freud Gábor (képünkön). Az Újpest FC egykori góliátos játékosa a következő egy hétben a 20 csapatos második ligában 12. helyen álló Veendam együttesénél vesz részt próbajátékon. Amennyiben a teszt sikeres lesz, a 22 éves középpályás fél évig kölcsönjátékosként a holland csapatot erősíti majd a tavaszi szezonban. Ugyancsak a lilákkal kapcsolatos hír, hogy Nagy Olivér fél évig kölcsönben szerepel majd Pécsett az NB II-es gárdánál.
Tovább »

Interjú Nagy Dániellel
[2008. január 23. 06:04]


ifj. Nagy Dániel (képünkön) a Gödöllői Góliátban kezdett el futballozni, majd Újpestről került ki Németországba s immár fél éve a Hamburg U17-es ifjúsági csapatát erősíti. A focitorna.net honlapon taláható beszélgetésből sok minden kiderül a tehetséges játékosról és az országok közötti mentális különbségről... Az interjút a Tovább gomb megnyomásával lehet elolvasni!
Tovább »

Népes mezőny
[2008. január 22. 12:20]


25 csapat versenyez négy kategóriában Pápán a Weöres Sándor Általános Iskola tornatermében fevruár 15-én és 16-án. Előbbi napon a felsőtagozatosak két korcsoportja játszik, a III.-ban öt, a IV.-ben pedig hét együttes részvételével. Az I. korcsoportosok hatan, míg a II. korcsoportosok heten vannak, így senkinek sem lesz könnyű megszerezni a körzeti bajnoki címet.
Tovább »

Ezúttal Kozármisleny
[2008. január 22. 07:31]


A pécsi góliátos téli körzrti torna helyszíne idén nem a TÁSI csarnoka lesz, hanem Kozármisleny találkozik a mezőny. Az I. korcsoportban 9 együttes küzd az érmekért, míg a II. korosztályban (3-4. osztályos gyrerekek) 5 csapat játszik körmérkőzést. A képünkön látható kozármislenyi sportcsarnok február 2-án látja vendégül a körzet lurkóit.
Tovább »

Kunszentmártonnak is maradt egy aranyérem
[2008. január 21. 18:15]


A legnagyobbak között (IV. kcs) Kunszentmárton gárdája nyerte a téli körzeti tornát úgy, hogy mind a három mérkőzését megnyerte. A gólkirályi cím azonban Martfűre került, a 9 gólos Panyik Zoltánhoz.
Tovább »

Meg sem melegedett...
[2008. január 21. 13:12]


Alighogy leigazolta, máris elveszítheti az Újpest a tehetséges Takács Marcellt: a 19 éves játékos egyhetes próbajátékon van a Feczesint és Vasst is foglalkoztató Bresciánál.

ˇ"A szerződésében benne van, hogy egy külföldi megkeresés esetén továbbállhat. Elképzelhető, hogy egyetlen, nálunk lejátszott mérkőzés nélkül eligazolhat tőlünk, és ez valóban nagyon gyorsa gyors transzfer lehet." - mondta el az ügyről Sallói István, a lilák szakmai igazgatója.
Tovább »

Remek lehetőség
[2008. január 20. 12:38]


Az alábbiakban közöljük a II. Helikon Kupa, Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Torna (Keszthely – Magyarország, 2008. 06.28 – 07.03.) szervezőinek levelét, bízva abban, hogy minél több góliátos csapat él a lehetőséggel, és részt vesz az eseményen!

"Kedves Sportbarátunk!

A labdarúgást kedvelő ifjú focisták egyik nagy álma, hogy összemérjék erejüket más nemzetek hasonló korú játékosaival, csapataival. Az ilyen találkozók életre szóló élményt nyújtanak minden fiatal labdarúgónak. A Helikon Kupa szervezői 2008 nyarán egy ilyen álom megvalósulásának lehetőségét kínálják tanítványainak Magyarországon, a Balaton fővárosában, Keszthelyen. Szervezőbizottságunk a második alkalommal megrendezésre kerülő tornán is gondoskodik arról, hogy minden résztvevő kellemes, soha el nem felejthető élményekkel térjen haza. A gyerekek izgalmas mérkőzéseket vívhatnak egymással, szabadidejükben megismerkedhetnek a Balatonnal és Keszthellyel. Aktív kikapcsolódási lehetőségek közül választhatnak (lovaglás, kerékpározás a tó körül, vitorlázás…), akár állatkertbe vagy múzeumokba látogathatnak és ami talán a legfontosabb, BARÁTKOZHATNAK egymással. Honlapunkon minden szükséges információt megtalál a tornával kapcsolatban a nevezésről, regisztrációról, szállásokról, lebonyolításról, szabályokról.

www.helikonfootballcup.org"

Tovább »

Nekik nyolc...
[2008. január 20. 09:03]


Ahogy az várható volt, a csütörtöki III. korcsoportos diákolimpián a czabános góliátos lányok szemernyi kétséget sem hagytak afelől, hová kerül a verseny végeztével a díszes serleg. Időnként már a fiúkéra emlékeztető tudatos játékkal, 100%-os teljesítménnyel, 14-0-ás gólkülönbséggel diadalmaskodtak, ezzel a nyolcadik bajnoki címüket is megszerezték.
Tovább »

32 csapat programja
[2008. január 19. 16:16]


Budapest XX-XXIII. kerülete mellett a Kaposvárott működő két körzet téli teremtornáinak összes csapatát feltünteti táblázatunk, így 32 együttes január végi, február eleji programja válik nyilvánossá a Góliát-McDonald's FC hagyományos viadalainak köszönhetően.

Bp. XX-XXIII. I. kcs - 5 csapat (január 30.)
Bp. XX-XXIII. II. kcs - 4 csapat (január 31.)
Kaposvár II. körzet III. kcs - 4 csapat (február 8.)
Kaposvár I. körzet I. - II. kcs - 5-5 csapat (február 9.)
Kaposvár II. körzet I. - II. kcs - 4-5 csapat (február 10.)
Tovább »

Weisz Tamás Pestre költözik
[2008. január 19. 07:47]


A Tatabánya korábbi játékosa, Weisz Tamás minden bizonnyal a REAC-ban folytatja pályafutását. A nagy pályás futball mellett a futsalbajnokságban is remeklő játékos jelenleg a rákospalotaiakkal gyakorol.
Tovább »

Kádár Tamás a Newcastleban
[2008. január 18. 17:09]


Csütörtökön késő éjjel, immár több mint egy hónapos tárgyalássorozat után eldőlt, hogy a Zalaegerszeg U19-es válogatott védője, Kádár Tamás a Newcastle United csapatához szerződik. A játékos az őt menedzselő Careers Management Group tulajdonosainak társaságában az elmúlt időszakban többször is megfordult Angliában, hogy véglegesítse megállapodását. A Zalaegerszeg rekordösszeg fejében vált meg Kádártól, hiszen a klub soha ilyen drágán nem adott még el játékost, és magyar védőért sem fizettek még soha annyit, amekkora Kádár végleges vételára lehet.

A fiatal játékos az átigazolás bejelentését követően a pepsifoci.hu-nak nyilatkozott először, és érthetően rendkívül boldognak tűnt.

„Őszintén mondom, számítottam arra, hogy mindez bekövetkezik, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen hamar. Aki ismer az tudja, hogy sokkal kevesebb futballmúltam van, mint bárkinek a korosztályomban, hiszen 14 évesen még nem voltam igazolt futballista csak iskolai szinten kispályáztam (a veszprémi Báthory István Általános Iskola góliátosaként - a szerk.), és inkább kézilabdázónak készültem, lévén veszprémi vagyok. Három és fél éve igazolt le a Zalaegerszeg, és akkor vettem részt az első labdarúgó edzésen is. Boldog vagyok, hogy idáig jutottam, de nem akarok ennyivel megelégedni. Gőzerővel tanulok angolul, nagyon jó és sikeres játékos szeretnék lenni, és remélem a májusi U19-es Eb-selejtezőig minden tekintetben fejlődök még, és hasznára leszek a csapatnak. Köszönöm még egyszer a zalaegerszegi klub segítségét, és az itteni szurkolók szeretetét! Szombaton elbúcsúzok a társaktól, és a barátoktól, és vasárnap elrepülök Angliába, ahol legalább a következő tíz évet el szeretném tölteni.”
Tovább »

Martfűi siker
[2008. január 18. 12:56]


Kunszentmárton I. korcsoportos téli tornáján Martfű minden kétséget kizáróan bizonyította, hogy ő a legjobb, megelőzve Cserkeszőlő és Kunszentmárton csapatait. érdekesség, hogy minden mérkőzésen csak az egyik gárda rúgott gólt. A gólkirály Hervai Csaba (Martfű) lett 3 találattal.
Tovább »

Szatmári bemutatkozott a Reggianában
[2008. január 18. 08:25]


A tegnap esti Inter - Reggiana Olasz Kupa mérkőzés 76. percében pályára lépett első alkalommal a vendégek felnőtt csapatában Szatmári Lóránd, aki Pécsről került ki nyáron Olaszországba. Gratulálunk ehhez, hiszen nem sok játékos jut el ilyen messzire!
Tovább »

Aktív elnökségi ülés
[2008. január 17. 15:49]


Idei első elnökségi ülését tartotta a Góliát-McDonald's FC szerdán a Puskás Ferenc Stadion tárgyalótermében. Az összejövetelen megjelent a teljes elnökség, vagyis Dr. Baksa László elnök, Kasnyik János elnökhelyettes, Horváth Lajos Péter, Kis György, Polónyi László, Tóth János és Vámosi József.

Az elnökség az előzetesen megadott napirendi pontok szerint haladt, így először egyhangúlag elfogadta az elnök emlékeztetőjét a Góliát-McDonald’s FC 2007. augusztus 23-i elnökségi üléséről.

Ugyancsak Dr. Baksa László előterjesztése után az elnökség megvitatta és elfogadta a beszámolót az előző elnökségi ülés óta eltelt időszak tevékenységéről, különös tekintettel a 2007/2008-as tanév beindítására. Ezek szerint kiderült, hogy a 2007/2008-as tanévben 72 körzetben, 419 intézményben 1009 csapat 15252 játékosát irányítja 530 testnevelő/edző.

A következő napirendi pontként az elnökség tagjai egyöntetűen elfogadták a GMFC elnökének tájékoztatóját a Góliát-McDonald's FC és a Chevrolet (mint „kizárólagos autós partner” aranyfokozatú támogató) között megkötött megállapodásról (1 évre 5 millió forint értékben), valamint a McDonald’s Kft-vel történő együttműködési megállapodás előkészítéséről, illetve az ezekből fakadó feladatokról.

Kasnyik János a Góliát-McDonald's FC 2007. évi költségvetéséről és a 2008. I. félévi költségvetés tervezetéről tájékoztatta elnökségi kollégáit, amit ők egyhangú szavazással elfogadtak.

A Góliát-McDonald's FC 2007. évi elnökségi üléstervének és kiemelt programjainak jóváhagyása következett, amely során tisztázódott az elnökség ez évi programja, valamint legfőbb eseményeinek tematikája. A következő ülésen (2008. február 20-án) éppen ezen kiemelt események programjának véglegesítése lesz az elnökség feladata.

Az ülésen rész vett Tóbiás Emese titkárság vezető, Villám Károly szakmai vezető, Majoros Attila szervezési vezető és Újvári Gábor kommunikációs vezető is.
Tovább »

A hetedik
[2008. január 17. 14:53]


Nos, nem az izgalmas filmről, hanem diákolimpiai versenyről szól e rövid tudósítás. A Czabán suli III. korcsoportos góliátos hölgyei a XV. kerületi teremlabdarúgó diákolimpián eggyel feljebb, a IV. korcsoportban sem találtak legyőzőre, így a hetedik bajnoki címüket is begyűjtötték. Ez a szép szám csütörtökön valószínűleg gyarapodik, hiszen akkor a saját korcsoportjukban indulnak majd. Érdekesség, hogy a csapatban játszó Mihácsi-ikrek már harmadikos koruk óta játszanak 7-8. osztályosok ellen!
Tovább »

Ötmillió forint a Góliátnak
[2008. január 17. 12:06]


A General Motors kötelékébe tartozó Chevrolet Southeast Europe Kft. egy éves időtartamra szerződést kötött a Góliát-McDonald's FC-vel. A megállapodás értelmében a Chevrolet lett az ország legnagyobb sportolói létszámú egyesületének aranyfokozatú szponzora és kizárólagos autós támogatója. Az 5.000.000 Ft értékű szerződést Zorkóczi Zoltán, a Chevrolet értékesítési és marketing igazgatója, valamint Dr. Baksa László, a Góliát-McDonald's FC elnöke írta alá.

Egyesületünk ezúton is üdvözli újabb támogatóját, s így már büszkén vállalhatja, hogy 3 amerikai világcég szponzorálja. A McDonald's, a Nike és a General Motors mindenütt a világban fogalom, éppen ezért becsüljük meg őket, és legyünk magunkra méltán büszkék!

Tovább »

Egyeztető megbeszélés
[2008. január 16. 18:36]


A McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. székhelyén került sor arra az év eleji találkozóra, amelyen a főszponzor képviseletében Simkó László marketing és kommunikációs igazgató, valamint Vadnai Ágnes kommunikációs menedzser, a Góliát-McDonald's FC részéről Dr. Baksa László alapító elnök és Újvári Gábor kommunikációs vezető vett részt. A felek egyeztettek a 2008. évi közös szakmai feladatokról, valamint egyeztettek a jubileumi év (20 éves idén a GMFC és a McDonald's is Magyarországon) kiemelt teendőiről.
Tovább »

Kihagyhatatlan ajánlat!
[2008. január 16. 07:59]


Csoportvezetők, körzeti szervezők figyelem!

A Nike megbízásából a Maraton Bt. a Góliát-McDonald's FC rendszeréhez tartozó csapatok részére 2008. március 31-ig 50%-s kedvezményt biztosít az innen is elérhető
www.sporttrend.hu oldalon található termékekre, és minden megrendelt felszereléshez további egy darab 20%-os kedvezményre jogosító cipővásárlási-utalványt ad!

Ez a fantasztikus ajánlat azt jelenti, hogy a GMFC és a NIKE együttműködésének köszönhetően egy fiatal már 4250 Ft-ért Nike felszerelésben sportolhat!
Tovább »

Grúz marad
[2008. január 15. 20:20]


A sok távozó mellett (többek között Szakály Péter is Debrecenbe igazolt) egy - a hazaiak szempontjából - jó hír is érkezett Kaposvárról, mert Illés János ügyvezető elmondta, hogy Grúz Tamás (képünkön) védekező középpályással újabb, 1+1 éves szerződést kötöttek.
Tovább »

Nem megy Szélesiéknek
[2008. január 15. 07:25]


Tovább botladozik Szélesi Zoltán csapata, a Strasbourg. A Racingnál úgy tartják, hogy a tavaszi szezon egy másik bajnokság, nos, ebben a "másik bajnokságban" eddig nem sok babér termett az elzászi csapat számára. Ezúttal a nem túlságosan erős Nice verte el a Racingot, ráadásul otthon, a Meinau-stadionban.
Szélesi Zoltán a 80. percben lépett pályára Cohade helyett, de akkor máér semmit nem tehetett, a találkozó egyetlen gólját ugyanis az 53. percben szerezte a nizzai Ederson.
Tovább »

Szerdán elnökségi ülés
[2008. január 14. 13:42]


A Góliát-McDonald's FC elnöksége 2008. január 16-án 10:00 órakor tartja ülését a Puskás Ferenc Stadion Toronyépület II. emeleti Tárgyalótermében.

Napirendi pontok:

1., A Góliát-McDonald’s FC 2007. augusztus 23-i elnökségi üléséről készült emlékeztető elfogadása. /Írásos előterjesztés/ Előterjesztő: Dr. Baksa László

2., Beszámoló az előző elnökségi ülés óta eltelt időszak tevékenységéről, különös tekintettel a 2007/2008-as tanév beindítására. /Írásos előterjesztés/ Előterjesztő: Dr. Baksa László

3., Tájékoztató a Góliát-McDonald's FC és a Chevrolet (mint „kizárólagos autós partner” aranyfokozatú támogató) között megkötött megállapodásról, valamint a McDonald’s Kft-vel történő együttműködési megállapodás előkészítéséről, illetve az ezekből fakadó feladatokról. /Szóbeli előterjesztés/ Előterjesztő: Dr. Baksa László

4., Tájékoztató a Góliát-McDonald's FC 2007. évi költségvetéséről és a 2008. I. félévi költségvetés tervezetéről. /Írásos előterjesztés/ Előterjesztő: Kasnyik János

5., A Góliát-McDonald's FC 2007. évi elnökségi üléstervének és kiemelt programjainak jóváhagyása. /Írásos előterjesztés/ Előterjesztő: Dr. Baksa László

6., Egyebek
Tovább »

Cserkeszőlő örülhetett
[2008. január 12. 16:14]


A Góliát-McDonald's Futball Club Kunszentmárton körzet téli teremlabdarúgó tornájának a gyermeklabdarúgás népszerűsítése és a versenyzési lehetőség biztosítása a körzetben működő csapatok részére. volt a célja. Kunszentmárton körzet terembajnoka címét 2008. január 10-én, Homokon a III. korcsoportban Cserkeszőlő szerezte meg Homok és Martfű előtt.
Tovább »

A mohácsi menetrend
[2008. január 11. 17:48]


Négy korcsoportban 14 csapat várja a lehetőséget, hogy megmutassa játéktudását Mohács körzet téli teremtornáján. A III. és a IV. korcsoportosok a Széchenyi ÁMK Ifjúsági Centrumában játszanak majd február 25-én, illetve március 3-án, míg a Nemzetközi Nőnapon Mohács Város Sportcsarnoka ad otthont az I. és II. korcsoportosok küzdelmeinek.
Tovább »

Nagy csata várható
[2008. január 11. 00:18]


A Csata Csarnok ad otthont február 3-án a Budapest XIII. kerületi Góliát körzetében az I. és II. korcsoportos 5-5 csapatnak. Az előre elkészített versenykiírás megtalálható táblázatunkban, de akár ide kattintva is elolvasható!
Tovább »

Szlovén lehetőség
[2008. január 10. 08:12]


Két egykori játékosunk leszerződtetését fontolgatja a szlovén Nefta Lendva csapata. Ködöböcz Csaba (képünkön) és Dancs Roland is elhagyja a Sopront, amelytől hivatalosan és jogilag is elváltak a labdarúgók.

Tovább »

Sikeres holland szerződés
[2008. január 09. 22:35]


Mint korában jeleztük, Majoros Árpád Hollandiában, a Willem II csapatánál próbálta bizonyítani a képességeit az elmúlt napokban. A jelek szerint sikerrel járt, hiszen az Angola elleni edzőmeccs után szerződtette őt a vezetőség, legalábbis erről adott tájékoztatást a Willem hivatalos honlapja. A kontraktus fél évre szól, de a hollandoknak újabb 1 éves opciós joguk van a középpályás megtartására.
Tovább »

15 csapat készülhet Iregszemcsén
[2008. január 09. 07:10]


Iregszemcsén három korcsoport 5-5 csapata készül a téli körzeti tornákra. Az alsós évfolyamra járóknak (I. és II. korcsoport) január 18-án jön el a nagy nap, míg a III. korcsoport rá egy hétre, 25-én küzd az érmekért. A Vecsei Sándor körzeti szervező által írt versenykiírás megtalálható összesítő táblázatunkban.
Tovább »

Játékoskeringő
[2008. január 08. 21:52]


A téli átigzolási időszakban naponta röppennek fel a hírek arról, hogy melyik futballista hova tart. Mi most korábbi játékosainkról szóló információkat gyűjtöttük csokorba:

Rebecsák Szilárd (képünkön): átadólistára került a Diósgyőrben
Takács Marcell: az Újpest akarja leigazolni
Halgas Tibor: teszteli a REAC
Kovács Zoltán: az angol II. osztályú Burnley FC döntésére vár
B. Tóth Balázs: kölcsönbe adná a Vasas
Lipcsei Roland: szerződést bontott vele a Siófok
Kovács Gábor: az MTK kölcsönbe vinné Bonifert Péterért cserébe
Stieber Zoltán: az angol Yeovil Town szezon végéig meghosszabbította a kölcsönszerződését
Tovább »

Hosszú sorozat indul
[2008. január 08. 09:26]


Hatvanban jól eltávolodott egymástól a négy különböző korcsoport döntője a körzeti téli tornasorozatban, mert a sítáborok és egyéb elfoglaltságok miatt nem volt könnyű dolga a körzeti szervezőnek, Monori Gézának. Végül eldőlt, hogy a futsalt játszó IV. korcsoport kezd január 16-án, majd jönnek a legkisebbek (I.korcsoport) január 22-én, hogyaztán egy-egy verseny maradjon februárra (12-én a III. korcsoport) és márciusra (11-én a legnépesebb II. korcsoport).
Tovább »

Jó benyomást tett Korcsmár
[2008. január 07. 21:13]


A korábban a West Ham United csapatánál próbajátékon résztvevő Korcsmár Zsolt maximálisan kivívta a vezetőedző Alan Curbishley tetszését, aki akár azonnal is javasolná a szerződtetését.

"Ha a hír igaz, akkor az nem más, mint az én munkám elismerése, büszkék lehetünk, hogy Zsoltra nekik is szükségük van. Ha pedig elviszik akkor gyorsan pótolni kell, mert eddig alapembernek számított a csapatunkban" - mondta el a hírről Urbányi István, a lilák vezetőedzője.
Tovább »

Góliátos filmek a képernyőn
[2008. január 07. 11:11]


Aki az ünnepi kavalkádban esetleg lemaradt volna egyesületünk szakmai útját megörökítő filmek valamelyikéről, az még pótolhatja ezt az alábbi időpontokban:

Sport Klub (12 perc Kaiserslautern 2. rész)
január 8., kedd 19:30 Futsal Magazin
Ismétlés: január 10., csütörtök 05:00
január 11., péntek 16:45
január 13., vasárnap 05:30

Sport 1 Televízió (10 perces összefoglaló):
január 13., vasárnap 13:15
Sport 2: január 13., vasárnap 16:00
Tovább »

Szép góliátos helytállás
[2008. január 07. 07:25]


Tizedik alkalommal rendezte meg Imrő János, Komárom-Esztergom megye Labdarúgó Szövetségének elnöke a Karácsonyi Gyermeklabdarúgó Gáláját. Ez a tornasorozat nyolc korcsoportban zajlik december vége és január közepe között a hétvégénként. Vasárnap az 1997-esek között elindult a Krúdy Góliát (Bp. III. kerület) csapata, és többek között a Pápa és a Tatabánya egyesületi csapatát legyőzve került be a legjobb négy közé. Ott már megelőzte őket az Újpest, az RTK és a Pásztó gárdája, ám így is szépen képviselték egyesületünket a 12 csapatos mezőnyben!
Tovább »

Kapósak az MTK egykori góliátosai
[2008. január 06. 20:52]


Az NB I-ben már bemutatkozott Bonifert Pétert a Vasas igazolná le kölcsönbe, míg a Siófok Simon Attilára vetette ki a hálóját. A képünkön látható Bonifert egyébként Szentendréről annak idején a Vasashoz került, majd onnan igazolták le a kék-fehérek, így nem lenne neki idegen a Fáy utca. A liverpooli Simon András bátyja eddig még nem sokat játszott az MTK felnőttcsapatában, így számára kedvező lenne a siófoki kiruccanás.
Tovább »

Zubai is tagja az EB-keretnek
[2008. január 05. 11:31]


Ahogy a Góliátban kezdték rovatunkban is jól nyomon követhető, büszkék vagyunk azokra a sportolókra is, akik egykoron nálunk kezdtek el focizni, sportolni, ám később más sportágban teljesedtek ki. A futsalosokat még rokonoknak is nevezhetjük, de a fallabdázó Krajcsák Márk, az olimpiai "B" szintet teljesítő súlylökő Kürthy Lajos, vagy éppen a norvégiai kézilabda EB-re készülödő Zubai Szabolcs már merőben más területen alkotott kiemelkedőt. A mezőkövesdi Mező Ferenc Általános Iskola egykori növendéke elutazott Skaliczki László csapatával Franciaországba tesztmérkőzést játszani, és gőzerővel készül az olimpiai kvalifikáció kivívására.
Tovább »

Petneházi Márkot teszteli a Nyíregyháza
[2008. január 05. 07:20]


Az orosháziak büszkesége, Petneházy Márk évekig játszott Angliában a Plymouth csapatában, majd idén ősszekl szülővárosát segítette az NB II-ben. Remek teljesítményére felfigyelt a nyírségi csapat, így most az NB I-es együttes szakvezetőit győzheti meg személyesen arról, hogy játéka érett már az élvonalra.
Tovább »

Beindul az idény
[2008. január 04. 16:57]


A téli teremtornákidőszaka következik, így lesz ez a Góliát-McDonald's FC összes körzetében. A Versenyek, eredmények menüpont alatt megfigyelhetőek a tornák időpontjai, helyszínei és versenykiírásai és természetesen az eredményei is. Legutóbb a csurgói körzet öt különböző korcsoportjának időbeosztása és a budapesti XVII-XIX, kerületi tornának a sorsolása került be táblázatunkba!
Tovább »

Weitner Ádám Pakson folytatja
[2008. január 04. 06:01]


Mint ismert, Felcsúton megváltoztak a célok, éppen ezért az értékesebb labdarúgóit elengedi a klub. Közéjük tartozik Weitner Ádám is, aki a Paks gárdájához igazol. A korábbi győri és angyalföldi futballista mostantól tehát ismét az első osztályban szerepelhet.
Tovább »

Majoros Hollandiában
[2008. január 03. 17:44]


A nyáron távozott Angyalföldről Majoros Árpád, mert több játéklehetőséghez akart jutni. Akkor Szlovéniában is megfordult próbajátékon, de nem jött össze a számára a szerződéskötés, ezek után Zalaegerszegen kötött ki, de két hónappal ezelőtt szerződést bontottak vele a zalai vezetők. Utána visszatért edzeni Angyalföldre, de információink szerint a piros-kékek nem tervezik, hogy leigazolják.

Éppen ezért Majoros Hollandiába utazott, ahol az Willem II gárdájánál vesz részt próbajátékon. A Willem jelenleg utolsó előtti a bajnokságban.
Tovább »

Stieber bevált
[2008. január 02. 19:34]


Meghosszabbították az Aston Villa magyar labdarúgója, Stieber Zoltán kölcsönadási szerződését. Az utánpótlás válogatott játékost eredetileg január 1-jéig vette kölcsön a Yeovil, azonban Stieber olyan jól teljesített a harmadosztályú klubban, hogy ezt most január 31-ig meghosszabbították. A 19 éves középpályás eddig 8 mérkőzésen lépett pályára, hétszer kezdőként, egyszer csereként beállva, a kapuba egyszer talált be, a Brighton ellen.
Tovább »

Győzelemmel búcsúzott az évtől Tőzsér
[2008. január 01. 12:39]


Tőzsér Dániel csapata, az AEK Athen rangadót játszott, a PAOK gárdáját fogadta. A magyar válogatott középpályása jó teljesítményt nyújtott, végigjátszotta az összecsapást, amely 2-0-ás hazai sikert hozott. Győzelmével az AEK visszavette a vezetést a bajnokságban.

Tovább »
Legyen a Góliát a kezdőlapom!
Összefoglaló az Aloha Produkció DVD-n is megjelent filmjeiből »
A Góliátban kezdték...
Impresszum